E3s blodigste spill?
0

E3s blodigste spill?

jun 08 Spill.no  

The Darkness var et spill som dukket opp fra ingensteds hen og rakk å bli et aldri så lite kultspill på ganske kort tid. Det svenskutviklede skytespillet basert på tegneserien med samme navn presenterte historien om Jackie Estacado som ble besatt av den onde demonen The Darkness. Samspillet mellom Jackie og demonen, hvis stemme ble spilt av Faith No Mores Mike Patton, resulterte i et ganske ekkelt og skummelt skytespill.

Tivolimoro

Den svenske originalutvikleren Starbreeze er opptatt med andre prosjekter, og derfor står kanadiske Digital Extremes bak oppfølgeren. Og det har ledet til en litt annerledes atmosfære sammenlignet med forgjengeren. Vi starter spillet i et havneområde ved et tivoli på jakt etter en fyr som heter Victor. Skjermbildet er smått forstyrrende, vi har en standard pistol nederst på skjermen som i et hvilket som helst skytespill, men på sidene finner vi tentakler og to slangeaktige vesener. Det er The Darkness, den onde demonen som har infisert Jackie. The Darkness liker dog ikke lys, og når Jackie havner i sterkt lys forsvinner tentaklene og superkreftene hans.

Vel inne på det nedlagte tivoliet møter vi på The Brotherhood, en organisasjon som opprinnelig kjempet for å fange The Darkness for å beskytte verden, men ettersom årene har gått har de blitt mer og mer korrupt og er nå ute etter å fange The Darkness for å bruke kreftene til egen vinning.

Jackie kaster seg ut i kamp mot fiendene og en blodig dans utspiller seg på skjermen, en blanding av skyting og tentakler som griper fiender, river av dem hodet og slenger dem veggimellom. Ved å drepe fiendene samler Jackie dark essence, spillets pengesystem som brukes til å utvikle Jackies krefter.

Jackie og The Darkness har ikke akkurat verdens beste forhold, den konstante småkjeklinga mellom Jackie og de to hodene (dialogen avsluttes som regel med en “Go fuck yourself!” fra Jackie) er underholdende, og gjør definitivt Jackie til en ganske annerledes spillhelt.

Se traileren til The Darkness 2 her:

Parodisk blodig

Fiender dukker stadig opp på vår ferd gjennom tivoliet, og kampene er blodige. Ekstremt blodige. På grensen til en parodi. Den skumle stemningen fra det første spillet ser ut til å være erstattet av en mer splatterhumorbasert parodisk atmosfære. Vi kaster sirkelsager som kapper hodet av fiender, river ryggraden ut av anus på en annen slemming, og skyter folk i fillebiter med maskingevær. Ekstreme mengder blod spruter over alt, og det bikker over fra å være skummelt og ekkelt til å bli komisk. Nesten litt ufrivillig komisk.

Ved å samle dark essence får Jackie muligheten til å bygge ut kreftene sine. Vi får demonstrert en kraft som gir oss uendelig ammunisjon i en kort periode, et rom fullt med fiender forandres raskt til et rødmalt blodbad etter ti sekunder med automatrifla til Jackie. En annen kraft lar oss se fiender gjennom veggene, og mot slutten får vi demonstrert et slags eksplosivt sort hull. Fiendene suges opp i lufta inn mot et sort punkt, for så å eksplodere så alt blir dekt av blod.

Svenske Starbreeze fikk til et relativt unikt spill med en original historie i sitt spill, så langt er jeg usikker på om Digital Extremes klarer å gjenta suksessen til svenskene. The Darkness 2 har spektakulært blodige slag, men det spørs om det har det lille ekstra som skal til for å heve det opp til eliten av førstepersons skytespill.

The Darkness 2 utvikles av Digital Extremes og utgis av 2K Games. Spillet lanseres på Xbox 360, Playstation 3 og PC i oktober.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.