Plankekjøring for Bond
0

Plankekjøring for Bond

nov 10 Spill.no  

Om du har problemer med Daniel Craigs trutlepper og steinansikt i James Bond-filmene, vil du få et enda større problem med Daniel Craig i spillform. «James Bond 007: Bloodstone» har skuespillerne, manusforfatteren og musikken fra en moderne James Bond-film, men Bizarre Creations makter ikke å løfte spillet til nye høyder. I stedet får vi James Bond på autopilot i et temmelig generisk actionspill.

Terrorister

Bizarre Creations er mest kjent for spillserien «Project Gotham Racing» på Xbox og Xbox 360, og pløyer derfor relativt ny mark når de nå lanserer sitt andre tredjepersons skytespill. De forsøkte seg med «The Club» i 2008, som fikk relativt blandet mottakelse. Med «James Bond 007: Bloodstone» har de laget et mer tradisjonelt tredjepersons actionspill, nærmest for tradisjonelt.

Vi er selvsagt James Bond, som spilt av Daniel Craig. Den moderne James Bond, som slår først og spør etterpå. Craigs Bond er mer brutal og mindre sofistikert enn Pierce Brosnan, og gjør seg definitivt bra som en actionhelt. Også i spillform. Til tross for at steinansiktet blir hakket stivere og mer livløst i spillet enn i filmene.

Som vanlig er det terrorister og farlig våpen på avveie. Bond må spore opp bakmenn og skurker, og det betyr at han må infiltrere fiendebaser og massakrere fiender. Det hele begynner på en luksusbåt, og i tro Bond-stil flyr vi på kryss og tvers over verden, fra den ene eksotiske lokasjonen til den andre.

Dessverre føler jeg aldri noe tilstedeværelse i de ulike lokasjonene. Bakgrunnsgrafikken og miljøene er ganske livløse og anonyme, og for det meste løper man bare fra dekning til dekning mens man skyter på fiender uansett hvor man befinner seg i verden. Hadde Bizarre Creations lagt litt mer arbeid i omgivelsene kunne eventyrfølelsen blitt mer fremtredende, i stedet har «James Bond 007: Blood Stone» blitt et generisk skytespill i tamme omgivelser.

Velfungerende

Og jeg må innrømme at Bizarre Creations mestrer skytespillmekanikkene bra. Det er enkelt å styre James Bond, enkelt å kaste seg i dekning, dukke frem og plaffe ned fiender, og styrte videre til neste dekning. Det går fint å luske seg bak en intetanende fiende og legge ham i bakken med et brutalt bakholdsangrep. Kontrollen sitter som den skal, og dekningssystemet fungerer. Det er velfungerende, men akk så anonymt, generisk og småkjedelig. Etter å ha kost meg med spillet en times tid, begynner jeg å gå lei av å møte nye fiender i et nytt rom med noen nye hindre jeg kan gjemme meg bak. Alt blir etter hvert rutine, og jeg sliter med å motivere meg videre til neste kapittel.

Et lyspunkt mellom all skytingen er bilsekvensene. Bizarre Creations har tidligere bevist at de kan bilspill, og de bruker all sin ekspertise i spillets mange biljakter. Her snakker vi eksplosive biljakter i ekte Bond-stil, med bygninger som eksploderer, lastebiler fulle av skytende skurker, og halsbrekkende hastigheter. Bilsekvensene er et høydepunkt i spillet.

I tillegg til enspillerdelen følger det med en obligatorisk flerspillerdel. Den føles veldig påtvungen og obligatorisk, med klassiske lagmoduser og egentlig ingenting originalt i det hele tatt. Jeg tviler på at veldig mange lar seg lokke vekk fra «Bad Company 2», «Halo: Reach» eller «Call of Duty: Black Ops» for å spille litt James Bond i multiplayer.

«James Bond 007: Bloodstone» er selve definisjonen på et actionspill som er midt på treet. Til tross for Bond-lisensen og at de originale skuespillerne har spilt inn stemmene, sliter historien med å ta av. Nivåene er rene skytefester, og jeg savner mer variasjon, spionasje og gadgets. «James Bond 007: Bloodstone» mangler identitet, og midtveis i spillet glemmer jeg at jeg er James Bond, jeg er bare nok en anonym actionhelt som skyter ned anonyme skurker i en anonym herregård. Et helt greit actionspill, med velfungerende spillmekanikker og noen flotte bilscener som går rett i glemmeboka med en gang du har rundet det.

Se flere bilder fra «James Bond 007: Bloodstone» på neste side.

«James Bond 007: Bloodstone» er utviklet av Bizarre Creations og utgis av Activision. Spillet er lansert på Playstation 3, Xbox 360 og PC.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.