Søndagstapas – ekstra stor
0

Søndagstapas – ekstra stor

des 12 Spill.no  

Da var vi nok en gang kommet til ukens ende, altså søndagen. Det vil selvfølgelig si at vår hardtkjørende søndagstapas også er tilbake. Søndagstapas er oss i spill.no sitt forsøk på å skape litt rabalder i den ellers ganske rolige og kjedelige søndagen og det med en god blanding spillnyheter. Den amerikanske tv-kanalen Spike hadde i natt sin «Året’s Spill»-kåring, også kalt VGA eller «Video Game Awards», og på tradisjonsriktvis presenterte de også frem en stor haug med nye trailere. Det fra både annonserte og uannonserte titler. Denne uken blir derfor søndagstapas, i sin helhet, dedikert til disse. Vi håper som vanlig at det finnes noe for de fleste og tar gjerne imot ris, ros eller hva det måtte være i kommentarfeltet under.

 

Denne ukens søndagstapas-meny består av en rekke spillnyheter. Det hele blir åpnet med første innblikk på både «Uncharted 3: Drake’s Deception», samt «The Elder Scrolls V: Skyrim». Deretter tar vi turen til dødlige fjellskrenter i «SSX: Deadly Descents», før vi får en liten sniktitt på «Forza Motorsport 4». Turen går så videre til et virus-innfestet New York i «Prototype 2», før vi får se vår døende planet i «Mass Effect 3». Videre tar vi så et lite blikk på Guillermo Del Toros «Insane», før får en skikkelig heftig trailer fra «Batman: Arkham City». Mot slutten blir det mer fra «Resistance 3», samt første blikk på «Thor: God of Thunder». Det hele avsluttes så med en ny trailer fra «Portal 2». Da gjenstår det bare å ønske vel bekomme. Vi håper det smaker.

«Uncharted 3: Drake’s Deception»

«Uncharted 3: Drake’s Deception» ble annonsert litt tidligere i uken og det finnes nok liten tvil om at dette vil bli en av de største titlene i året som kommer. Naughty Dog har tidligere prøvd å mestre både vann og snø, men i den tredje tittelen i serien er det sand som er det tekniske hovedfokuset. Den første traileren fra spillet kan nå ses under.

 

«Uncharted 3: Drake’s Deception» har slippdato 1 november 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

«The Elder Scrolls V: Skyrim»

Bethesda Game Studios har i de siste årene hatt enorm suksess med både «The Elder Scrolls IV: Oblivion» og «Fallout 3». Riktignok er det nok et nytt spill i «The Elder Scrolls»-serien som fans av utviklerselskapet har ventet mest på. Da passer det seg jo fint at «The Elder Scrolls V: Skyrim» ble annonsert i natt med trailere som kan ses under.

 

«The Elder Scrolls V» har slippdato 11 november 2011. Spillet kommer mest sansynlig til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«SSX: Deadly Descents»

Electronic Arts «SSX»-serie gjorde stor suksess med arkade-basert snowboard-action iløpet av forrige generasjon. Mange har nok lurt på hvorfor de ikke har satset videre på den ville og til tider veldig overdrevne serien. Det trenger vi uansett ikke å lure mer på for nå har et flunkende nytt spill i serien blitt annonsert. Skal vi tro annonseringstraileren, som kan ses under, virker det jo ganske så dødelig.

 

«SSX: Deadly Descents» har ingen antydet slippdato. Spillet kommer mest sannsynlig til Xbox 360 og Playstation 3.

«Forza Motorsport 4»

«Forza Motorsport 3» er for mange det ultimate kjørespillet og på tross av stor lansering av «Gran Turismo 5» er det mange som har holdt fast ved fjorårets favoritt. Da er det vel også liten tvil om at «Forza Motorsport 4» allerede skaper forventninger. Spillet ble annonsert i natt og traileren kan du selvfølgelig se under.

 

«Forza Motorsport 4» har antydet slippdato høsten 2011. Spillet kommer eksklusivt til Xbox 360.

«Prototype 2»

Radical Entertainments «Prototype» var for mange en av de mer spennende titlene fra 2009. Det også i et hav av store titler. Den virus-innfestete Alex Mercer viser seg nå å være tilbake og denne gangen får han endelig en fiende som muligens kan stå tå til tå med han. «Prototype 2» ble nemlig annonsert i natt og det med traileren som kan ses under.

 

«Prototype 2» har antydet slippdato en gang i løpet av 2012. Spillet kommer mest sannsynlig til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Mass Effect 3»

Bioware regnes å være en av de store mestrene av både interaktive fortellinger samt rollespill-sjangeren. De siste årene kan nok dette også skyldes på en liten serie kalt «Mass Effect». Bioware har jo alltid sagt at serien skal være en trilogi, så at det nå kommer en tredje tittel er vel ikke den største overraskelsen. «Mass Effect 3» skal altså avslutte kommendør Shepards episke ferd og det må jo da selvfølgelig gjøres med alt på linja. Se annonseringstraileren under.

 

«Mass Effect 3» har antydet slippdato julen 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Insane»

Meksikanske Guillermo Del Toro er mest kjent som regissøren bak filmene «Pan’s Labyrinth» og «Hellboy»-serien. Sammen med Volition Inc., mest kjent for «Saints Row» og «Red Faction»-seriene, skal han nå også bryne seg på spillmarkedet. Guillermo er jo kjent for å være en veldig visuell regissør, så det kan bli spennende å se hva han bringer spillverdenen med horror-spillet «Insane». Annonseringstraileren fra spillet kan ses under.

 

«Insane» har antydet slippdato en gang i løpet av 2013. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Batman: Arkham City»

«Batman: Arkham Asylum» var en av fjorårets virkelig fornøyelige overraskelser. Alle håpet at spillet skulle være bra, men med «Batman»-lisensens noe tvilbare historie med spillverdenen, var det også mange som tvilte. Rocksteady Studios slo derfor alle forventninger når de slapp et spill tro til den mørke ridderens epos. Forventningene til oppfølgeren «Batman: Arkham City» er derfor ganske så store og Rocksteady Studios føler nå et stort press til å levere. Forhåpentligvis har de det som trengs. Forventningene ble jo heller ikke noe mindre av nattens heftige CG-trailer som kan ses under.

 

«Batman: Arkham City» har antydet slippdato tredje kvartal 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC.

«Mortal Kombat»

«Mortal Kombat»-serien har alltid vært kjent for sin fokus på blod og vold. Da passer det jo ganske godt at den nyeste tittelen i serien får besøk av Kratos, selveste guden av krig. Den Playstation 3-eksklusive karakteren ble annonsert tidligere i uken og i natt kom altså avsløringstraileren, som selvfølgelig også kan ses under.

 

«Mortal Kombat» har antydet slippdato første kvartal 2011. Spillet kommer til Xbox 360 og Playstation 3.

«Resistance 3»

Insomniac Games har, med hyppige og kvalitetspregede titler, klart å skape et rykte som en av de mest effektive og dyktige utviklerne denne generasjonen. Med både «Ratchet & Clank» og «Resistance»-seriene under beltet, har utvikleren vist et bredt spekter. Det var riktignok «Resistance 3» som var i fokus i natt da den nyeste traileren fra spillet, som kan ses under, ble vist.

 

«Resistance 3» har slippdato 6 september 2011. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

«Thor: God of Thunder»

Til neste år kommer Marvels «Thor», vi kjenner han som Tor med Hammeren, på norske kinoer. Det er som forventet da også gjort klart for et spill basert på filmen, som Marvel Studios håper blir en stor hit. Det å styre Tors fryktinngytende hammer kunne jo vært greit nok det, så lenge kvaliteten holder mål. Dessverre tror jeg nok ikke at den første traileren fra spillet, som kan ses under, er så altfor overbevisende.

 

«Thor: God of Thunder» har antydet slippdato våren 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, Nintendo DS, Wii og Playstation Portable.

«Portal 2»

Da var nok en søndagstapas ved veis ende og jeg håper det fantes noe for de aller fleste. Den siste traileren fra nattes show er altså en flunkende ny trailer til det høyt forventede «Portal 2» og den kan som vanlig ses under.

 

«Portal 2» har slippdato 22 april 2011. Spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3, PC og Mac.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.