Søndagstapas
0

Søndagstapas

apr 08 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår kjære søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske trøtte og trege søndagen med en god blanding spillnyheter. Alt fra de saftigste annonseringene til de tørreste morsomhetene kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert tilbud på menyen og håper det finnes noe for de fleste. Som vanlig tar vi også gjerne imot ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Vi starter det hele med et detaljert blikk på både handlingen og beta-en til «Sins of a Solar Empire: Rebellion», før vi prøver kinect med «Steel Battalion: Heavy Armor». Deretter blir det skummel atmosfære fra «Aliens: Colonial Marines», før vi får flere flotte videoer fra «The Witcher 2: Assassins of Kings – Enhanced Edition». Mot slutten tar vi en titt på krigens mørke side i «Spec Ops: The Line», før vi får introduksjons-sekvensen fra «Firefall». Det hele avsluttes så med en overraskende heftig trailer fra «RuneScape».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

«Sins of a Solar Empire: Rebellion»

Ironclad Games traff, for mange strategi-fans, spikeren på hodet da de lanserte «Sins of a Solar Empire» i 2008. Spillet var et sanntids-strategispill satt til verdensrommet og introduserte et dypt gameplay full av innovasjoner for sjangeren. Siden den gang har Ironclad Games jobbet hardt med å oppdatere spillet gjennom jevnlig lanserte utvidelses-pakker. Den siste i rekken, kalt «Sins of a Solar Empire: Rebellion» er forventet til sommeren og vil være en såkalt egenstående utvidelse. Det vil si at man kan spille tittelen uten å eie originalen. Den siste traileren til spillet, som kan ses under, gir oss et innblikk i tittelens episke handling. Sjekk også den siste beta-videoen helt underst.

 

 

«Sins of a Solar Empire: Rebellione» har slippdato 12 juni 2012. Spillet kommer kun til PC.

«Steel Battalion: Heavy Armor»

Den japanske utvikleren From Software har, de siste årene, skapt et stort navn for seg selv i det vestlige markedet takket være rollespill som «Demon’s Souls» og «Dark Souls». Riktignok har utvikleren tidligere vært mest kjent for å utvikle krigs-spill basert på det såkalte «mecha»-konseptet. Det ser også ut som det er disse røttene From Software nå returnerer til. Nylig lanserte de nemlig «Armored Core V» og mot sommeren vil de slippe «Steel Battalion: Heavy Armor». Denne uken slapp de en gjennomgangs-video som viser oss hvordan Microsofts Kinect vil fungere i det kommende spillet. Videoen kan som vanlig ses under.

 

«Steel Battalion: Heavy Armor» har slippdato 22 juni 2012. Spillet kommer eksklusivt til Xbox 360.

«Aliens: Colonial Marines»

Gearbox Software jobber for tiden med «Aliens: Colonial Marines». Spillet skal være en direkte «Aliens»-filmen fra 1986 og fans av det nifse universet kan ha mye å glede seg til her. Tidligere denne uken fikk vi lese om Jon Catos opplevelse av spillet. Selv synes jeg han virket ganske så optimistisk ut, men du trenger ikke å ta hans ord på det alene. Denne uken ble det nemlig sluppet noen klipp av gjennomgangen Gearbox Software holdt i Dallas. Noen av disse klippene er samlet, takket være den amerikanske spillsiden Gametrailers.com, i videoen under.

 

«Aliens: Colonial Marines» har slippdato 31 august 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«The Witcher 2: Assassins of Kings – Enhanced Edition»

CD Projekt Reds «The Witcher 2: Assassins of Kings» var et av fjorårets store titler til PC. Snart vil også konsollspillere få sjansen til å oppleve det flotte eventyret når «The Witcher 2: Assassins of Kings – Enhanced Edition» lanseres om bare litt over en uken. Spillet er basert på den polske forfatteren Andrzej Sapkowskis historier om monsterjegeren Geralt. For å gi nykommere til tittelen et inntrykk av spillets atmosfære og handling slapp CD Projekt Red, denne uken, både en utrolig flott trailer og en video som går gjennom handlingen av det første spillet. Begge kan selvfølgelig ses under.

 

 

«The Witcher 2: Assassins of Kings – Enhanced Edition» har slippdato 17 april 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og PC. Eiere av den vanlige versjoner vil få alt det nye innholdet gjennom en gratis oppdatering.

«Spec Ops: The Line»

Yager Developments «Spec Ops: The Line» er forventet til sommeren og selv om spillet ikke har fått den aller største oppslutningen til nå, velger vi i spill.no å være optimistiske til tittelen. Spillet skal være løst basert på Joseph Conrads prisbelønte roman, «Heart of Darkness», fra 1903. Vi følger elitesoldaten Martin Walker og hans lag gjennom et nærmest post-apokalyptisk Dubai. På veien må de kjempe mot både sandstormer og banditter mens de leter etter den savnede oberst John Conrad. Det kan også virke som obersten ikke bare har rent mel i posen. Se den siste traileren til Spillet under.

 

«Spec Ops: The Line» har slippdato 29 juni 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Firefall»

Red 5 Studios «Firefall» bygger på en del interessante konsepter. Hvorav det mest sentrale og mye mulig det mest innovative er «the melding». Spillet, som forøvrig er et MMO-spill, er nemlig basert rundt en verden dekket av en mystisk energi kalt «the melding» og spillerne må sammen bekjempe energien for å ta tilbake jorden og samtidig utvide spillets verden. Red 5 Studios har lagt mye tanke bak myten og historien bak den mystiske energien og skal man gå dypt inn i det involverer det både utenomjordiske elementer og menneskets grådighet. Den mest sentrale hendelsen skjer riktignok når et gigantisk romskip, kalt «Arclight», kræsjer i jordoverflaten. Det er også dette vi får et innblikk i når Red 5 Studios slipper introduksjons-sekvensen til spillet, som kan ses under.

 

«Firefall» har foreløpig ingen slippdato. Spillet kommer kun til PC.

«RuneScape»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med den siste traileren til det nettleserbaserte mmo-spillet «RuneScape». Se traileren under.

 

«RuneScape» ble sluppet i 2001. Spillet finnes kun til PC.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.