Søndagstapas
0

Søndagstapas

okt 16 Spill.no  

Ukens ende er nær og søndagen er her. Det vil selvfølgelig si at vår kjære søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å lyse opp den ellers ganske trøtte og kjedelige søndagen med en god blanding spillnyheter. Alt fra de saftigste annonseringene til de tørreste morsomhetene kan finnes her. Vi prøver alltid å ha et variert tilbud på menyen og håper det finnes noe for de fleste. Som vanlig tar vi også gjerne imot både ris, ros eller hva enn det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke godbiter. Vi åpner det hele med «The Legend fo Zelda: Skyward Sword», før vi får nye fiender i «The Darkness II». Deretter blir det fete biler fra «Need for Speed: The Run», før vi tar et detaljrikt blikk på «Ace Combat: Assault Horizon». Så får vi videogjennomgang av «Syndicate», før det blir mer fra «Final Fantasy XIII-2». Mot slutten får vi så en heftig trailer fra «Prototype», samt en ny utviklerdagbok fra «The Secret World». Det hele avsluttes så med den episke lanseringstraileren til «Batman: Arkham City».

 

Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

«The Legend of Zelda: Skyward Sword»

Nintendos «The Legend of Zelda: Skyward Sword» er nok for mange årets aller mest etterlengtede tittel. «The Legend of Zelda»-serien har lenge, helt siden det første spillet ble sluppet hele 25 år siden, vært en av de mest elskede skattene blant spillverdenen. «The Legend of Zelda: Skyward Sword» er forøvrig seriens nyeste tittel. Spillet er bare litt over en måned fra utgivelse og fans av serien kjenner nok at ventetiden begynner å ta på nå. Trenger du en liten smakebit for å få ventetiden til å gå litt fortere, kan du jo eventuelt sjekke ut åpnings-sekvensen fra spillet, som kan ses under.

 

«The Legend of Zelda: Skyward Sword» har slippdato 18 november 2011. Spillet kommer eksklusivt til Wii.

«The Darkness II»

Digital Extremes jobber for tiden med en oppfølger til Starbreeze Studios «The Darkness» fra 2007. Spillener er basert på en kjent og kjær tegneserie og Digital Extremes har fått Paul Jenkins, tegneseriens originale forfatter, til å skrive manuskriptet til oppfølgeren. «The Darkness II» setter Jackie Estacado opp mot en ny fiende, nemlig et hemmelig brorskap kalt «The Brotherhood». Dette brorskapet er også fokuset i den siste traileren til spillet, som kan ses under.

 

«The Darkness II» har slippdato 10 februar 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Need for Speed: The Run»

Electronic Arts prøver med «Need for Speed: The Run» å ta en kjent og kjær klassiker i nye retninger. Spillets linjære handling tar til og med spillerne ut av bilen for å gjennomgå sekvenser til fots. Likevel er det vel liten tvil om at bilene fortsatt tar den største delen av fokuset. Det er også bilene som er i fokus i den siste traileren fra spillet. Traileren er en liten smakebit på noen av de heftigere bilene man kan bryne seg på i «Need for Speed: The Run» og den kan som vanlig ses under.

 

«Need for Speed: The Run» har slippdato 17 november 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, PC, Wii og Nintendo 3DS.

«Ace Combat: Assault Horizon»

Dette året har jeg, ved flere anledninger, satt fokus på «Ace Combat: Assault Horizon». Det mest på grunn av mange heftige og høyt flyvende trailere. Trailere fylt av smeltende metall, oljesprut og store eksplosjoner. Spillet ble sluppet på fredag og tidligere denne uken slapp Namco Banda en ny trailer til spillet. Denne traileren var riktignok av en ny klasse for spillet. For selv om intense «dogfights» fortsatt fyller store delen av den lange traileren, er det spillets handling og presentasjon som virkelig gjør et inntrykk her. Se den lange traileren i to deler under.

 

 

«Ace Combat: Assault Horizon» finnes allerede i butikkene. Spillet kan skaffes til Xbox 360 og Playstation 3.

«Syndicate»

Electronic Arts og Starbreeze Studios har skapt mange bølger med annonseringen av «Syndicate», basert på 1993-spillet med samme navn. Det originale spillet var nemlig taktisk spill med fokus strategi. Starbreeze Studios nye versjon er derimot et førstepersons skytespill og det er dette mange fans av originalen reagerer på. Likevel kan vi ikke hjelpe oss for å bli imponert når Electronic Arts serverer flotte trailere til spillet og desto mer når Starbreeze Studios nå gir ut en elleve minutters videogjennomgang. Se gjennomgangs-videoen under.

 

«Syndicate» har slippdato 23 februar 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Final Fantasy XIII-2»

Square-Enixs «Final Fantasy»-serie kan regnes blant de mest elskede rollespill-seriene gjennom tidene. Tross mange oppturer og nedturer, ser det ikke ut som Square-Enix har noen planer om å lette på trykket. For mens «Final Fantasy XIII Versus» fortsatt skal være under utvikling, gjør utgiveren seg nå klar for å gi utt «Final Fantasy XIII-2». Spillet vil fortsette handlingen rundt verdenen og karakterene vi ble introdusert til i 2009 og lover selvfølgelig flere forbedringer. Det nye spillet skifter derimot ut hovedkarakteren, Lightning, med hennes yngre søster. Er du blant de som lurer på hvor Lightning har tatt veien, kan det være en ide å sjekke den siste traileren til spillet, som kan ses under.

 

«Final Fantasy XIII-2» har slippdato 3 februar 2012. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Prototype 2»

Mye kan diskuteres når det kommer til Radical Entertainments «Prototype» fra 2009. Spillet overvant ikke like godt på alle plan, ihvertfall ikke for meg. Et ambisiøst, men veldig sporadisk og opphakket fortellersystem samt noe krunglete kontroller kan nevnes blant irritasjonsmomentene. Likevel kapret spillet mange spillere, meg selv inkludert, takket være en nesten uslåelig maktfølelse. Det alene gir oppfølgeren, «Prototype 2», en selvfølgelig plass i hyllen min når det slippes på nyåret. Fete trailere, som den Activision slapp denne uken, skader jo heller ikke. Se den siste trailere til spillet under.

 

«Prototype 2» har slippdato 27 april 2012. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«The Secret World»

Norske Funcom kan, idag, regnes som en av MMO-sjangerens veteran-utviklere. Med to MMO-spill på markedet gjør de seg nå klare for å lansere sitt tredje. Vi snakker selvfølgelig om «The Secret World» kanskje utviklerens mest ambisiøse prosjekt til nå. Spillet er satt til en moderne verden hvor hemmelige organisasjoner kriger mot både demoner og hverandre. Spillernes må velge en side og hvilken organisasjon man velger å tilhøre er selvfølgelig et av de viktigste valgene i spillet. Det er også disse hemmelige organisasjonene som er i fokus i den siste utviklerdagboken til spillet. Videoen kan som vanlig ses under.

 

«The Secret World» har antydet slippdato april 2012. Spillet kommer kun til PC.

«Batman: Arkham City»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe som falt i smak hos de aller fleste. Denne uken velger jeg å avslutte med lanseringstraileren til «Batman: Arkham City». Spillet slippes til uken og ventetiden kan ikke ta slutt tidlig nok. Se den heftige traileren under.

 

«Batman: Arkham City» har slippdato 21 oktober 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3. PC-versjonen er forventet noe senere.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.