Kan Twitch-samfunnet samarbeide?
0

Kan Twitch-samfunnet samarbeide?

feb 17 Spill.no  

Den kjente streaming siden for spill, Twitch.tv, har gjennom årene fått ryktet om å ha de verste chatterne som finnes. Det er derfor en australsk programmerer kom opp med idéen om at chatten skulle gjennomføre et helt Pokémon-spill ved å samarbeide. Og dermed ble TwitchPlaysPokemon en realitet.

Prosjektet er laget med en kombinasjon av Javascript, Python-koding og en Game Boy-emulator. Med denne kombinasjonen styres spillet gjennom ord som består av navnet på de forskjellige knappene på en Game Boy, som utgjør den samme funksjonen som med en ekte Game Boy. For å gjøre det enda vanskeligere kan man kun skrive inn en kommando om gangen, og chatten har en delay på ett minutt. Australieren, som vil holde seg anonym, sa at han/hun ikke hadde noen store planer for prosjektet, men suksessfult endte det ihvertfall opp. På 4 dager og 15 timer har kanalen nådd 5,7 millioner seere totalt, og har nå et gjennomsnitt på ca 50 000 seere til enhver tid.

Hvor lang tid det vil ta for chatten å fullføre spillet gjenstår og se, men en plan om det samme konseptet med spillet Final Fantasy VII skal visstnok være under planlegging.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.