Månedens beste brukeranmeldelser
0

Månedens beste brukeranmeldelser

okt 11 Spill.no  

Tiden går bare fortere og fortere, og nok en måned ligger bak oss. September har vært en rolig spillmåned med få store utgivelser, men dette har ikke stoppet dere fra å sende inn en hel haug med anmeldelser. Først vil jeg bare si at vi setter utrolig stor pris på alle anmeldelsene dere skriver, og arbeid skal alltid på en eller annen måte belønnes. Jeg har boltret meg gjennom skriveriene deres, og håndplukket de som fortjener ekstra mye ros og skryt. Av åpenbare grunner så glemmer vi kaken, og går rett på glasuren!

Amøbene får sympati

En lite engasjerende og kjedelig fortellerstemme fortsetter å spy ut sin tale mens knøttsmå amøber spreller og koser seg i jordens store basseng. Jeg tror vi alle har blitt utsatt for BBCs noe kjedelige programmer, men at dette skulle smitte over på spillverdenen hadde jeg ikke forventet. Når det er sagt så hadde jeg heller ikke trodd at RadioSlave skulle servere en anmeldelse av nettopp spillet «fl0w». Det er en tid for alt, og det beviser han med sin debutanmeldelse, som er langt bedre enn hva førsteanmeldelser vanligvis er. RadioSlave beskriver spillet som “en fargerik dykketur”, og det samme kan sies om teksten han har skrevet. Han skriver lettfattelig, og tar flittig i bruk beskrivelser som gjør anmeldelsen langt mer underholdende å lese. Med sin informative tekst viser han også at han behersker språket veldig godt, noe som er viktig for å formidle budskapet. Ettersom spillet er noe snålt passer også formen på anmeldelsen godt. Den er kort, presis og layouten er svært pen å se på. Mindre kjente spill fortjener også litt omtale, det har Radioslave sørget for.

En personlig og ærlig anmeldelse

Vi har alle noen spill som vi brenner litt ekstra for. Med sin anmeldelse av «Max Payne: The Fall of Max Payne» beskriver veterananmelderen vår, Maskemannen hvorfor dette spillet har erobret en spesiell plass i hjertet hans. Det som virkelig gjorde at jeg fikk øynene opp for anmeldelsen var hvor personlig den var skrevet. Gjennom teksten han har skrevet kan jeg se at han virkelig brenner for spillet, og at en anmeldelse kan formidle noe slikt er en prestasjon i seg selv. Ellers så skiller han seg allerede ut med sin spesielle begynnelse. Maskemannen begynner nettopp teksten sin med et sluttsitat fra spillet, noe som gir anmeldelsen et helt annet preg, litt som en film som ikke følger det typiske oppsettet. Slike ting som bryter med de normale normene blir lettest lagt merke til, og det var vel kanskje derfor jeg likte den så godt som jeg gjorde. Selv om han triller en sekser for «Max Payne: The Fall of Max Payne» er han likevel ærlig og poengterer et fåtall feil som spillet lider av. Ikke alle klarer å innrømme feil om sine kjære favorittspill, men Maskemannen er som en kritiker, og blander inn en dose objektivitet for å levere det en anmelder skal gjøre.

Skuffet Lombax-elsker

«Ratchet & Clank»-serien har gledet mange spillsjeler med dens unike humor og helsprøe våpengalleri, og veteranbrukeren iRavi er en av de mange som har blitt trollbundet av duoen. Livet byr dessverre på skuffelser, og ved iRavis anmeldelse av Ratchet: Gladiator beskriver han smaken av denne bitre følelsen. Alltid er det ett spill som ikke blir slik man forventet, og skuffelsen er noen ganger tung å bære. Utenom noen unødvendige formuleringer holder iRavi en god flyt gjennom hele anmeldelsen, og han klarer noe som mange anmeldere sliter med; å reflektere sluttkarakteren i hele teksten. Selv om han er en ivrig blod-fan av serien klarer han dog å innrømme at smykket ikke alltid bare består av perler, og ender opp med å gi spillet en middelmådig karakter. Med en fascinerende slutt som falt personlig i smak er jeg absolutt sikker på at anmeldelsen hans fortjener mer enn en liten visitt. Check it out!

Zombie-slakting og italiensk renessanse!

Den neste ut i ilden er ingen andre enn Gilliankruger. Denne karen har sakte men sikkert opparbeidet seg en anmelderstatus her på Spill.no. Han konkurrerer med toppen, og han kommer gjerne med flere anmeldelser i måneden, det står det respekt av! I september måned har han ikke bare bidratt med én kjempelang anmeldelse, men han har faktisk levert hele to stykker. Ettersom begge tekstene hans er av høy kvalitet, ender jeg med å fortelle om hans nyeste tekst, som handler om «Dead Rising»-spillet. Om jeg kan låne et sitat fra anmeldelsen hans så beskriver han spillet som ”en original, men mislykket idé”. Spillet lider av et elendig kampsystem og en fattig historie. Dette får Gillian formidlet på en mesterlig måte – gjennom et lekent og detaljert språk. Jeg håper dere sjekker ut anmeldelsene hans og gir han en god dose konstruktiv kritikk, for denne karen har stort potensial. Sjekk også ut den andre anmeldelsen hans av «Assassin’s Creed 2» her.

«Best of Both Worlds!»

Uansett hvor jeg går føler jeg at jeg får slengt Hannah Montanas ”best of both worlds”-sitat rett i trynet, men aldri før har det gjort så godt. Felgen kan for all del fortsette bruken av Disney-klisjéer, om han fortsetter på dette nivået. Felgen har anmeldt spillet «Broken Sword: The Shadow Templars», et spill som jeg personlig aldri har hørt om. Etter hva jeg har forstått så er dette det første spillet i «Broken Sword»-serien, som har en sentral plass i «pek-og-klikk»-sjangeren. Personlig har jeg ingen interesse av slike spill, men etter Felgens grundige overtalelse må jeg si at jeg er mer enn mildt interessert. Selv om jeg følte at han kunne laget en mer sammenhengende tekst slår han gjennom med et knakende godt språk. Språket hans er som en håndfull nonstop (den har du vel ikke hørt før), både fargerik og knasende, og ordforrådet er bredt nok til å formidle innholdet på en lettfattig måte. «Revolution Software kan takke Felgen for ypperlig markedsføring av dette fjorten år gamle spillet. Jeg skjemmes av å se hvor få kommentarer verket hans har, og jeg tror at en god dose tilbakemeldinger er akkurat hva Felgen trenger.

Månedens beste

Trommene slår, trompetene tuter og tusenvis av ballonger daler ned. Skulle ønske jeg kunne kåre en ny anmelderkonge, for å få en vri på disse artiklene, men det kan jeg rett og slett ikke gjøre. Angmar er kongen av spillanmeldelser, enten du liker det eller ikke! Først vil jeg bare si at han er en enorm ressurs for Spill.no, og ikke minst for communitiet. Hver måned serverer Angmar flere fleskete anmeldelser som er minst like gode som redaksjonens, og ikke nok med det så bidrar han også ofte med kloke og gjennomtenkte kommentarer for å hjelpe andre med-anmeldere i nød. Denne måneden har han delt tre av sine kjæreste barn med oss, og det var like før han presset ut en fjerde, men jeg hintet til at han må spare på juicen, ettersom det fortsatt er litt tid igjen før 2012. Barna heter; «Super Metroid», «Portal» og «Final Fantasy VII», og de fortjener alle litt omsorg og kjærlighet (med andre ord – les dem).

Jeg skulle gjerne skrytt over alle de nyfødte, men jeg må begrense meg og ta utgangspunktet i min personlige favoritt, «Super Metroid». Angmar er glad i klassikere, og det tar ikke lang tid før «retro-feelingen» smitter over. Det jeg virkelig misunner sterkt med Angmar er at han har et så lekent og fargerikt språk. Alle eksemplene og beskrivelsene han kommer med klarer jeg å se for meg, og det er en nyttig evne som kun et fåtall anmeldere besitter. Ellers presterer han nok en gang en pompøs anmeldelse uten skrivefeil. «Super Metroid» har nok vært en gedigen inspirasjon for mange spillutviklere, selv i dag, og det skulle ikke forundre meg om mange feminister har sterke Samus Aran, som sitt store forbilde. Angmar er rett og slett Spill.nos anmelderherre, som stikker nok en gang av gårde med enda et tungvekterbelte over skulderen. Blekket hans er gull verdt, og han må jo være enhver norsklærers våte drøm. Angmar, vi bøyer oss i støvet for dine tryllekunstner!

Dette var da mitt utvalg av de beste anmeldelsene for september. Jeg håper at denne artikkelen fungerer som en slags drivkraft for at flere av dere skal få motivasjon til å skrive anmeldelser. Ja, det krever litt arbeid, det har du helt rett i, men du skal vite at vi setter skikkelig stor pris på dem, for absolutt alle blir lest. Ettersom oktober setter festen i gang med utallige nye spilltitler håper jeg på at dere fortsetter med å sende inn gode anmeldelser. Keep up the good work, og takk for meg!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.