Pelsen, jenta og klesskapet
0

Pelsen, jenta og klesskapet

Før jeg prøver mitt ypperste for å overtale deg om at New Style Boutique 2 ikke bare er et godt spill, men et av 3DSens beste denne høsten, må jeg være ærlig om to ting. 1: Det fulle navnet på spillet, Nintendo Presents: New Style Boutique 2 – Fashion Forward, er så latterlig langt at ingen noen gang har klart å uttale hele navnet med pust igjen etterpå. Derfor kommer jeg til å kalle det kun Style Boutique 2, slik at ingen skal besvime når de leser opp anmeldelsen høyt for sine venner og kjente. Jeg må også innrømme at, 2: mine fordommer mot spillet til å begynne med, ikke var helt i spillets favør. Ved første øyekast ser det ut som noe som kommer til å være forglemmelig på sitt beste, men som med all oppriktighet har overbevist meg om at det er det beste sjangeren har å by på.

Nå skal det dog være sagt at det ikke er den bredeste av sjangere vi snakker om her. Style Boutique 2 tilhører nemlig sjangeren av «Dress-up»-spill, som det heter på en mer anglifisert lekt, eller garderobespill som jeg har valgt å kalle det. Du får gleden av å lage deg en avatar som du kan kle opp så mye du vil, samtidig som du også får hjelpe innbyggerne av Beaumonde City med å finne sin egen stil. Med over 19 000 ulike klesplagg å pynte seg med, er det imponerende mengder innhold å både fortape og kle seg opp i.

Spillet lar deg nemlig styre din egen klesbutikk, og det er din jobb å hjelpe kundene dine med å finne akkurat det antrekket, eller kostymet, de vil ha. Noen ganger ønsker kundene noe kult, energisk eller jentete, og da er det ikke en vanskeligere oppgave enn å søke i databasen etter et merke som passer til den spesifikke stilen de leter etter. Vanskelighetsgraden øker noe når kunder kommer inn og spør etter plagg som passer til noe de allerede har på seg, eller når de lar deg bestemme hele antrekket for dem uten noen særlige hint.

Du kan velge mellom å la de ta en titt på det du har funnet fram, eller rett og slett be de om å prøve på klærne med en gang. Det første alternativet gir deg tre forsøk, og kundene vil gi deg noen retningslinjer for hvert forsøk. Dersom du er selvsikker nok til å be de om å prøve på klærne med en gang, blir det litt mer kvitt eller dobbelt. Dersom kunden liker det de ser drapert rundt sitt eget legeme, kan det fort hende at de ønsker å kjøpe mer, men dersom de er misfornøyd går de gjerne ut av butikken uten å gi deg en ekstra sjanse. Den samme aha-opplevelsen du får av å løse en gåte i Professor Layton eller når du finner riktig øyeblikk å rope «Objection» i Ace Attorney, smyger seg innpå når du finner det perfekte antrekket og uten å nøle lar kunden prøve det på.

Selv om noen av de mer avanserte ønskene blant kundene i klesbutikken kan være litt utfordrende, er det aller mest i sminke- og frisyredelene av spillet at du kan finne de vanskeligste nøttene å knekke. Prinsippet er det samme. Hør på hva kunden ønsker, og prøv å finn riktig kombinasjon av hårfarge og volum, eller rouge og eyeliner (og nei, jeg visste ikke hva verken av de to var før jeg spilte spillet). Når det kommer til hår og sminke vet ikke alltid kundene vet ikke akkurat hva de vil ha, og du er nødt til å prøve deg litt fram, noe som er med på å gjøre disse oppdragene vanskeligere, men desto mer tilfredsstillende å få til.

Om du går lei av å klatre opp fashionistanes endeløse karrierestige, er det også mange andre ting å foreta seg i Beaumonde City. Byen har flere områder hvor du kan snakke med de andre innbyggerne, drikke te på en café, eller gå modell ned motemoloen. Interiørdesign er også med i spillet, og selv om Animal Crossing: Happy Home Designer gjør denne aktiviteten mye bedre og mer helhetlig, er det et søtt lite tilskudd i et allerede variert spill. Til enhver tid har du også mulighet til å knipse et bilde av deg selv og det lekre antrekket ditt, noe som gjør at du kan få stilige bilder av deg selv i rosehagen, i shoppinggata eller i samtale med den relativt kjekke kelneren.

Det må dog sies at dette spillet ikke på noen som helst måte er ment for meg. Jeg er en helt gjennomsnittlig ung mann i mine veldig tidlige 20-år, med en sterk interesse for spill og null interesse for damemote. Jeg liker å ha på meg klær, særlig bukser, men spillet har ingen mulighet for å kle opp menn, langt mindre å la deg spille som en mann. I og med at jeg ikke visste om dette på forhånd, kalte jeg karakteren min Håkon, etter meg selv, noe som gjorde hele opplevelsen litt bisarr når min egen karakter (en søt, korthåret jente) til en hver tid ble titulert med et guttenavn.

Til tross for at jeg likte det, er det altså ganske åpenbart at spillet ikke er ment for meg. Det er heller ikke ment for flesteparten av mine faste lesere. Likevel er jeg nødt til å komme med en anbefaling til de av dere som enten selv er interesserte i mote eller kjenner noen som er interesserte i mote, og som kanskje ønsker seg et spill til jul. New Style Botique 2 er sannsynligvis det beste sjangeren har å by på, og jeg må innrømme at jeg skammer meg litt over at jeg nesten avfeide det helt før jeg i det hele tatt ga det en sjanse. Med mengder av innhold og personlighet er dette en solid opplevelse til 3DSens voksende bibliotek av kvalitetstitler til et stadig bredere publikum.

About Håkon Kvam Lyngstad

Journaliststudent ved Høgskulen i Volda som brenner for spill som et narrativt medium. Samtidig forelsket i fighting- og musikkspill som bombarder sansene med lys, lyd og endeløse kombomålere.