Lovende smakebit på Life is Strange 2
0

Lovende smakebit på Life is Strange 2

Life is Strange var en spillopplevelse som tok mange med storm. Utviklerne Dontnod Entertainment like mye som spillerne. Og med tanke på spillets suksess og antall Game of the Year-priser det vant, er det ikke overraskende at det legges opp til en oppfølger. Først fikk vi Life is Strange: Before the Storm, som fortalte historien til Chloe før hendelsene i Life is Strange, deretter ble Life is Strange 2 annonsert, og på E3 i år fikk vi høre om The Awesome Adventures of Captain Spirit som også skulle være satt i samme univers.

The Awesome Adventures of Captain Spirit legger grunnlaget for hva vi kan vente å se mer av i Life is Strange 2. Vi møter nye karakterer og blir satt inn i en ny historie med nye konflikter, men følelsen og stemningen er lik de andre titlene i spillserien. Hovedpersonen Chris Erikson er en åtte år gammel gutt som bor alene med sin alkoholiserte far, Charles, men holder motet oppe ved hjelp av sitt alter ego «Captain Spirit». Dontnod lar oss oppleve denne lille historien igjennom Chris sine øyne og vi får være med på flere av Captain Spirits fantastiske eventyr, men ikke uten mørke undertoner av den nådeløse virkeligheten selvsagt.

LILLEFINGERLØFTE: Charles lover Chris at de skal skaffe det fineste juletreet. Etter han har sett kampen på TV.

For Chris sin hverdag og Captain Spirits hverdag er ganske forskjellige. Chris hjelper til hjemme med forskjellige oppgaver i huset, men Captain Spirit drar på spennende reiser til andre planeter, utforsker mørke labyrinter, og overvinner superskurker. Alt innenfor husets fire vegger og på tomten utenfor. Spillets gameplay er åpenbart identisk til Life is Strange sitt pek-og-klikk-system, men av og til kan Captain Spirit bruke sine «superevner» for å krydre Chris sine oppgaver litt ekstra. Når Chris bruker fantasien og «evnene» sine, er dette forsterket av sterk vibrasjon i håndkontrolleren, noe som faktisk underbygger veldig hvor «mektig» Captain Spirit er.

Og det er her Dontnod leverer, gang på gang, den spesielle stemningen i Life is Strange-titlene som er sterkt knyttet til det nostalgiske. Jeg lekte selv superhelt som liten sammen med vennene mine og tegnet de episke historiene som utspilte seg i skolegården (merk: det var ikke så veldig episk, når jeg tenker tilbake). Det føltes så ekte, akkurat som det gjør for Chris. For mange av fantasiene hans er knyttet opp til hans eget liv og ting han har gått igjennom. Fantasi og virkelighet knyttes veldig godt sammen. Jeg skulle gjerne ønske de lekte seg litt mer med Chris sin fantasiverden, men det kan hende Dontnod sparer dette til Life is Strange 2.

EPISK KAMP: Captain Spirit konfronterer Snowmancer.

For Chris kommer til å dukke opp i den kommende tittelen, og valgene man tok i The Awesome Adventures of Captain Spirit blir visstnok også ført over. Akkurat som valgene du tok i det første spillet kommer til å bli. Jeg er personlig veldig spent på å se hva de kommer til å gjøre med historien i fremtiden. Det er så mye som skjedde i det første spillet, i tillegg til noen veldig interessante ting som blir etablert i denne lille smakebiten, at det blir vanskelig å forutse hvilken vending Dontnod vil gjøre, men vi kan trygt anta at det kommer til å føles og se ut som serien alltid har gjort. Bare med litt skarpere grafikk.

Om du ønsker å oppleve litt sårt drama og barnlig moro igjennom øynene til Chris, ligger The Awesome Adventures of Captain Spirit ute til Windows, Xbox og Play Station, helt gratis. Spillet tar bare et par timer å komme seg igjennom, men det er gratis. Hallo. Det er kanskje litt sleipt å slenge inn «Forhåndsbestill Life is Strange 2 her» i slutten av rulleteksten, men du må jo ikke benytte deg av tilbudet. Det var ihvertfall det jeg tenkte rett før jeg forhåndsbestilte Life is Strange 2.

Uansett er det bare å slenge seg på superhelttoget, gjøre seg mentalt forberedt på Life is Strange 2, for det kommer til å bli en berg-og-dalbane av følelser og vanskelige valg. Men jeg er sikker på at Captain Spirit vil dukke opp og redde dagen igjen.

Life is Strange 2 kommer ut 27. september, 2018.

About Sam Einar Engh Syftestad

Filmutdannet spillentusiast som legger vekt på historiefortelling. Jobber med filmproduksjon og er den ene halvdelen av Emmy & Zaspen Let's Play. Lever ellers for Star Wars.