Alt vi vet om Grand Theft Auto 6
0

Alt vi vet om Grand Theft Auto 6

jun 04 Alexander Lund  

Det er en varm dag i august. Jeg forlater leiligheten min og mine studier og går til nærmeste Elkjøp. Der er det en lang linje av folk som venter på å kjøpe et dataspill. Året er 2013 (6 ÅR SIDEN!!) og spillet er Grand Theft Auto V. Tidenes største utgivelse og mest innbringende.

Siden den gang har ryktene gått når oppfølgeren skal komme. Rockstar tar seg god tid på å lage spillene sine og AAA titlene kommer ikke ofte. Nylig har støvet etter Read Dead Redemption 2 lagt seg, og spørsmålet alle stiller seg er: Hva er Rockstar sitt neste prosjekt?

Nå begynner ryktene å ta form. Er det endelig Grand Theft Auto som er i støpeskjeen. Mye tyder på dette, og nå begynner det faktisk å komme et solid innrykk av uverifisert info.

Så hva vet vi om Grand Theft Auto 6?

Project Americas 

La oss bare få det klargjort først, absolutt alt her er rykter og bør behandles som rykter inntil videre. De første ordene vi har fått høre om Rockstar sitt prosjekt er Project Americas. 

Antagelig er dette det interne kodenavnet for Grand Theft Auto 6, og reflekter hvor stort spillet kan bli. I likhet med seriens Playstation 2 trilogi, er det en naturlig utvikling at Rockstar vil bygge ut den digitale verden fra en by til en delstat med alt det innebærer. Isåfall er det et gigantisk prosjekt de skotske utviklerne har startet.

Bilderesultat for grand theft auto 6 map

Hvordan en fan av serien ser for seg kartet til GTA 6 (IKKE OFFISIELT)

Et annet faktum som bygger opp under ryktet at spillet vil ta plass i flere byer er en anmeldelse en ansatt puttet ut på nettsiden Glassdoor. Gjemt i anmeldelsen skrev han ordene GTA6LSVCLC’ – en muligens referanse til byene Los Santos, Vice City og Liberty City. Anmeldelsen ble senere slettet.

Kvinnelig protagonist?

Ifølge Techradar har spillet vært under utvikling siden 2016, og er enda langt fra ferdig. Industri analytikeren Michael Pachter sa til Gamingbolt at mest trolig vil spillet komme ut i 2022, og ihvertfall ikke før 2020. Noe som passer bra med syklusen som Rockstar bruker for å utgi spill.

Serien vil også muligens ha en kvinnelig protagonist du kan spille som. Rockstar har aldri vært redde for å ta nye utfordringer når det gjelder å skape unike karakterer, så det høres ut som en naturlig progresjon for utviklerne.

Neste generasjon?

Med tanke på at Playstation 4 nærmer seg slutten kan det hende at Grand Theft Auto 6 gjøres klar for neste generasjon av konsoller. Flere kilder har nevnt at ambisjonene er for store til Playstation 4 sin kapasitet.

Det som derimot nesten kan bekreftes er at det IKKE vil ta plass i Tokyo. Ifølge Daily Star hadde Rockstar seriøse planer om å ta serien vekk fra USA og begynte med å lage en skisse over Tokyo og potensielle mulighter. Disse planene ble antagelig droppet da de følte at de ikke kune lage samme satiriske refleksjon av det japanske samfunn.

Uansett hva GTA 6 vil være, så vil vi rapportere om det, så inntil videre er det bare å smøre seg med tålmodighet.

About Alexander Lund

Opplevde "good old days" av videospill, og har fremdeles den gamle grå PSX som sin favorittkonsoll. Liker en god historie bedre en mange pixler og FPS i et spill