Playstation 3 er tilbake!
0

Playstation 3 er tilbake!

Til tross for at Sony ikke har kommet med noen offisiell uttalelse på den offisielle Playstation-bloggen enda, melder flere medier at problemene som omga Playstation 3 i går nå på mystisk vis har rettet seg selv.

Spill.no kunne i går melde at Playstation 3-eiere var i harnisk, etter at spillkonsollen deres var utsatt for en rekke til dels alvorlige problemer. Problemene inkluderte blant annet at datoen på Playstation-systemet ble resatt til 1. januar 2000 og at man kunne ikke koble til Playstation Network. Dette gjorde at man ikke kunne spille en rekke multiplayer-spill, som for eksempel «Call of Duty: Modern Warfare 2». 

På den offisielle Playstation-bloggen oppfordret Sony Playstation-eiere til ikke å skru på konsollen sin overhodet. Spillekåte konsolleiere ble advart om at det blant annet kunne oppstå problemer med å lagre trophies og såkalte «save games» dersom de allikevel falt for fristelsen å bruke konsollen. 

Den anerkjente IT-publikasjonen WIRED melder nå at problemene tilsynelatende har rettet seg selv. For halvannen time siden ble dette også bekreftet av amerikanske PC World.

Sony selv er foreløpig tause, men etter rapporter fra blant annet Twitter er det tilsynelatende trygt å skru på Playstation 3-systemet ditt igjen. Det kan imidlertid lønne seg å oppdatere datoen og klokkeslettet på systemet før man gjør noe som helst annet. Dette gjøres under «Innstillinger» i menyen på din Playstation 3-konsoll.

NB! Følg med på Sony sin offisielle Twitter-konto for siste oppdatering i saken: Sony Playstation på Twitter

OPPDATERING: Sony bekrefter nå via den offisielle Playstation-bloggen at alt skal fungere som normalt igjen. Diskuter dine egne erfaringer med gårsdagens Playstation-problemer i kommentarfeltet nedenfor.

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.