Min reise under den syvende generasjonen
0

Min reise under den syvende generasjonen

des 25 Spill.no  

Jeg husker da jeg ikke fulgte med på det som skjedde i spillverden. Jeg husker da jeg spilte massevis av dårlige lisensspill til Playstation 2. Alle spillene var selvsagt ikke dårlige, men det var langt mellom de virkelig gode spillene. Underholdende var de nok for et barnlig sinn, men ikke helt det man kan kalle kvalitetsmessig gode spill. Jeg husker da den syvende konsollgenerasjonen kom. Jeg skulle ha en Playstation 3. Jeg måtte følge opp Playstation-konsollene. Playstation 3-kjøpet kom med spillene Resistance: Fall of Man og Motorstorm. Jeg likte spillene veldig godt. De var bedre enn det meste jeg hadde sett på den tiden. På samme tid begynte jeg å følge mer med på det som kom av spill.

2009, kanskje tidenes beste spillår. Med godbiter som Borderlands, Batman: Arkham Asylum, Call of Duty: Modern Warfare 2, Left 4 Dead 2, Assassin’s Creed 2 og selvsagt PS3-giganten Uncharted 2: Among Thieves er det lite som kan matche akkurat dette spillåret. Jeg var på god vei til å bli ganske oppslukt i spill. På dette tidspunktet hadde jeg bare en Playstation 3, og Playstation-konsollene er fortsatt mine foretrukne konsoller. Xbox 360 skaffet jeg meg bare på grunn av Alan Wake, og det er fortsatt bare et av de få spillene jeg har til konsollen. Nintendo Wii skaffet jeg ikke. Jeg har ikke hatt en stasjonær konsoll fra Nintendo siden Nintendo 64. Det var saker, det.

2013, den syvende generasjonen er over. Forbi. Det har gått fort. Det ene gode spillet har etterfulgt det andre. Spill har blitt en svær industri. Det har blitt lettere å følge med på spill og spill har blitt mer etablert i verden. Denne konsollgenerasjonen har vært god, men det det er på tide å se fremover. Det kommer til å bli vanskelig å toppe denne generasjonen for min del, for meg var dette den første generasjonen der jeg virkelig var inneforstått med det som hendte på spillmarkedet. Jeg avslutter med å ramse opp noen favorittspill som var eksklusive til Playstation 3: Journey, Uncharted 2: Among Thieves, Heavy Rain, Ni no Kuni: Wrath of the White Witch, God of War 3, The Last of Us.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.