For voldelig for Australia
0

For voldelig for Australia

des 20 Spill.no  

Australske myndigheter har vurdert det kommende Electronic Arts-spillet Syndicate, og valgt å forby det fra salg i Australia på grunn av ekstremt voldelig innhold.

Streng sensur

Australia sliter med et aldersgrensesystem på spill som ble opprettet for lenge siden, og som ikke tar høyde for at spill også kan være for voksne. Øverste aldersgrense er nemlig 15 år, og spill med svært voldelig innhold sliter dermed med å slippe gjennom den strenge sensurern.

Dette har nå rammet Syndicate, ifølge Edge Online. Organet som vurderer aldersgrenser i Australia har kommet frem til at spillet har et ekstremt voldelig innhold, og påpeker blant annet at man kan drepe sivile. Man kan skyte lemmer av fiender, noe som akkompagneres av blodsprut og realistiske gjengitte sår der man kan skimte knokler og bein.

Med mindre Electronic Arts lager en mildere versjon av spillet for det australske markedet kommer ikke spillet i salg der nede. Dette skjedde blant annet med Grand Theft Auto IV, der Rockstar ble nødt til å gi ut en redigert versjon av spillet i Australia.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.