Razer lanserer spill-tablet
0

Razer lanserer spill-tablet

jan 11 Spill.no  

Maskinvareprodusenten Razer har annonsert Project Fiona, en kombinasjon av PC og nettbrett designet for å spille PC-spill.

Kontrollert galskap

Razer, mest kjent for utviklingen av spillutstyr som muser, musematter og tastaturer, annonserte på ukens Consumer Electronic Show (CES) i Las Vegas en mildt sagt ny type håndholdt spillmaskin. Ved første øyekast ser Project Fiona ut som en iPad med en Playstation Move-kontrollere klistret på hver side, men nærmere inspeksjon på spesifikasjonene forteller en litt annen historie.

Project Fiona kommer til å ha en i7-prossessor under sin 10.1″ skjerm, og støtter en oppløsning på 1280×800 piksler. Sammen med de åpenbare stikkene og knappene på sidekontrollerne, er det støtte for Force Feedback og  gyro over tre akser, magnetometer og aksellerometer. Skjermen støtter multitouch, og det er mulig å spille av THX-sertifisert Dolby-lyd i 7.1 kanaler. Ingen pingle, med andre ord.

Konsollen/nettbrettet/laptopen er rettet mot hardcore-segmentet av spillere, og skal være i stand til å spille de aller fleste PC-spill på markedet uten problemer. Det skal ikke være noe behov for å endre på spillene for å gjøre dem kompatible med Fiona, men Razer oppfordrer utviklere til å ha den spesielle todelte PC-kontrolleren i minne når de kommer opp med kontrollsystem for spillene sine. 

Se video

Project Fiona er, som bildene indikerer, fremdeles på konseptstadiet, men Razer ser for seg en lansering i slutten av 2012. Vi vil også derfor kunne vente oss støtte for Windows 8. Prisen skal ifølge produsenten havne under 1000 dollar i USA, selv om det ikke nødvendigvis betyr så mye for oss her på berget. Vi venter i spenning på utvikling i saken.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.