Game over for Dead Space?
0

Game over for Dead Space?

mar 05 Spill.no  

Oppdatering 06.03 07:50: To Visceral-ansatte har gått ut på Twitter og benektet for at ryktene under er sanne, og hevder også at Visceral Games ikke vil bli lagt ned. Electronic Arts har også sendt ut en erklæring der de sier at salgstall for Dead Space 3 ikke er offentliggjort og at Dead Space er en viktig merkevare for spillutgiveren.

Opprinnelig reportasje:

En anonym kilde hevder ovenfor nettsiden Videogamer.com at Electronic Arts har stanset utviklingen av Dead Space 4 og legger ned hele spillserien.

For dårlig salg

Årsaken skal være at Dead Space 3 ikke har solgt så bra som forventet, ifølge den anonyme kilden. Vedkommende hevder videre at personer fra Electronic Arts har besøkt Visceral Montreal for å informere de ansatte om at det er slutt på spillserien. Vistnok skal Visceral ha vært i gang med forproduksjon av Dead Space 4 allerede.

Kilden til Videogamer.com hevder også å ha innsikt i utviklingen av Dead Space 3, og at spillet opplevde flere kutt og begrensinger underveis for å møte budsjettbegrensingene. Våpenammunisjon ble gjort universell for å gjøre det enklere å introdusere mikrotransaksjoner, og Electronic Arts ønsket å nå et bredere publikum med spillet og bad Visceral tone ned skrekken og gjøre det mer actionorientert, hevder den anonyme kilden.

Salget av Dead Space 3 har vært dårligere enn forgjengeren i England. Heller ikke i Norge ser det ut til at spillet har blitt godt mottatt i butikkene. Playstation 3 og Xbox 360-utgaven av spillet debuterte på første- og andreplass på den offisielle salgslista for fysiske spill i Norge i uke 6 men dalte ned til tiende og tolvte plass uka etter og forsvant ut av salgslista uka etter.

Her kan du lese vår anmeldelse av Dead Space 3!

Her kan du se vår videogjennomgang av Dead Space 3!

Kilde: Videogamer.com, GFKhitlist.com, Metro.co.uk

Dead Space 3 er utviklet av Visceral Games og utgitt av Electronic Arts. Spillet er lansert på Playstation 3, Xbox 360 og PC.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.