Gjør deg klar for den kalde krigen
0

Gjør deg klar for den kalde krigen

aug 26 Spill.no  

Vi befinner oss på 80-tallet. Bak den soleklare beste musikken, de kuleste fargene og de mest episke filmene finner vi to idelogier i full kamp. I Vest finner vi Coca-Cola, Jeans or Kapitalisme, ledet av den alltid karismatiske Ronald Reagan, og i øst finner vi Vodka, Lada og et politiske presset Kreml som sakte skjønner at de holder på å tape den kalde krigen.

Det i dette bakteppet at det neste Call of Duty skal ta plass i, blant de mange proxy-krigene som vest og øst kjempet rundt om i verden.

Så hva vet vi nøyaktig om det neste kapittelet i serien, denne gang utviklet av Treyarch?

Ifølge kilder fra Gamesradar vil spillet ta et skikkelig steg innad i rollespill med samme valg som noen kanskje husker fra det orginale Black Ops 2. Ifølge kildene skal det være større muligheter til å endre historien og slutten av spillet avhengig av både hvem du skyter og hva du svarer i enkelte deler av spillet. Call of Duty har lekt med tanken med å gjøre serien mer unik før, i WWII hadde du et brett i Paris hvor strategi og taktikk var vel så viktig som å skyte fiender med bazookaer.

Historien vil ta oss både til Vietnam,  KGB sitt hovedkvarter og andre hotspots rundt om i verden. Ifølge utviklerene av singleplayer delen skal det være flere muligheter til å fullføre et brett, og det vil være konsekvenser av valgene og veiene du tar.

I tillegg vil du få skape din egen karakter som kan ha bakgrunn fra enten CIA, MI-6 eller KGB, være mann, kvinne eller kjønnsnøytral (informasjon klassifisert) mens brettene skal være mer åpen verden enn hva de tidligere har vært. Det vil være sekundære historier som kanskje ikke blir fullt fortalt hvis du ikke utforsker visse områder, eller at konsekvensene av dine valg ikke blir tydelige før lenge etterpå i spillet.

Kjente personer som Mason, Woods og Hudson retunerer fra de orginale Black Ops spillene i denne direkte oppfølgeren. Igjen er det tunge konspirasjoner som historien er bygget på, og sentral står den mystiske Persus som antagelig skal være spillets hovedskurk. En angivelig virkelig spion som skal ifølge ryktene ha klart å stjele USA sine atombombe teknologi på 60-tallet. I spillet sies det at Persus har hulpet Vietcong med å få tak i en atombombe til å bruke i Vietnam krigen, noe som setter historien i gang.

Vi kan ikke si annet enn at vi gleder oss til å gå tilbake til tiden før Glasnost og Perestroika og igjen balansere verdens skjebne mellom øst og vest.

Spillet vil være tilgjengelig 13 November på både nåværende og nye konsoller

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.