Rykte: Sony ønsker å kjøpe Metal Gear, Silent Hill og Castlevania fra Konami
0

Rykte: Sony ønsker å kjøpe Metal Gear, Silent Hill og Castlevania fra Konami

mar 16 Anders Lønning  

Hva rykter angår, er det best å ta de fleste med en klype salt uansett hvor de kommer fra, og gjerne spesielt hvis kilden er det beryktede forumet 4Chan, men denne var såpass spenstig at vi ikke klarte å la vær å dele den med dere.

I januar sa en anonym poster, som påstår at han jobber for Konami, at Sony planlegger å kjøpe Metal Gear, Silent Hill og Castlevania seriene fra Konami. La oss bryte denne påstanden ned serie for serie.

Silent Hill

Denne fører seg i rekken av rykter vi har hørt før, hvor andre rykter skal ha det til at det planlegges en såkalt «soft reboot» av serien, som er når man beholder noe av det som fungerer i en serie men forkaster det som ikke virker i den nye kontinuiteten, eksempelvis hvordan TV-serien Terminator: The Sarah Connor Chronicles forkastet alt som skjedd i filmene etter T2: Judgement Day.

silent hill reboot

I følge ryktet skal Hideo Kojima, som har historie med serien fra da han lagde den sagnomsuste demoen P.T som var ment som en teaser for et planlagt Silent Hills med Norman Reedus i hovedrollen, være ønsket til prosjektet med å bringe serien tilbake, sammen med Keiichiro Toyama, skaperen av både Silent Hill og Siren seriene, og Ikumi Nakamura, som var integral til det nifse designet i Tango Gameworks spillene The Evil Within og The Evil Within 2 men gjerne mest kjent for sin opptreden på  Bethesda sin E3 konferanse i fjor.

Hvor sannsynlig tror vi alt dette er?:

Vel det er høyst sannsynlig at Hideo Kojima jobber med et skrekkspill som sitt neste spill etter fjorårets Death Stranding, da han mer eller mindre har sagt det rett ut i en tweet fra sent november i fjor.

I tillegg til det har det kommet en rekke kryptiske tweets fra Masahiro Ito, som blant annet stod bak designet av Silent Hill seriens ikoniske Pyramid Head, hvor han blant annet sa han jobbet som en av kjerneutviklerne på et nytt prosjekt som han håpet ikke ble kansellert, noe mange tok for å bety at han siktet til Silent Hill.

Likevel føler jeg det er mye ønsketenkning på gang her. P.T ble så populært som det ble ikke nødvendigvis fordi det var et bra skrekkspill, noe det så absolutt var, men fordi det endte så katastrofalt som det gjorde. Kojima og Nakamura er også internettyndlinger i denne sammenhengen basert på førstnevntes eksentriske væremåte og sistnevnte på bakgrunn av hennes forannevnte E3 opptreden.

Det er mye her som høres ut som «Onkelen min som jobber hos Nintendo», og dermed tror jeg det ikke helt før jeg ser det.

Castlevania

Sjelden har merkevaren til Castlevana stått høyere i kurs enn den gjør nå. Den animerte Netflix serien gjør det skikkelig bra om dagen med sin nylig lansert tredje sesong, Castlevania Anniversary Collection ble sluppet i fjor og serieveteranen Koji Igarashi hadde fant stor suksess med de to Bloodstained spillene, som hver for seg var en hyllest til Castlevania spillene som kom før og etter Castlevania: Symphony of the Night.

Ryktene fra 4Chan skal ha det til at Sony ønsker en full reboot av serien i samarbeid med nettopp Igarashi, men også Shutari Iida som også jobbet på flere av spillene i serien. I følge ryktet er det planlagt at Sony Japan skal jobbe med spillet på bakgrunn av deres erfaring med å utvikle Bloodborne sammen med FromSoftware. Planen er å gi Castlevania en Bloodborne-aktig tolkning.

Bilderesultater for castlevania

Hvor sannsynlig tror vi dette er?:

I likhet med ryktene rundt Silent Hill er det litt ønsketenking på gang her. Ja, Castlevania står høyt i kurs, og ja, mange inkludert undertegnede har sagt at en moderne tolkning basert på strukturen og estetikken til Dark Souls og Bloodborne hadde passet Castlevania serien mer eller mindre perfekt. Men Igarashi er ikke kjent for spill satt i 3D, har lenge sagt at det er 2D, Metroidvania spill han vil jobbe med, og med suksessen til Bloodstained, hvor sannsynlig virker det at han er villig til å gå tilbake til en serie han ikke har direkte kontroll over?

På toppen av det hele ser jeg ikke for meg at Konami er villig til å skille seg helt fra Castlevania serien, nå som den endelig har funnet mainstream suksess igjen etter mange år i skyggen.

Metal Gear

Når Metal Gear Solid V: Ground Zeroes og The Phantom Pain var under utvikling, ryktes det at serieskaper Hideo Kojima jobbet mot å få hele sirkelen til serien komplett.

De første to spillene i serien, Metal Gear og Metal Gear 2: Solid Snake var spill hvor man spilte som Metal Gear Solid seriens protagonist i hans oppdrag i å overkaste sin tidligere mentor, og som vi fikk vite senere, hans genetiske opphav Big Boss som hadde snudd seg mot verdenen.

Spillene var gitt ut på MSX og Nintendo Entertainment System, som etter dagens standard nesten virker antikke, men la grunnlaget for hva taktisk stealth sjangeren skulle bli med Metal Gear Solid. Ved å gjenskape Metal Gear og Metal Gear 2: Solid Snake ville hele historien om Solid Snake og Big Boss være tilgjengelig i en modern tolkning, men før vi i det hele tatt fikk sett noe gikk Kojima og Konami gjennom en veldig offentlig skilsmisse, noe som resulterte i et halvferdig Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, og at Kojima startet sitt nye selvestendige studio Kojima Productions.

Bilderesultater for Metal Gear Solid V Ground Zeroes

Ryktet fra 4Chan sier at Sony har vært med på å fikse forholdet mellom Konami og Kojima, som stemmer med det vi har hørt tidligere, og at Sony håper å få fart på disse planlagt Metal Gear og Metal Gear 2: Solid Snake  spillene med hjelp fra Hideo Kojima.

Hvor sannsynlig?

Ryktene om at en Metal Gear og Metal Gear 2 remake lå i kortene etter Metal Gear Solid V er velkjente, og jeg tror nok at Kojima har lyst til å se sin visjon fullbyrdet, og av de tre franchisene dette ryktet snakker om tror jeg Metal Gear er det Konami ønsker mest å skille seg fra, ettersom Metal Gear Survive ikke akkurat satte verden i fyr og flammer.

Så hvis i hele tatt noe av dette er sant, så tror jeg at ryktene om Metal Gear og Silent Hill godt kan være hold i. Ryktene rundt Silent Hill har svirret ganske lenge nå og kommer mest sannsynligvis til å materialisere seg i en eller annen form ganske så snart, og hvis Kojima er involvert er det ikke mye man trenger å legge i mellom for at ryktene om Metal Gear skal være sanne.

Men om Konami er villig til å skille seg fra tre av sine ikoniske serier for et engangsbeløp er jeg heller mer usikker på, spesielt når det kommer til Castlevania. Etter alt å melde solgte Anniversary Collection og Rondo of Blood / Symphony of the Night komboen godt da de ble lansert i fjor, Netflix serien gjør det tålig bra, og annonseringen av Simon og Richter Belmont i Super Smash Bros. Ultimate indikerer for meg at Konami vet at det fortsatt er penger å tjene på å eie lisensen til disse figurene

Jeg kan se for meg at Konami lar Sony låne disse tre franchisene for at de skal finansiere eksklusive titler til sin plattform, men om det er nok for Sony og/eller Kojima, gjenstår å se.

About Anders Lønning

Tobarnsfar fra Haugesund med dagjobb som elektriker/automatiker i oljebransjen. Har skrevet om spill i et tiår nå, og er over gjennomsnittet glad i filmen Dredd fra 2012.