LoL-vinnerne diskvalifisert
0

LoL-vinnerne diskvalifisert

aug 28 Spill.no  

De to øverste plasseringene i sommerens League of Legend-turnering er diskvalifisert for avtalt spill, melder arrangør Major League Gaming.

Uprofesjonelt

Lagene det gjelder er Curse NA og Team Dignitas, som i finalen skal ha blitt enige om å spille første runde som en såkalt “All random, all mid”-kamp (ARAM), hvor man plukker tilfeldige figurer, og utkjemper alle kamper på midten av brettet, for deretter å fikse resultatet. Arrangør MLG og Riot, utvikler av League of Legends imidlertid enige om at dette faller under regelen om avtalt spill, som defineres som følger: “competitors may not intentionally Forfeit a Game or conspire to manipulate Rankings or Brackets”.

Det hersker imidlertid stor uenighet i communityet om hvorvidt lagene er skyldige i noen av punktene i regelen over. Mange mener at spillerne er uskyldige, ettersom ingenting tyder på at noen prøvde å tape eller påvirke resultatet på uærlig vis, men det er likevel ikke å komme utenom at kampen fikk et helt annet utgangspunkt enn det som var tiltenkt.

Oppdatering: Verken deling av premiepotten eller valg av spillmodus ligger til grunn for diskvalifikasjonen, men at lagene hadde avtalt på forhånd hvem som skulle vinne, bekrefter Riot på sitt forum:

– Bare for å gjøre det krystallklart: MLGs avgjørelse har ingenting å gjøre med ARAM. Både Curse og Dignitas har innrømmet og beklaget å ha avtalt vinner på forhånd av finalen, forteller Riot-ansatt RedBeard.

Curse NA har kommet med en unnskyldning til både MLG og fansen, i en video som nylig ble lagt ut på YouTube.

Se video

League of Legends utvikles og utgis av Riot på PC. Major League Gaming er en nordamerikansk organisasjon, som arrangerer esport-turneringer i USA og Canada.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.