Søndagstapas
0

Søndagstapas

feb 20 Spill.no  

Uken nærmer seg omsider slutten og søndagen er her. Det vi selvfølgelig si at vår forfengelige søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å skape litt sprell og moro i den ellers ganske stillesittende og kjedelige søndagen. Alt fra interessante annonseringer til meningsløse morsomheter kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert tilbud på menyen og tar som vanlig imot ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Dagens søndagstapas-meny består av en rekke spillnyheter. Det hele åpnes med en skikkelig hardtslående trailer fra «Bulletstorm», før vi får først blikk på «Transformers: Dark of the Moon» i spillform. Deretter går turen til en virkelig fordreid eventyrverden i «Alice: Madness Returns», før vi tar fatt på nok en filmlisensert tittel i «Green Lantern: Rise of the Manhunters». Mot slutten får vi så masse nytt fra «Crysis 2», samt de aller første bildene fra «Jurassic Park». Det hele avsluttes så med nok et gjensyn med Kevin Butler og «Killzone 3».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Boom

Epic Games og People Can Fly har satt siktet høyt med «Bulletstorm». Spillet som, ifølge dem selv, skal forandre hvordan vi opplever førstepersons-sjangeren på en helt elementær måte. Dette håper de å gjøre ved å gi spillere verden over en kreativ kontroll over hvordan de velger å utslette fiendene i spillet. Det såkalte «Kill with Skill»-system har også fått en veldig god mottagelse og nå som de fleste har fått blod på tann etter å ha testet demo-versjonen er det mange som lengter etter den fulle opplevelsen. Så selv om spillet er så å si rett rundt hjørnet, kan ventetiden vær hard for de fleste. Da hjelper det jo litt at Epic Games og People Can Fly nå gir ut nok en hardtslående trailer fra spillet.

 

«Bulletstorm» har slippdato 22 februar 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Nok et «Transformers»-spill i vente

Michael Bays har gjort stor suksess med sine «Transformers»-baserte filmer og nå til sommeren kan vi forvente nok et actionfylt gjensyn med Optimus Prime og gjengen. Med slike profilerte filmlanseringer følger det naturligvis også en spilltittel og det både på godt og ondt. De to tidligere filmene kom nemlig med medfølgende spill av legendarisk lav standard. Riktignok har Activision denne gangen gitt filmlisens-ansvaret til High Moon Studios. High Moon Studios var nemlig utviklerselskapet som sto bak fjorårets «Transformers: War for Cybertron» og selv om spillet ikke akkurat slo noen rekorder, var det et gigantisk steg i riktig retning for lisensen. Spørsmålet blir nå om de kan fortsette å forbedre konseptet, nå som de altså må lage spillet til «Transformers: Dark of the Moon». Denne uken kom ihvertfall den første traileren til spillet, som visstnok skal være satt før den kommende filmen.

 

«Transformers: Dark of the Moon» har ingen antydet slippdato, men er forventet til sommeren.

Galskapen er tilbake

«American McGee’s Alice» fra 2000 satte det klassiske eventyret, «Alice i eventyrland», på hodet. American McGee, som tidligere hadde jobbet med ID Software på deres «Doom»-serie, hadde nemlig en noe mørkere tolkning av den folkekjære fortellingen. Med masser av horror-elementer og psykisk forstyrrede omgivelser fant spillet en plass i mang en spillers hjerte. Nå, hele ti år senere, er han også klar med en oppfølger. Spillet skal hete «Alice: Madness Returns» og det er sammen med sitt nye utviklerselskap, Spicy Horse, at American McGee vil utvikle spillet. Denne uken kom det en ny smakebitstrailer til spillet, som kan ses under.

 

«Alice: Madness Returns» har antydet slippdato fjerde kvartal 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Green Lantern» får spill

Warner Bros. Interactive har i de siste årene tatt en større kontroll over sine lisensierte spilltitler. Dette er også noe som mange håpet ville øke kvalitetsinnholdet, men bortsett fra et høyt forventet Batman-spill kan det virke som om det ikke stemmer. Til sommeren kommer selskapets storebror ut med en film basert på «Green Lantern»-lisensen og sammen med filmen kommer det nok et spill. Utviklingen av spillet, som er kalt «Green Lantern: Rise of the Manhunters», er det nemlig Double Helix Games, tidligere kjente for «G.I Joe: The Rise of Cobra», som står for. Riktignok er Double Helix Games fortsatt et ungt selskap og de har jo hatt noe suksess med for eksempel «Silent Hill: Homecoming», så alt håp er enda ikke ute. Derimot gir ikke den første traileren fra spillet noe veldig til håp. Traileren kan som vanlig ses under.

 

«Green Lantern: Rise of the Manhunters» har slippdato 1 juni 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og Wii. Egne versjoner til Playstation Portable og Nintendo DS er også under utvikling.

«Crysis 2» imponerer

«Crysis 2» er helt klart blant årets mest etterlengtede titler og mens heldige Xbox 360-eiere allerede har brynt seg på demoversjonen av spillets flerspillerdel, har de trofaste PC-spillerne vært utelatt. Likevel har det gått masser av rykter om en demo også til PC-spillerne, noe som Crytek og Electronic Arts kunne konfirmere denne uken. PC-demoen skal være klar til nedlasting 1 mars og vil gi sultne PC-gamere sjangsen til å teste ut monster-maskinene sine. Riktignok er «Crysis 2» langt fra et spill bare for flerspillerfansen. Crytek har nemlig jobbet ekstra hardt for å skape et rikt kampanje-modus og denne uken kom det også mye nytt fra det. Under kan man nemlig se både en episk trailer og en imponerende gameplay-video.

 

 

«Crysis 2» har slippdato 25 mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Dinosaurene tar over

Telltale Games har tidligere gjort stor suksess med «adventure»-klassikere «Sam & Max» og «Monkey Island». Nå virker det derimot som om utviklerselskapet prøver å ta sine lisensierte titler til et større publikum. For tiden jobber de med en episodisk serie basert på 80-talls trilogien «Back to the Future» og denne uken ble det nemlig annonsert at utviklerne skal stå for spillversjoner av tegneseriene «The Walking Dead», som om dagen gjør suksess som tv-serie, og «Fables». Riktignok er nok den største fisken i bøtta de kommende «Jurassic Park: The Game». Denne uken kom også den første traileren til spillet og selv om det fantes tvil om Telltale Games kunne håndtere et mer voksent tema, ser det hele ganske så fantastisk ut.

 

 

«Jurassic Park: The Game» har antydet slippdato april 2011. Spillet er så langt bare annonsert til PC og Mac, men både Xbox 360 og Playstation 3-utgivelser er å forvente.

Kevin Butler er tilbake

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne uken velger jeg å avslutte med nok et gjensyn med Kevin Butler, som denne gangen er på krigstien for «Killzone 3».

 

 

«Killzone 3» har slippdato 23 februar 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.