Hackere knakk nettbutikken til Ubisoft
0

Hackere knakk nettbutikken til Ubisoft

apr 10 Spill.no  

Observante lesere husker kanskje at vi skrev om Far Cry 3: Blood Dragon i vår oppsummering av spillrelaterte aprilspøker. Vi forstod ganske kjapt (da noen som hadde jobbet på spillet kontaktet oss) at Blood Dragon ikke var en aprilspøk, men et fullblods nytt spill. Nå har russiske hackere klart å knekke nettbutikken til Ubisoft og lastet ned hele spillet, som etter sigende skal lanseres første mai.

Videoskryting

At det hadde foregått en slags lekkasje ble klart i går, da det plutselig dukket opp lange videoer på YouTube laget av folk som hadde fått tak i spillet. Ubisoft sendte ut en hær av brannslukkere for å få slettet alle videoer fra spillet, samtidig som spillet begynte å dukke opp på Torrent-sider.

Nettsiden Gameranx rapporterte at russiske hackere stod bak. Hackerne oppdaget en brist i Ubisofts uPlay-butikk på PC som gjorde at de kunne registrere spill som kjøpt, og dermed laste de ned gratis. Her fant hackerne spillet Far Cry 3: Blood Dragon, som kun har vært annonsert via en fristevideo fra Ubisoft 1. april.

I kjølvannet av hackerangrep og digitale innbrudd hos spillprodusenter (Sony Online Entertainment, Playstation Network og nå nylig Harmonix) har Ubisoft uttalt til Game Informer at ingen kundeinformasjon er kommet på avveie og at sikkerhetshullet blir reparert umiddelbart.

Jeg synes det er trist. Det er en ting å protestere mot Ubisoft og andre aktørers politikk og DRM-krav ved å boikotte spill og arrangere protester mot urimelige krav, det er noe annet å hacke seg inn i systemer og forsyne seg. Det eneste hackerne vil oppnå med dette er at Ubisoft innfører enda strengere sikkerhets- og DRM-krav for lovlydige kunder, og dermed taper vi alle på slik oppførsel i lengden.

Kilder: Game Informer, Gameranx, Pressfire

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.