Bayonetta Origins – Starten på et vennskap
0

Bayonetta Origins – Starten på et vennskap

mar 30 Stian Koxvig  

Bayonetta Origins: Cereza and the Lost Demon kom ut fem måneder etter Bayonetta 3 og her har Platinum virkelig gått for det helt ukjente. De eksperimenterer med det visuelle, de lar deg spille som to karakterer samtidig, her er det utrolig mye som kunne gått galt. Men de klarer det, godt. Bayonetta Origins er en sjarmerende prequel som forteller historien om vennskapet til Bayonetta og Chesire tilbake da hun het Cereza. Dette gjør de med en utrolig flott historie som går inn i detaljene til Bayonetta som karakter. Det vi skal prøve å svare på her i denne anmeldelsen er: Er det mer i Bayonetta som en karakter om man fjerne alt det supervoldelige og seksuelle rundt karakteren?

Se så fargerikt

            Her møter vi Cereza som et barn. En ung Umbra heks som er bannlyst fra landsbyen og trener med en annen eldre heks. En dag så påkaller Cereza en demon fra Inferno som ikke kommer seg hjem uten Cerezas hjelp så hun lover å sende han tilbake etter at han hjelper henne.

            La oss begynne å snakke om det visuelle. For Bayonetta Origins er kjempepent, det ser ut som en sånn fantasy barnebok med masse detaljer og fine farger. Spillet er også utrolig dypt med tanke på at det leverer nok lore til å tilfredstille Bayonetta fansen. Det er flere kjente karakterer som dukker opp og forklarer hvordan Bayonetta blir den sterke karakteren hun er fra hovedtrilogien. Jeg skulle virkelig ønske at jeg hadde investert i en OLED Switch for dette er kanskje det peneste Switch spillet til dags dato.

Trenger du en grunn til å kjøpe OLED Switch, så er det for Bayonetta Origins

Du kontroller både Cereza og Cheshire samtidig gjennom skogen. Dette var i begynnelsen litt knotete men det går fort å få det inn i fingrene. Cereza på høyre joycon eller joystick og CHeshire på venstre. Cheshire leverer på styrke og kan sloss mens Bayonetta bruker hodet og magien sin til å løse oppgaver for å komme seg lengre inn i skogen. Cheshire kan forandre seg i to former, enten som stor monsterpusekatt, eller som en liten kosebamse som Bayonetta fikk av mammaen sin. Kontrollsystemet skal egentlig ikke fungere, men Platinum viser at de har stålkontroll. 

Cereza kan bruke magien hennes til å få ting til å vokse, samtidig som hun kan klatre på ting og plukke opp gjenstander. Hun kan også bruke magien til å holde fiender fryst i et par sekunder slik at Chesire banker de opp. Chesire kan i hovedformen sin når han er stor angripe fiender og gjøre mye skade, mens når han er liten kosebamse kan han nå ting Bayonetta ikke kan nå, og hun kan kaste han opp på vegger hun selv ikke kan nå opp til. 

Spillet føles som en tegnebok

Jeg får veldig følelsen av at Bayonetta Origins er inspirert av The Legend of Zelda, og som årelang Zelda fan er jeg all for it. Du har flere sånne små dungeons hvor du må bruke Cereza og Cheshires egenskaper til å løse gåter som minner veldig om shrines fra Breath of the Wild. De er kreative og morsomme, og Platinum Games har tatt mye inspirasjon fra Zelda og de leverer varene selv om det kanskje kan føles litt ensformig i lengden. 


Bayonetta Origins leverer også veldig på tilgjengeligheten sin. Du kan lett tilpasse vanskelighetsgradene og om det er ting du sliter med så får du muligheten at spillet kan hjelpe deg. Bayonetta 3 fikk endel kritikk for at det kunne være til tider litt for vanskelig, men om du sliter med ting i Bayonetta Origins så ser spillet det og tilbyr seg å hjelpe. 

Bayonetta Origins er historien om hvordan et vennskap utvikler seg, og det gjør det virkelig på alle måter. For både Cereza og Chesire har sitt eget skill tre og får forskjellige abilities som åpner opp nye muligheter. Med et såpass solid gameplay er det flere måter å spille spillet på og resultatet blir at dette kan man kose seg med flere ganger.

Så la oss sirkle tilbake til hovespørsmålet jeg hadde på starten av denne artikkelen. Er det igjen noe av Bayonetta som karakter når man fjerner det seksuelle og det voldelige? Bayonetta Origins viser at ja det er det Bayonetta er en utrolig interessant karakter og dette er et spill som den hardcore Bayonetta fansen kan komme til å elske med sin dype historie. Ekstremt flotte grafikk og interessante kampsystem. Samtidig så kan det fint være en intro til Bayonetta serien for nykommere, da daette er lettere å komme inn i mens det samtidig gir mersmak på mer Bayonetta. Det er nå fire Bayonetta spill på Nintendo Switch og jeg gleder meg til å se hvor serien går herfra. 

Det introduserer så mye til Bayonetta som karakter, og det er en risky take på PlatinumGames store heltinne. 

About Stian Koxvig

Nyhetsredaktør med forkjærlighet for spill og film. Lidenskapelig opptatt av japansk spill og kultur