Sony vil teste ut kryssplattform spilling med Fortnite
0

Sony vil teste ut kryssplattform spilling med Fortnite

sep 26 Anders Lønning  

Idag kom endelig nyheten vi har ventet på fra Sony ledelsen.

I en uttalelse på Playstation bloggen skriver Playstationsjefen John Kodera at de nå åpner for muligheten for kryssplattform spilling med både Nintendo Switch og Xbox One.

– Etter en omfattende evalueringsproses har Sony Interactive Entertainment funnet en måte vi kan støtte kryssplattform på for utvalgte tredjepart-spill. Vi innser at dette er noe PS4 spillere har ventet på, og vi har satt pris på den fortsatte tålmodigheten de har vist mens vi har sett oss rundt etter en løsning.

– Det første steget vil være å ha en åpen beta som starter i dag for Fortnite hvor spilling, progresjon og kjøp på tvers av PlayStation 4, Android, iOS, Nintendo Switch, Xbox One, Microsoft Windows og Mac. Vi ser på Betaen som en mulighet for å gjennomføre nøye testing for å se til at kryssplattform spillingen er best på Playstation, mens vi også holder øye med brukeropplevelsen både fra et teknisk og sosialt perspektiv.

Kodera fortsetter med å si at denne endringen er noe de gjør, fordi de ser at det er slik spillmiljøet har endret seg og at kryssplattformspilling er noe flere og flere har ønsket seg, og at de i fremtiden vil prøve å gjøre plattformen sin enda litt mer åpen.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.