Project Zero Maiden of the Black Water – Who you gonna call?
0

Project Zero Maiden of the Black Water – Who you gonna call?

nov 06 Stian Koxvig  

I Project Zero; Maiden of the Black Water skal du nok en gang ta med deg kameraet ditt og sloss mot spøkelser. 

I Japan heter serien Zero. Her i Europa og Australia heter den Project Zero, mens den kanskje er aller mest kjent under sin amerikanske tittel. Fatal Frame. Ja, dette er Fatal Frame V, Maiden of The Black Water som først ble sluppet som Wii U eksklusiv i 2014 og har nå blitt remasteret til alle konsoller. Der hvor tidligere Fatal Frame titler har vært kjent for å være kanskje tidenes skumleste spill, er dessverre Maiden of The Black Water fortsatt ikke super godt.

Oh

Her tar man meg seg det spesielle spøkelsesdrepende kameraet “Camera Obscura” og må ta turen til Mt Hikami, et fjell i Japan med rykte på seg som et selvmordshotspot hvor folk drar for å dø. Du spiller som tre forskjellige karakterer. Yuri Ren og Miu, som alle driver og etterforsker dette fjellets dype hemmeligheter. Etter at du har fullført spillet vil en hemmelig bonuskarakter fra Koei Tecmos Dead and Alive serie også bli spillbar. 

Spooky

Nå kommer vi til hovedproblemet med Maiden of the Black Water. Det er ekstremt ensformig. Du får en tutorial på ca en time når du starter også bruker du 15 timer på akkurat det samme. Det mangler variasjonen fra tidligere spill, samtidig så er historien så forbanna treg at spillet føles som det varer en evighet når det egentlig er ganske kort. Du må være super presis med bildetakningen din og konstant skifte mellom film til kameraet slik at du får beseiret spøkelsene.  

La oss snakket litt om plottet. Japansk horror har et par visse kjennetegn, men Maiden of the Black Water blir bare en klisje på alle måter. Det er så melodramatisk at det er nesten til å spy av. Samtidig er det viktig å huske at dette er et Wii U spill, på godt og vondt. Det var meningen at Gamepaden skulle brukes som kamera og derfor ble spillet en ekslusiv da det kom ut, men det viser også mye av Wii Us store svakheter. Knotete gameplay når du ikke har tilgang på gamepaden.

Dette var en remaster som fikk meg til å savne Wii U gamepad

Jeg har spilt dette på min Xbox Series S og selv om det er ganske merkable grafikk oppdateringer føles det grått og kjedelig, ikke mørkt og skummelt fordi de slår på en haug av kamera filter som skal fange det fotografiske, men som bare ender opp med å føles teit .

For det viktigste å kritisere Maiden of the Black Water på er at det ikke er skummelt, i det hele tatt. Det tar fem minutter å lære seg gameplayet og det at det er så repetitivt gjør at de forskjellig “jump scares” de prøver på ikke blir spesielt skumle heller. Jeg liker ikke at jeg kjeder meg i et skrekkspill. Spesielt ikke i en serie som har gitt meg så mye glede tidligere.  

Hvorfor er alltid unge jenter de skumleste i skrekkspill?

Det er mye kostymer til de to kvinnelig karakterene her som er overseksualisert så til de grader. Det er trossalt laget av Koei Tecmo, der hvor de kvinnelig karakterene har 18 kostymer hver, har mannen bare 4. Og i et spill hvor du går mye i vann, skulle man tro at badedrakt kostymer etc skulle ha noen form for funksjon, men neida, bare ren pervers fanservice.  

Ren fanservice

Det er en ny photomodus her som er ganske gøy, hvor du kan sette sammen bilder og spøkelser  slik du vil for å lage kule bilder, som egentlig er det eneste nye. Det er en deluxe versjon som kommer med en digital artbook med tidligere kostymer fra serien og bilder men denne er betydelig dyrere 

Project Zero: Maiden of the Black Water er nå tilgjengelig for en større fanbase når det er borte fra Wii U konsollen, men det er dessverre bare et spill som vil appellere til de mest ekstreme fans, og om du er på jakt etter horror titler å spille i mørket nå når vinteren legger seg over oss, er det dessverre mange andre bedre titler å velge mellom.  Og jeg sitter med følelsen at det var bedre på Wii U på en eller annen merkelig måte.

About Stian Koxvig

Nyhetsredaktør med forkjærlighet for spill og film. Lidenskapelig opptatt av japansk spill og kultur