Søndagstapas
0

Søndagstapas

mar 20 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår begivenhetsrike søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å skape litt lys i den ellers ganske så mørke og dystre søndagen. Alt fra eksplosive annonseringer til blinkende morsomheter kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert tilbud på menyen og håper det finnes noe for de fleste. Som vanlig tar vi også gjerne i mot både ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Vi åpner det hele med et nytt tak på musikkspillsjangeren med «Rocksmith», før vi endelig får se gameplay fra «Batman: Arkham City». Deretter får vi en liten smakebit på «Prey 2», før det går over til filmlisenser og superhelter i «Captain America: Super Soldier». Mot slutten blir det så nok et gjensyn med «Crysis 2», før vi tar et blikk på startsfasen til «Portal 2». Det hele avsluttes så med en litt annerledes tolkning av «Super Mario Bros.».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Rockestjerne-smia

Musikkspillsjangeren har hatt en betydelig nedgang i løpet av de siste årene og det var derfor noe overraskende da Ubisoft annonserte «Rocksmith» tidligere denne uken. «Rocksmith» prøver derimot å ga en noe annen retning enn det sjangeren har gjort tidligere. Istedenfor å emulere følelsen av å være rockestjerne, prøver Ubisoft nemlig å lære gamere å spille gitar. Det finnes riktignok lignende ideer allerede, som for eksempel pro-mode i «Rock Band 3», noe Jon Cato nå setter på prøve. Forskjellen er derimot at «Rocksmith» velger å fokusere helt på spillets læreevne og det med hvilken som helst elektrisk gitar. Det er også følelsen av et ekte instrument som Ubisoft legger fokus på i sin annonsering av spillet. Noe de mener både nybegynnere, gamere og profesjonelle musikere kan ha godt av. Se debut-traileren under.

 

«Rocksmith» har foreløpig ingen antydet slippdato. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Den mørke ridderen i aksjon

Rocksteady Studios gjorde overraskende stor suksess med «Batman: Arkham Asylum» fra 2009 og de har derfor mye å leve opp til når de i år skal følge opp med «Batman: Arkham City». Det stopper derimot ikke Rockstead Studios fra å love å utvide formelen og det i store tak. «Batman: Arkham City» vil, som tittelen antyder, ta sted i et bysatt «Arkham Asylum» og Batman for med den nye friheten muligheten til å ta seg både gjennom gater og over hustak. Rocksteady Studios har også gitt ut mange utrolige trailere til spillet, men tidligere har det kun vært såkalte datagenererte videosnutter. Det skal derimot nå forrandre seg, for denne uken slapp Rocksteady den første traileren med vaskeekte gameplay. Den nye traileren kan selvfølgelig ses under.

 

«Batman: Arkham City» har slippdato 21 oktober 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Kanskje Tommy ikke er tilbake likevel

Human Head Studios gjorde stor suksess med «Prey» fra 2006, men siden har det vært stille rundt studioet. Denne uken, som tidligere rapportert her på spill.no, ble derimot «Prey 2» annonsert. Human Head Studios har riktignok vært gniende på informasjon om spillet og det har derfor oppstått noe forvirring. Det stopper derimot ikke rykteflommen og etter annonseringen rapporterte den amerikanske spillsiden Kotaku om rykter rundt spillet. Ifølge ryktene skal «Prey 2» ha en ny hovedaktør samt et åpenverden-design satt til de invaderende rom-vesenenes verden. Spillene skal visstnok relateres gjennom et fly-kræsj som Tommy er vitne til i originalen. Hvorvidt ryktene stemmer er vanskelig å si, men den første traileren fra spillet virker i det minste å bekrefte deler av historien. Traileren kan som vanlig ses under.

 

«Prey 2» har antydet slippdato en gang i løpet av 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Supersoldatens kamp

Sommeren 2011 virker å være stappet full av storfilmer om diverse superhelter og da er det jo også forventet en rekke middelmådige spilltitler. Likevel velger vi her i spill.no å holde oss forsiktig positive. Spesielt når det kommer til «Captain America: Super Soldier» som tilhører den kommende storfilmen «Captain America: The First Avenger». Av alle de filmlisensierte superheltspillene er det nemlig Captain Americas innslag som, så langt, viser mest potensiale. «Captain America: Super Soldier» vil blant annet ha en egen handling, satt til kapteinens bragder under andre verdenskrig, og spillets kampsystem har allerede blitt sammenlignet med «Batman: Arkham Asylum» sitt innoverende «Free Flow»-kampsystem. Denne uken kom det også en ganske så grei trailer til spillet. Traileren, som kan ses under, gir oss et innblikk i de forskjellige motstanderne Captain America vil møte i spillet.

 

«Captain America: Super Soldier» har slippdato 19 juli 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, Wii, Nintendo DS og PC.

Senker ikke farten

Høyt forventede «Crysis 2» lanseres endelig til uken og selv om pressens mottagelse så langt har vært rimelig positiv har spillet nå blitt omringet av en del kontrovers. Alt fra publiserte krangler mellom store nettsteder og spillets produsenter, til en ny, dog forventet, runde av den hardtslående konsollkrigen. Likevel er det lite trolig at den nye kontroversen vil ha noe større innvirkning på spillets salgstall og en ting er ihvertfall sikkert. Tyske Crytek vet hvordan man produserer fantastiske trailere. Det er også derfor at «Crysis 2» nok en gang pryder ukens søndagstapas og det mest sannsynlig for siste gang, ihvertfall på en stund. Denne ukens trailer er kalt «Be Fast» og gir oss et innblikk i spillets høyt pumpende actionsegmenter.

 

«Crysis 2» har slippdato 25 mars 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Se de første minuttene

Valves høyt forventede «Portal 2» er forventet om bare litt over en måned og for mange har det nok begynt å krible i hjernecellene. Under årets «PAX East»-messe, som gikk av stabelen forrige uke, fikk valve også muligheten til å vise fram spillet. Søndagstapasen pleier vanligvis å holde seg unna tredjehåndsfilmede snutter, men denne uken ble fristelsen rett og slett for stor. Hvis man derfor tåler den noe manglende kvaliteten, kan man kose seg med de første åtte minuttene fra spillet. Videoklippet kan selvfølgelig ses under.

 

«Portal 2» har slippdato 22 april 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Call of Mario

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne uken velger jeg å avslutte med en litt annerledes tolkning av «Super Mario Bros.». Videoen er laget av youtube-brukeren Freddiew og vi takker Daniel for tipset.

 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.