Netflix ønsker fortsatt å lage spill av Stranger Things
0

Netflix ønsker fortsatt å lage spill av Stranger Things

sep 27 Anders Lønning  

En av tingene som tilsynelatende gikk tapt i det Telltale ble tvunget til å stenge dørene, sånn sett bort fra det at rundt 250 personer mistet jobben uten å motta noen form for sluttvederlag, var at det relativt nylig annonserte spillet basert på hit-serien Stranger Things som Telltale skulle utvikle på oppdrag fra streaming giganten Netflix nå mest sannsynligvis aldri får se dagens lys.

Som en bivirkning av at studioet nå har måtte stenge dørene og at det nå er flere fra Telltale som må se seg om etter arbeid, har det dukket opp små klipp av hvordan spillet lå an til å bli rundt om på nettet.

I klippene ser vi blant annet Will og Joyce Byers, som begge er modellert etter skuespillerne Noah Schnapp og Winona Ryder som gir skikkelse til sine respektive karakterer i serien, hvor det ser ut til at handlingen er lagt til etter sesong 2, da Joyce er på telefonen med Dr. Owens, en karakter som først ble introdusert i sesong 2.

Tre av klippene viser tradisjonelt Telltale gameplay av at man styrer en karakter igjennom omgivelser som har flere ting man kan inspisere, ikke ulikt de fleste eventyrspill. mens de to siste bærer preg av Survival Horror elementer, hvor spilleren fra førsteperson perspektiv gjemmer seg fra en Demagorgon i «The Upside Down» sin versjon av det som kan se ut til å være Byers huset.

En av prosjektene Telltale beholder 25 av sine ansatte for å fullføre skal angivelig være en interaktiv Minecraft: Story Mode for Netflix, og i uttalelser til Polygon hadde Netflix dette å si om skjebnen til Telltale Games:

– Vi er triste over å ha hørt nyhetene om Telltale Games, De utviklet mange flotte spill, og etterlater seg uutslettelige spor over spillindustrien. Minecraft: Story Mode prosjektet fortsetter som planlagt. Vi driver nå å undersøker hva slags muligheter vi har for å gi Stranger Things universet liv i et interaktivt medium.

Det blir spennende å se hvem, hva og hvor når det kommer til en eventuell spillmatisering av Stranger Things, spesielt nå som vi har disse skjermbildene å se tilbake på hvordan et Stranger Things Telltale spill kunne ha blitt.

 

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.