Månedens beste brukeranmeldelser
0

Månedens beste brukeranmeldelser

August var en fin måned for brukeranmeldelser, med Shakazulu28 som en av de mest fremtredende skribentene. Denne måneden hadde jeg ingen forventninger om at nivået skulle holde samme kvalitet, men dere lesere svikter meg ikke, og nok en gang kan jeg presentere kvalitetsanmeldelsene gjennom måneden som var.

Håndholdt moro

Førstemann ut på listen over go’ anmeldelser denne måneden er en gjenganger fra August, nemlig 14-årige Grotlo94. Denne måneden tok han for seg spillet «Guitar Hero: On Tour» til Nintendo DS. I sin anmeldelse går han grundig til verks og leverer et sjarmerende forsøk på å gjøre håndholdt Guitar Hero intressant, og lykkes ganske bra, en og annen skrivefeil til tross.

Han skriver som vanlig på nynorsk, og har en fin flyt i dette, hvor han drar frem gode poenger og begrunner fint, samtidig som han har en kritisk tone liggende under selv om han ikke legger noe skjul på at han liker spillet svært godt. Denne anmeldelsen kan også leses i sammenheng med Grotlo94’s nyeste, som er av etterfølgeren til samme plattform, nemlig «Guitar Hero on tour: Decades». Denne er noe kortere, men regnes som et supplement til den første.

Et spill hvor grafikk er minst viktig

Enkle mobilspill og slike ting har siden «Tetris» tid gjort folk avhengige. Her har vi enda et av dem. «Peggle Deluxe» er ifølge brukeren Esso nemlig både enkelt og gøy, uten å støtte seg på grafikk. Han gjør gjennom kreativ og lettlest skrivemåte greie for hva spillet går ut på, og man forstår fort om det er et spill man kunne tenke seg å bruke ellers ubrukt fritid på.

Storslått, men smått…

Det er hva 19 år gamle Sch0n har skrevet i overskriften på det jeg nesten må kalle en analyse. I en intellektuell, gjennomtenkt og morsom analyse drar han frem spillet «Counter-Strike: Source» og fanger virkelig essensen av hva spillet går ut på. Han setter ord på det mange mener om spillet, og har en upåklagelig argumentasjon med en voksen tone. Analysen holder absolutt god standard, og anbefales virkelig for de som ikke helt har skjønt hva som er sjarmen med «Counter Strike: Source».

Dominerer måneden elegant

Forige måned var det som sagt brukeren Shakazulu28 som dominerte artikkelen min, med intet mindre en sju anmeldelser. Denne måneden er det en ny skribent som tar pallen med flest anmeldelser av god kvalitet i artikkelen min. Skribenten vi alle kjenner som Spill.no’s favoritt-kritiker, nemlig Caspy92. Denne måneden har han produsert 6 anmeldelser, som alle ble sendt inn og publisert over et tidsrom på 3 dager. Med tanke på kvaliteten som ligger i anmeldelsene, begynner man saktens å lure på hva den 17-årige gutten går på om dagen.

De tre første anmeldelsene tok for seg «Prince of Persia»-trilogien, i tillegg til nykommeren «Prince of Persia» som kom ut i slutten av desember 2008, og det er denne gangen ikke slakt, men ros som gis ut. Caspy92 legger ikke skjul på at dette er noe av det bedre spillverden har å tilby etter hans mening, og om man følger argumenteringen, er det ikke vanskelig å bli overbevist. Dét, sammen med artige kommentarer og humoristiske beskrivelser, gjør anmeldelsen både underholdende intressant og lese. Serien har alltid hatt en kjær plass i hjertet mitt, så jeg fant spillene frem fra hyllen med eldre spill for noen dager siden bare for å kjenne den nostalgien man savner idet man leser anmeldelsene. Anmelder kjører et veldig profesjonelt løp, og eventuelle skrivefeil som skulle dukke opp vil virke så lite viktige at de ikke kommer til å plage selv den mest pirkete perfeksjonist.

Anmeldelsene kan leses i kronologisk rekkefølge her:
Prince of Persia: The Sands of Time
Prince of Persia: Warrior Within
Prince of Persia: The Two Thrones
Prince of Persia

Den lovende anmelderen har også tatt en titt på spillet «Battlefield 2142», og 6’eren blir ikke holdt tilbake med noen midler mens han roser spillet. Ved god hjelp fra effektiv billed-bruk og enkel forklaring av de ulike delene av spillet, tar man lett opp tråden og klarer hele tiden å følge tankegangen som er lagt til grunnlag for anmeldelsen.

«Kamferdrops-posen»

Nei, du leste ikke feil. Jeg introduserer nå en del jeg har planer om å innkludere i artikkelen min hver måned så fremt jeg har materiale til det. Kamferdrops-posen er kritikernes hjørne innspirert av Caspy92 med sin berømmelige hentydning til dropsene. Her drar jeg frem anmeldelser av spill som suger kamferdrops uten skam, og håper dermed på å gi folk en liten latter blandt alle de seriøse anmeldelsene. Hva annet enn en slakt av hele Spill.no’s favorittslakter hadde passet inn som en innvielse, av delen han fikk gi navn til? Denne gangen er det spillet «Leisure Suit Larry: Box Office Bust» som får smake pisken. Jeg kan si så mye som at når spillet ikke en gang inneholder seriens hovedsatsing inntil nå, nemlig pupper, da går det nedenom og hjem igjen når kritikeren går til verks.

Kvalitet denne måneden også

Denne måneden trådde kanskje Shakazulu28 ned fra pallen med flest anmeldelser, men det skranter likevel ikke på kvalitet fra den kanten av den grunn. Til forskjell fra forige måned, har han denne gangen skrevet om to relativt like spill, men på forskjellige plattformer. Han har tatt for seg «SimCity 4» til PC og  «SimCity DS» og lykkes fint med å få frem meningene sine. Jeg skal være helt ærlig. SimCity-spillene har aldri appellert til meg noe særlig selv om jeg liker strategispill og har det mye moro med dem. Spillene er jeg ikke glad i, men jeg klarer likevel å se lyspunktene anmelder ser, for han er klar og tydelig på hva han mener og den voksne måten han skriver på lyser kvalitet lang vei.

Gammelt, men godt

Forige måned skrev jeg om Svinepels som anmeldte det gamle spillet «X-Com: UFO Defense» og hyllet anmeldelsen hans. Denne gangen har han tatt for seg enda en perle, og anmeldelsen er så bra skrevet at å ikke innkludere den ville være å skyte meg selv i foten når jeg har lest hver eneste anmeldelse som har kommet inn og burde vite hva som er kvalitet og ikke. «Half-Life» fra 1998 er et kritikerrost spill fra tiden da man omtrent kunne regne i SPF (Second per frame) i stedet for FPS (Frames per second) – satt på spissen såklart.

Anmeldelsen er skrevet med god kontroll over språket og har en upåklagelig balanse mellom objektivitet og subjektivitet. Null skrivefeil, beundringsverdig bruk av personlige erfaringer for å gjøre seg en mening, og en fin flyt mellom bilder og tekst gjør dette til en av de beste anmeldelsene denne måneden. Skribenten viser tydelig erfaring med sjangeren og dømmer spillet etter sine egne premisser samtidig som han gjør det tydelig at spillet er et historisk spill som er et must i enhver FPS-gamers hylle. Denne er tilfeldigvis også den som ble sendt inn og publisert sist av alle denne måneden, noe som får meg til å føle at jeg har spart det siste til slutt uten å egentlig mene det.

Om du liker noe av dette, kan du finne en fullstendig liste over alle brukeranmeldelsene på Spill.no her:
Alle brukeranmeldelser

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.