Søndagstapas
0

Søndagstapas

aug 15 Spill.no  

Da var nok en uke ved veis ende og det vil jo selvfølgelig si at vår elskelige søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske rolige og kjedelige søndagen med en god blanding spillnyheter. Her kan man finne alt dra de største annonseringene til de minste morsomhetene. Søndagstapas fortsetter fortsatt å gå i noe redusert hastighet, men vi i spill.no håper dere likevel finner noe som faller i smak og at dere kommer tilbake også neste søndag.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke spilltrailere. Det hele åpnes med et nytt innblikk i den pågående borgerkrigen i «Brink», før vi tar turen til en fantasifull verden i «Guild Wars 2». Deretter tar vi en titt på menneskenes dystre fremtid i «Deus Ex: Human Revolution». Mot slutten får vi både action og drama fra «Enslaved: Odyssey to the West», før det hele avsluttes med en trailer til spesialutgaven av «Call of Duty: Black Ops».

Livstruende borgerkrig

Britiske Splash Damage er med «Brink» i ferd med å utvikle sitt første originale spill. Utvikleren har tidligere riktignok jobbet med store spillserier som «Wolfenstein», «Doom» og «Quake», men «Brink» blir altså deres første egenstående spill. Ideen bak «Brink» er å lage et flerspiller-fokusert skytespill som kan hviske ut noen av linjene man finner mellom enspiller og flerspiller-deler i dag. Dette håper de å oppnå ved hjelp av blant annet brukerskapte karakterer, forfatterskapt fortelling og lagbaserte flerspiller-oppdrag som fungerer like bra i samarbeidsmodus som i fullblods flerspilling.

 

«Brink» skal være satt til en nær fremtid hvor store deler av verden har blitt oversvømmet. Spillets handling tar sted på den flytene byen «The Ark» hvor to forskjellige grupper har oppstått og er i full krig. «The Ark» var originalt laget som et selvoppholdene utopia, men avkuttet fra omverdenen og med en voksende befolkning, tar det ikke lang tid før det ender i livstruende borgekrig. Spillet har slippdato til våren, men denne uken kom det en ny utviklerdagbok fra spillet, som kan ses under.

 

«Brink» har antydet slippdato våren 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Fantasifylt oppfølger

AreaNets «Guild Wars»-serie har hatt god suksess innenfor MMO-markedet (Massivly Multiplayer Online). Med sin ikke-eksisterende betalingsplan og sitt fokus på historiedreven handling isteden for en nivåbasert «grind», overbeviste de mange hardbarka MMO-spillere. Riktignok var det også mange som følte at spillet manglet noen grunnleggende ting, som for eksempel utholdende soner og en fri verden å bevege seg i. Dette er derfor selvfølgelig en den av forbedringenen AreaNet håper å gjøre i «Guild Wars 2».

 

«Guild Wars 2» vil være satt til en fantasi-verden fylt med både monstre og magi. AreaNet mener også at spillet har et potensiale til å appellere til spillere på begge sider av MMO-grensa, noe som kan virke troverdig etter å ha sett den nyeste utviklerdagboken, som kan ses under.

 

«Guild Wars 2» har antydet slippdato på starten av 2011. Spillet kommer kun til PC.

Kan det leve opp til forgjengeren?

Helt siden Eidos Montreal, nå eid av Square-Enix, annonserte en oppfølger til «Deus Ex»-serien i 2007, har spillverdenen vært fylt med både spenning og skepsis. Det er jo kanskje ikke så rart når det originale «Deus Ex» har oppnådd en legendarisk status. Det hjalp jo heller ikke mye at det var såpass stille rundt oppfølgeren frem til tidligere i år. Nå har vi riktignok fått både trailere og skjermbilder for å overbevise, men inntil vi faktisk får fingrene i spillet vil det nok fortsatt eksistere noe skepsis.

 

«Deus Ex: Human Revolution», som oppfølgeren er kalt, vil være satt 25 år før det originale «Deus Ex» og følger Adam Jensen. Adam er en sikkerhetsvakt som etter et angrep blir hardt skadet og ender opp med en rekke mekaniske augmentasjoner, som gir han nesten overmenneskelige krefter. Den siste traileren fra spillet, som kan ses under, lar oss endelig se spillet i aksjon og selv om den er ganske actionfokusert, gir den oss ihvertfall et lite innblikk i spillets spillbarhet.

 

«Deus Ex: Human Revolution» har antydet slippdato februar 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

En verden full av menneskehatende roboter

Det britiske utviklerselskapet Ninja Theory, har fått både skryt og pryl for Playstation 3-eksklusive «Heavenly Sword». Som en av de første store titlene til Sonys konsoll var forventningene høye, men som et av de tidligere spillene til konsollene, møtte det også på en rekke tekniske vanskeligheter. Spillet fikk generelt sett ganske positiv kritikk og mange mener at spillet er en av denne generasjonens gjemte diamanter, men det finnes også de som ikke tok skuffelsen like pent. Uansett er nok de fleste enige om at Ninja Theorys neste tittel, «Enslaved: Odyssey to the West», ser ut til å sette terskelen høyt.

 

«Enslaved: Odyssey to the West» skal være satt 150 år i fremtiden, etter en global krig har desimert mesteparten av verden. Menneskerasen er minkene, men eldgamle roboter fortsetter å true deres eksistens. Spillerne vil følge den ensomme krigeren Monkey og den mysteriøse Trip som i et usannsynlig partnerskap må traversere den risikofylte verdenen i søken etter frihet. Denne uken kom det en ny trailer til spillet, som kan ses under.

 

«Enslaved: Odyssey to the West» har slippdato 8 oktober 2010. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Call of Duty: Black Ops»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne gangen velger jeg å avslutte med en trailer for spesialutgaven av det kommende «Call of Duty: Black Ops». For de som er villige til å punge ut litt ekstra, vil den såkalte «Prestige Edition» av «Call of Duty: Black Ops» medfølge en fungerende kopi av spillets radiostyrte bil.

 

«Call of Duty: Black Ops» har slippdato 9 november 2010. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.