Søndagstapas
0

Søndagstapas

apr 01 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår kjære søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske trøtte og trege søndagen med en god blanding spillnyheter. Alt fra de saftigste annonseringene til de tørreste morsomhetene kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert tilbud på menyen og håper det finnes noe for de fleste. Som vanlig tar vi også gjerne imot ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Vi starter det hele med nok en smakebit på «Game of Thrones», før vi får første gameplay fra «Planetside 2». Deretter blir det crafting i «Dragon’s Dogma», før vi bryner oss på selveste Hitler i «Sniper Elite V2». Mot slutten tar vi turen til krigsherjede Cybertron i «Transformers: Fall of Cybertron», før vi får et dypere innblikk i designprosessen bak «Otherworld. Det hele avsluttes så med lanseringstraileren til «Legend of Grimrock».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

«Game of Thrones»

Cyanides «A Game of Thrones: Genesis» var ikke noen stor suksess og mange sitter derfor med skepsis når utvikleren nå skal bryne seg på rollespill-sjangeren med «Game of Thrones». Likevel velger jeg selv å være optimistisk og håper at den ganske grønne utvikleren kan gjøre lisensen verdig. Spillet vil følge to karakterer som gjennom sine egne historier vil krysse George R.R. Martins episke verk. Både action og politiske intriger blir lovet, noe som blir kraftig hintet til i den siste traileren fra spillet, som kan ses under.

 

«Game of Thrones» har antydet slippdato mai 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Planetside 2»

Sony Online Entertainment, mest kjent som S.O.E., gjorde ingen braksuksess med «Planetside» fra 2003. Likevel satt spillet standaren, en standar som forøvrig enda ikke har blitt overgått, om hvordan et MMOFPS skulle fungere. S.O.E. håper nå å blåse nytt liv i serien ved å gi ut en fullverdig oppfølger. Under årets Game Developers Conference, som tok sted litt tidligere denne måneden, ble «Planetside 2» endelig vist i aksjon. Dessverre var demonstrasjonen kun bak lukkede dører og de fleste av oss har derfor ikke sett hvordan det hele fungerte. Denne uken slapp riktignok S.O.E. en trailer som ga oss noen av høydepunktene. Se traileren under.

 

«Planetside 2» har foreløpig ingen slippdato. Spillet kommer kun til PC.

«Dragon’s Dogma»

Capcom har, i mine øyne, imponert kraftig med hver eneste visning av deres kommende åpenverden action/rollespill «Dragon’s Dogma». Tidligere har vi fått utdypet et actionspekket gameplay, strategi-elementer, karakter-progresjon og det såkalte «pawn»-systemet. Denne uken er det, blant annet, spillets «crafting»-system som står for tur. Riktignok er det ikke like visuelt treffende som tidligere visninger, men det gir oss i det minste et innblikk i hvordan systemet fungerer. Se den siste traileren fra «Dragon’s Dogma» under.

 

«Dragon’s Dogma» har slippdato 25 mai 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Sniper Elite V2»

Rebellion Developments taktiske skytespill, «Sniper Elite», fra 2005 huskes som et av de beste tolkningene på andre verdenskrigs skarpskyttere. Spillet var også langt unna det vi finner i dagens skytespill. Håpet er derfor at markedet har plass for en slik opplevelse når Rebellion lager en «remake» av spillet. «Sniper Elite V2» er forventet til uken og hittil ser det faktisk ganske så imponerende ut. Som bonus til de som har forhåndsbestilt legger Rebellion også med et helt eksklusivt oppdrag hvor spillerne vil få mulighet til å ta ned selveste Hitler. Se både trailer og gameplay under.

 

 

«Sniper Elite V2» har slippdato 4 mai 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Transformers: Fall of Cybertron»

High Moon Studios gjorde et tappert og noenlunde godt forsøk på å lage et bra spill basert på «Transformers»-lisensen, da de slapp «Transformers: War For Cybertron» i 2010. Dessverre klarte ikke utviklerne å forbedre formelen med 2011s «Transformers: Dark of the Moon», basert på filmen med samme navn. Det vil ikke derimot si at High Moon Studios har mistet håpet og med det kommende «Transformers: Fall of Cybertron», som er en direkte oppfølger til førstnevnte, mener de at de skal ta det hele et stort steg i riktig retning. Fokuset er lagt til å utvide gameplayet med variasjon og videre balansere de gigantiske robotene. Se både utviklerdagbok og trailer under.

 

 

«Transformers: Fall of Cybertron» har antydet slippdato august 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Otherland»

RealUs «Otherland» vil prøve å blåse et originalt liv inn i MMO-sjangeren. Spillet, som er basert på Tad Williams prisbelønte romaner, vil nemlig være en portal inn i en digitalverden full av simulerte verdener. Det blir vanskelig å forklare det ordentlig uten å gå for mye i dybden, men spillet bryner seg løst på filosofiske spørsmål om samfunn, en digital fremtid og hvor virkeligheten stopper og spillet begynner. Et godt eksempel på dette er introduksjons-sonen til spillet. Sonen, som blir kalt EightSquared, er nemlig en middelaldersk fantasi-simulasjon bygd på toppen av en sjakk-simulasjon. For å få en bedre forståelse for konseptet bør man se den siste utviklerdagboken fra spillet, som kan ses under.

 

«Otherland» har antydet slippdato en gang i løpet av 2012. Spillet kommer kun til PC.

«Legend of Grimrock»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med lanseringstraileren til det kommende indie-spillet «Legend of Grimrock». Spillet er forventet om under to uker og kan nå forhåndsbestilles til en nedsatt pris. For å finne ut mer kan man sjekke den offisielle nettsiden til spillet her. Traileren kan selvfølgelig ses under.

 

«Legend of Grimrock» har slippdato 11 april 2012. Spillet kommer kun til PC

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.