Søndagstapas
0

Søndagstapas

mai 12 Spill.no  

Det er søndag, og det er en glede å kunne ønske velkommen til nok dekket tapas-bord. På menyen i dag har vi noe for enhver smak, med mettende smakebiter fra blant annet Saints Row 4, Command & Conquer og det svært spennende skrekkspillet The Forest. Den fulle menyen ser du som vanlig under. God apetitt!

Side 2: Call of Juarez: The Gunslinger (Det Ville Vesten er tilbake på riktig spor)
Side 3: Command & Conquer (Free-to-Play rant + Utviklerdagbok)
Side 4: Night of the Rabbit (Et nytt spennende eventyr-spill)
Side 5: Resident Evil: Revelations (Skrekk + Resident Evil = Sant?!)
Side 6: Rome 2: Total War (Det lønner seg å forhåndsbestille)
Side 7: Saints Row 4 (The Saints er tilbake, galere enn noensinne)
Side 8: The Forest (En ny kandidat til «Årets mest lovende skrekkspill»)

Call of Juarez: The Gunslinger

Vi har allerede slått fast tidligere i Søndagstapasen at det nyeste spillet i Call of Juarez-serien ser ut til å bringe serien tilbake på riktig spor etter det svært miserable The Cartel. Spillet kan sees på som en ren hyllest til historier fra det Ville Vesten, og følger en episk og voldelig reise gjennom livet til en hensynsløs dusørjeger ved navn Silas Greaves. Traileren vi fikk servert denne uken forteller oss litt mer om hvem hovedpersonen er. Sjekk den ut i videovinduet under!

Call of Juarez: The Gunslinger lanseres 22. mai til PS3, Xbox 360 og PC.

Command & Conquer

Personlig er jeg skeptisk til Free-to-Play, rett og slett fordi jeg frykter at spillopplevelsen jeg blir servert blir ødelagt av konstante mikrotransaksjoner. Det får meg rett og slett til å tenke «hva er det jeg ikke får spille her, hva er det som blir holdt igjen for at jeg skal kjøpe det på et senere tidspunkt?» istedetfor at jeg kan nyte det fullstendige spillet i fred og ro fra start til slutt.

Uansett, det kommende Command & Conquer-spillet, som er laget med Frostbite 2-motoren, har valgt en Free-to-Play løsning, og jeg velger å være positiv til det motsatte er bevist. Denne uken fikk vi en utviklerdagbok der utviklerne og skaperne av Westwood Studios snakker om hva de tror har gjort serien så populær, og hvordan det har påvirket det nye tilskuddet i serien.

Command & Conquer kommer til PC i 2013. Ingen lanseringsdato er kjent.

Night of the Rabbit

Det er spill som Night of the Rabbit som gjør meg glad for at jeg skriver denne Søndagstapasen. Jeg hadde nemlig ikke hørt om dette spillet før jeg så traileren under, men for et vidunderlig spill det ser ut til å bli! I Night of the Rabbit følger vi en ung gutt kalt Jerry hvis høyeste ønske er å bli trollmann. Vi tas med til en magisk verden kalt Mousewood, der musene kan snakke og mysterier lurer bak hvert gatehjørne. Mørke krefter kaster en stor skygge over Mousewood, og innbyggerne snur seg til Jerry for hjelp. Vil Jerry klare å oppfylle drømmen sin, og hjelpe Mousewood ut av mørket?

Night of the Rabbit utvikles av skaperne av «Deponia» og «The Whispered World», og lanseres til PC og Mac den 29. mai.

Resident Evil: Revelations

Resident Evil var en gang synonymt med veldig skumle spillopplevelser, men de siste årene (Resident Evil 5, Resident Evil: Operation Raccoon City og Resident Evil 6) har skrekkelementene blitt færre og færre, og serien har sett ut til å henvende seg mer mot det allerede overfylte action-markedet.

I denne oppgraderte versjonen av 3DS-spillet Revelations ser det endelig ut til at Capcom er tilbake på det berømte sporet, for fokuset på skrekk er nemlig tilbake for fullt. Denne uken ble det sluppet to videoer, der den ene viser oss noen av skrekkelementene vi kan se frem til i form av en utviklerdagbok, mens den andre tar for seg hvordan spillet utnytter Wii U-kontrollen. Begge videoene ser du under!

Resident Evil: Revelations lanseres 24. mai til PS3, Xbox 360, PC og Wii U.

Rome II: Total War

Det nyeste tilskuddet i den anerkjente Total War-serien legger listen høyt. Utviklerne hevder at det vil bli det beste spillet i seriens historie, noe som lover godt når tidligere spill har blitt lovpriset av både presse og spillere. I Rome II tar du kontroll over verdens første supermakt, og må bruke både militær styrke, politikk og økonomi til å knuse dine fiender. Valgene du tar vil skape både beundring og sjalusi – Vil du rammes av svik, eller blir det du som dolker gamle venner i ryggen? Vil du kjempe for å redde Republikken, eller planlegger du å bli enehersker over Romerriket? I Rome II er valget ditt…

Rome II lanseres 3. september til PC.

Saints Row IV

Saints Row har aldri vært en serie som tar seg selv særlig høytidelig, og det er også tilfellet i det fjerde spillet i serien. I Saints Row IV har The Saints fått ansvaret med å lede den frie verden, og som gjengleder er du blitt utnevnt til President i USA. Når en invasjon fra verdensrommet truer jorda er det opp til The Saints å redde oss. Ifølge utvikler Volition Games vil Saints Row IV bli det villeste spillet i seriens historie, og med tanke på spillene vi har fått servert tidligere sier det ganske mye om hva vi har i vente. Et lite innblikk får du ved å sjekke ut traileren under!

Saints Row IV lanseres 23. august til PS3, Xbox 360 og PC.

The Forest

Min personlige favoritt denne uken befinner seg akkurat nå på Steam Greenlight, og kan vel best beskrives som et førstepersons skrekkspill inspirert av Minecraft.
Som eneste overlevende etter en flykrasj befinner du deg i en mystisk skog. Hva du gjør er helt opp til deg, enten det er å hogge ned trær for å bygge en leir, fyre opp et bål for å holde deg varm, eller lete etter mat for å hindre at du sulter. Det skal fort vise seg at du ikke er alene i skogen, og natten forvandles til et mareritt der du må forsvare leiren din mot muterte kannibaler. Skal du gjemme deg, eller slåss tilbake med selvlagde våpen og verktøy?

Stikkordene er «Bygg», «Utforsk» og «Overlev» i dette skrekkspillet, som for øvrig støtter Oculus Rift. Sjekk ut traileren under, og stem for guds skyld «JA!» på spørsmålet om du ville kjøpt dette spillet hvis det var tilgjengelig på Steam!

The Forest lanseres (forhåpentligvs) på Steam i løpet av 2013.


Med det er nok en Søndagstapas ved veis ende. Jeg håper alle fant nok biter av interesse til å bli mette og fornøyde. Som alltid er jeg åpen for både konstruktiv kritikk og forslag til endringer og fremtidige tapaser – Send meg en PM eller legg igjen en kommentar i kommentarfeltet.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.