Salgssuksess for «Gran Turismo 5»
0

Salgssuksess for «Gran Turismo 5»

feb 22 Spill.no  

«Gran Turismo 5» ble utsatt utallige ganger, og ble endelig lansert i november i fjor. Selv om det endelige spillet manglet en del funksjonalitet, og på mange måter føltes gammeldags sammenlignet med moderne racingspill, rakk det å bli en av Sonys største salgssuksesser før jul. Les vår anmeldelse her.

Etterlengtet

Ifølge nettsiden Eurogamer har utvikler Polyphony Digital annonsert at 6,37 millioner eksemplarer av spillet ble sendt ut til butikker i løpet av november og desember i 2010. Ifølge salgstallene har hele 3,97 millioner av spillene havnet i Europa, mens 1,58 millioner spill ble sendt til amerikanske butikker, 600.000 i Japan og 230.000 i andre asiatiske land.

Til sammenligning annonserte Turn 10, utviklerne av «Forza»-serien i juni i fjor at deres spillserie i løpet av åtte måneder haddde solgt nesten fire millioner eksemplarer. Electronic Arts bilspill «Need for Speed: Hot Pursuit», som ble lansert omtrent samtidig med «Gran Turismo 5», solgte litt over fem millioner eksemplarer i løpet av 2010.

Polyphony Digital jobber fortsatt med å forbedre «Gran Turismo 5» med jevnlige oppdateringer. Denne uken ble en relativt stor oppdatering lansert, som blant annet lar deg kjøre datastyrte løp via en hvilken som helst nettleser.

«Gran Turismo 5» er utviklet av Polyphony Digital og utgitt av Sony Computer Entertainment. Spillet er lansert på Playstation 3.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.