Søndagstapas
0

Søndagstapas

mar 18 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår kjære søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske trøtte og trege søndagen med en god blanding spillnyheter. Alt fra de saftigste annonseringene til de tørreste morsomhetene kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert tilbud på menyen og håper det finnes noe for de fleste. Som vanlig tar vi også gjerne imot ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Vi starter det hele med siste nytt fra Cryteks kommende «Warface», før vi får en introduksjone til kamp-systemet i «Game of Thrones». Deretter blir det nok en action-spekket trailer fra «The Amazing Spider-Man», før vi tar et strategisk blikk på «Dragon’s Dogma». Så tar vi turen ned i underverdenen med Death i «Darksiders II», før vi tar sikte på Hong Kong i «Sleeping Dogs». Mot slutten blir det galskap og lattermild humor fra «Lollipop Chainsaw», før det hele avsluttes med et detaljert blikk på nyannonserte «Datura».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

«Warface»

Crytek, mest kjent for «Crysis»-serien, jobber for tiden med «free-to-play»-skyteren «Warface». Spillet skal være en lagbasert flerspiller med en små-futuristisk setting og vil altså være gratis. Spillet ble først annonsert som en tittel kun for det kinesiske markedet, hvor «free-to-play»-titler er mer populære, men Crytek gikk bort fra den planen og sikter nå også mot en vestlig lansering. Denne uken fikk vi den første traileren fra spillet, som kan ses under.

 

«Warface» har antydet slippdato en gang i løpet av 2012. Spillet kommer kun til PC.

«Game of Thrones»

Franske Cyanide klarte ikke helt å overbevise med fjorårets «A Game of Thrones: Genesis», men det stopper ikke den ambisiøse utvikleren fra å satse videre på «A Song of Ice and Fire»-lisensen. Mens «Genesis» var et strategi-spill, skal den neste tittelen, som kun heter «Game of Thrones», være et rollespill. Hittil har vi kun fått informasjon om spillets karakterer, handling og steder, men denne uken får vi et dypere innblikk i spillets kamp-system. Se video-gjennomgangen under.

 

«Game of Thrones» har antydet slippdato en gang i løpet av 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«The Amazing Spider-Man»

Beenox har gjort det ganske bra med deres spill basert på Marvels høyt elskede «Spider-Man», eller Ederkoppen som han en gang het her tillands. Riktignok har Beenoxs titler, så langt, vært rimelig linjære action-spill. Dette skal endelig forandre seg med kommende «The Amazing Spider-Man». Spillet, som også er koblet opp med sommerens storfilm, skal nemlig gi oss hele Manhatten som lekeplass. Tross film-lisensen ser spillets også ganske imponerende ut og vi i Spill.no håper selvfølgelig på det beste. Se den siste traileren fra spillet under.

 

«The Amazing Spider-Man» har slippdato 26 juli 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3. Egne versjoner til Nintendo Wii, DS og 3DS er også annonsert.

«Dragon’s Dogma»

Capcom sikter høyt med deres kommende «Dragon’s Dogma». Spillet skal være et åpen-verden actionspill krydret med ganske dype rollespill elementer. Et av de mer prominente elementene finner vi i form av spillets såkalte «pawn»-system. Systemet lar deg skape en kompanjong-karakter som du deler med resten av verden. Videre kan man også leie inn andre spilleres kompanjonger, eller «pawns», noe som skaper nye strategier. Det strategiske elementet i «pawn»-systemet er også det som er i fokus i den siste videoen fra spillet. Videoen kan som vanlig ses under.

 

«Dragon’s Dogma» har slippdato 25 mai 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Darksiders II»

Vigil Games «Darksiders» var en av mine personlige favoritter fra spillåret 2010. Forventningene er derfor ganske høye til «Darksiders II» som er forventet til sommeren. Vigil Games har lovet en mye utvidet oppfølger med en ny karakter, samt nye systemer og en mye større verden. Spillets verden er også det som er i fokus i den siste utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

 

«Darksiders II» har slippdato 29 juni 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Sleeping Dogs»

United Front Games «Sleeping Dogs», tidligere kjent som «True Crime: Hong Kong», ligger ann til å bli en action-spekket tittel litt senere i år. Spillet er, som den tidligere tittelen antyder, satt til Hong Kong og blir derfor det første åpenverden-spillet satt til den kinesiske byen, ihvertfall på denne generasjonens konsoller. Spillets valg av by lover derfor en noe annerledes opplevelse enn andre spill i sjangeren. Dette er selvfølgelig utviklerne hos United Front Games klar over. Se bare den siste utviklerdagboken fra spillet hvor de snakker ut om byvalget. Videoen kan ses under.

 

«Sleeping Dogs» har antydet slippdato en gang i løpet av 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Lollipop Chainsaw»

Japanske Grasshopper Manufacture har skapt et navn rundt sine ganske sære spill-titteler, fulle av satirisk humor og overdreven vold. Deres neste tittel, «Lollipop Chainsaw», fortsetter naturligvis denne tradisjonen og selv synes jeg kanskje de nå tar det hele til et nytt nivå. Spillet følger nemlig en tenåringsjente som løper rundt med en gigantisk og rosa motorsag. Fiendene består for det meste av zombier, men også halv-menneskelige hovedmotstandere, eller bosser, av den sære sorten. Spillets hovedmotstandere er også fokuset i den siste traileren fra spillet, som kan ses under. De som vil kan også sjekke ut utviklerdagboken under der igjen. Begge er like lattermilde.

 

 

«Lollipop Chainsaw» har slippdato 15 juni 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Datura»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med et par videoer fra Plastics, kjent for «Linger in Shadows», nyeste tittel, «Datura».

 

 

«Datura» har foreløpig ingen slippdato. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.