Søndagstapas
0

Søndagstapas

apr 10 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår utrolige søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å skape litt energi i den ellers ganske så trøtte og trege søndagen. Alt fra store annonseringer til små morsomheter kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et bredt tilbud på menyen og håper det finnes noe for de fleste. Som vanlig tar vi også i mot både ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Vi starter det hele med første blikk på «Spider-Man: Edge of Time», før vi får ny innsikt i klasser og progresjon i «Brink». Så blir det duket for en verden uten tyngdekraft i «Inversion», før vi tar tak i nye krefter i «Infamous 2». Deretter blir det nye karakterer fra «Red Faction: Armageddon», før Zipper Interactive snakker om «SOCOM: Special Forces». Mot slutten blir det så orker og futuristiske soldater i «Warhammer 40,000: Space Marine», før det hele avsluttes med en ganske så tvilsom trailer fra «Duke Nukem Forever».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

Tidstrøbbel

Forrige uke annonserte Activision et nytt spill basert på «Spider-Man»-lisensen. «Spider-Man: Edge of Time» er utviklet av Beenox, som også sto for fjorårets «Spider-Man: Shattered Dimensions». Spillet skal, ifølge Beenox, ikke være en direkte oppfølger, men vil likevel beholde mange av spillets premisser. Spillet være delt opp mellom den klassiske versjonen av spider-man, også kalt «Amazing Spider-Man», og «Spider-Man 2099». Derimot vil handlingen, denne gangen, være mer direkte relatert. For eksempel vil valg man tar i de klassiske «Spider-Man»-segmentene ha innvirkning på hvordan verdenen og handlingen til «Spider-Man 2099». Spillet ble altså annonsert forrige uke og denne uken kom Activision og Beenox med den første traileren fra spillet, som kan ses under.

 

«Spider-Man: Edge of Time» har antydet slippdato høsten 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, Wii og Nintendo DS.

Klassesystemer

Splash Damage prøver, med «Brink», å revolusjonere FPS-sjangeren. «Brink» er med andre ord et ganske så ambisiøst prosjekt med mange spennende nyvinninger. Derimot er ikke alt snudd helt på hodet. Vi finner nemlig mange gjenkjennelige aspekter i «Brink» også. Progresjonstrær og klassesystemer er jo blitt rimelig vanlig i nettbaserte skytespill nå om dagen og selv om Splash Damage prøver noenlunde originale vrier, er det de typiske arketypene vi finner her. Klassesystemet er også det vi får se mer av i den nyeste traileren fra spillet, som kan ses under.

 

«Brink» har slippdato 20 mai 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

En verden uten tyngdekraft

Namcos «Inversion» ble først annonsert i 2009, men siden den gang har det vært lite med info om spillet. Først planlagt med utgivelse i 2010, skulle spillet introdusere revolusjonerende tyngdekraft-elementer i skytespillsjangeren. Derimot har spillet blitt utsatt for en skikkelig utsettelse og det helt til 2012. Spillet er satt rundt en utenomjordisk-invasjon som gir uvante konsekvenser for jordens tyngekraft. Vi følger Davis Russell som, etter han finner sin kone død, går mot alle odds for å finne sin forsvunnede datter. Til hjelp har han også sin trofaste partner, Leo Delgado, som sammen med Davis må kjempe mot romvesen mens de traverser et nærmest vektløst terreng. Denne uken slapp Namco den første traileren til spillet, riktignok er den såkalt «Live-Action» og helt uten gameplay. Likevel skaper den et atmosfærisk bilde av spillet. Traileren kan selvfølgelig ses under.

 

«Inversion» har slippdato 7 februar 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

Mer makt og nye krefter

Til sommeren står Sucker Punch Productions klare med oppfølgeren til 2009s suksessspill «Infamous». «Infamous 2» ligger an til å bli et av årets store høydepunkt og er nok rimelig høyt på lista til mange superhelt-elskende spillere. Cole McGrath er selvfølgelig tilbake i oppfølgeren og selv om han, etter hendelsene i det første spillet, har blitt et rimelig kraftig individ, er han stadig på utkikk etter flere krefter som kan hjelpe han i kampen. Hvorvidt det er kampen for det gode eller egen vinning blir selvfølgelig helt opp til spillerne. Derimot er det ingen tvil om at Cole får mange nye leketøy å bryne seg på. Denne uken slapp Sucker Punch Productions og Sony en ny trailer til spillet. Traileren gir oss en smakebit på noen av de nye kreftene Cole kan ende opp med og kan selvfølgelig ses under.

 

«Infamous 2» har slippdato 10 juni 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

Ressurssterk smuggler ønskes

Utviklerne hos Volition er snart klare med «Red Faction: Armageddon», det fjerde spillet i «Red Faction»-serien. Spillet er satt til planeten Mars og følger småkriminelle Darius Mason som, etter noen uheldige hendelser, må ta opp kampen mot en ny trussel i Mars undergrunns-huler. Derimot er ikke Darius noen en-manns-hær og trenger flere allierte på ferden. Deriblant finner vi den ressurssterke smugleren Kara. Kara er en kvinne med bein i nesa som ikke lar seg dytte rundt, men som også ser verdien i å ha noen gode venner som kan hjelpe deg ut av en kinkig situasjon. Kara er også temaet i den siste traileren fra spillet, som kan ses under.

 

«Red Faction: Armageddon» har slippdato 3 juni 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

Et variert ensemble

Zipper Interactives «SOCOM: Special Forces», også kalt «SOCOM IV»,  er bare litt over en uke unna lansering. Spillet markerer Zipper Interactives retur til serien, noe fans av serien er begeistret over etter Slant Six Games noe skuffende «SOCOM: Confrontation». Zipper Interactive lover å ta serien tilbake til sine røtter, men de har også mange nye planer for tittelen. En av de største fokusene for utviklerne har vært spillets cinematiske handling. Spillet følger Cullen Gray og de diverse spesialsoldatene under hans befal. Ved å gi spillet en fast karakter og et variert ensemble, håper Zipper Interactive at de lettere kan bygge en handling med emosjonell innvirkning på spillerne. Det er også dette de snakker om i den nyeste utviklerdagboken fra spillet. Utviklerdagboken kan som vanlig ses under.

 

«SOCOM IV: Special Forces» har slippdato 20 april 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

Fra strategi til action

Relic Entertainment har oppnådd ganske så stor suksess med «Warhammer 40,000»-lisensen i deres «Dawn of War»-serie. Nå er riktignok utviklerne klare for å ta steget fra sanntids-strategi til fullblods action. Deres neste tittel, «Warhammer 40,000: Space Marine», er nemlig et tredjepersons skyte/actionspill. Spillet følger Captain Titus og en gruppe «Ultramarines» i kampen mot en orke-invajson. Denne uken slapp Relic Games også den første utviklerdagboken til spillet. Utviklerdagboken, som kan ses under, gir oss et lite innblikk i designavgjørelser bare spillet, samt noen av fiendene Titus og hans «Ultramarines» kommer til å kjempe i spillet.

 

«Warhammer 40,000: Space Marine» har antydet slippdato tredje kvartal 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Duke Nukem Forever»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne uken velger jeg å avslutte med den nok en tvilsom trailer fra «Duke Nukem Forever». Forrige gang «Duke Nukem Forever» prydet søndagstapasen var det i barnehagestil, nå er det derimot duket for humor av den litt mer voksne sorten.

 

«Duke Nukem Forever» har slippdato 10 juni 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.