Friheten i «Crysis 2» vil overraske
0

Friheten i «Crysis 2» vil overraske

I et intervju med magasinet «Xbox World 360 UK», forteller Nathan Camarillo i CryTek om friheten i det svært etterlengede «Crysis 2».

New York, New York

Camarillo forteller at de valgte å bruke New York som setting i spillet fordi en storby tilbyr mange flere muligheter enn en jungel:

– Du kan hoppe fra bygg til bygg, hoppe på busser, på lastebiler. Egentlig alt du kan tenke deg i en storby. Spillerne vil også få mange flere fordeler, du kan endre posisjon mye lettere, du kan angripe ovenfra eller springe inn med tunge våpen i kjent «Rambo-style». Du kan til og med bare prøve å gå rundt i byen. Alt er helt opp til deg.
 
Camarillo forteller at da de begynte å tenke på «Crysis 2» så de først på hva de kunne forbedre på originalen. Deretter tenkte de i hvilken retning de ville gå, og hvor den neste lekeplassen kunne være.

Rå grafikkkraft

Med den rå kraften fra spillmotoren «CryEngine 3» tror ikke Camarillo at det vil bli noen problemer med å gi spillerne stor frihet. Camarillo forteller:

–  Jeg tror friheten i «Crysis 2» vil overraske konsollspillerne. Crysis handler ikke om å gå hvor som helst og å skyte ned alt du kommer over. Det handler om å se på en situasjon fra et flott utsiktspunkt og deretter formulere en plan som fungerer til din spillestil. Du har stor frihet i forhold til hva din egen plan skal innebære, hvilke våpen og hvilke av byens muligheter du ønsker å bruke. Dette er hva vi kaller «Veni Vidi Vici»-spilling. Jeg kom, jeg så, jeg erobret – og dette bør være et ganske ganske friskt pust inn i konsollmarkedet.

«CryTek» vil plassere spillerne i skoene på en superhelt med en superdrakt. Det er heller ikke hvilken som helst superdrakt, det er «Nanosuit 2.0» – som vi i Spill.no har omtalt før

Flere bilder fra «Crysis 2»

Det har også spredt seg nye bilder fra «Crysis 2» på nett i det siste. Noen av disse bildene har tatt seg en runde i spillmagasiner, men i løpet av uka har de også spredt seg på nettet.

Se bildene fra det kommende «Crysis 2» nedenfor:

«Crysis 2» kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC en gang mellom juli og september 2011.

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.