Søndagstapas
0

Søndagstapas

feb 07 Spill.no  

Søndager er som regel den slappeste dagen i uka. Det gjelder også dessverre for spillnyheter. Derfor har vi i Spill.no bestemt oss for å starte med et nytt fast innlegg hvor vi samler diverse saker fra uken som har vært. Vi vil bruke dette innlegget til å fortelle om mindre saker som kanskje ikke var verdt en full artikkel, mindre morsomheter eller kanskje noe vi rett og slett gikk glipp av.

 

Første søndagstapas er herved offisielt startet og denne uken har vi en liten blanding godbiter. På de følgende sidene vil man finne saker om «Heavy Rain», «Shenmue III», «God of War III», «Bioshock 2», «Fable III» og «Mass Effect 2». Vi håper det finnes noe for alle og at det smaker.

«Heavy Rain»-demo allerede i dag

 

Quantic Dreams «Heavy Rain» lover mye nytt for spillverdenen. Spillets kreative direktør, David Cage, vil gjerne utfordre spillere til å føle med spillkarakterene. Samtidig vil han innovere med spennende kontrollsystemer og en handling full av store konsekvenser. Det er mange som har høye forventinger til spillet, men det er finnes også mange tvilere. For å hjelpe folk å bestemme seg vil det slippes en demo neste uke (11. februar). Er man ekstra interessert kan man derimot skaffe demoen allerede i dag.

 

Sony vil gjerne engasjere spillere i deres såkalte «Four Days Challenge», en slags alternativ virkelighets simulator. Siste del av prosjektet gikk ut på å velge ut fire biter med bevis på en nettside kalt precinct 52. De som velger riktig bevis mottar en kode som kan brukes på Playstation Store for nedlasting av demoen.

 

Precinct 52 finner du her. For å bruke siden må man registrere seg, med mindre man allerede er registrert på heavyrain.com.

 

Vil du ha demoen, men er ikke interessert i «Four Days Challenge» kan jeg avsløre de riktige bitene med bevis. De er som følger; cigarette butt (117b), Origami bird, Coffee shop C (bildet viser «diner»), Tyre Track (117h). Demoen er på 1799 MB så det kan ta en stund å laste ned.

 

«Heavy Rain» har slippdato 24. februar 2010. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

«Shenmue III» en mulighet?

 

Hverken «Shenmue» eller dets oppfølger «Shenmue II» hadde det vi vil kalle kommersiell suksess. Noe som i seg selv er bemerkelsesverdig siden mange regner spillene blant spillhistoriens ypperste titler. Årene etter utgivelsen av «Shenmue II» har vært fylt med håp, rykter og skuffelser for fansen. SEGA startet til og med utviklingen av et MMO (Massively Multiplayer Online) basert på serien, men spillet har siden den gang blitt satt på hold. Det har derfor virket som om man aldri vil få mulighet til å oppleve avsluttingen på den spennende historien. Nå har derimot SEGA igjen gitt oss håp om en mulig oppfølger.

 

Det japanske spillmagasinet Famitsu ga nylig ut et intervju med SEGA. SEGA avslørte i dette intervjuet at de var villige til å utvikle et «Shenmue III», hvis en av platformholderne (f. Eks. Sony eller Microsoft) ga deres finansielle støtte. Det er derimot veldig usikkert om noen av platformholderne er villige til å punge ut for spillet.

«God Of War III» snur Sonys markedsføringstrend

 

Sony har tidligere blitt kritisert for sin mangel på markedsføring, når det gjelder Playstation 3 og konsollens eksklusive utgivelser. Nå kan det virke som de har snudd det helt rundt, ihvertfall når det gjelder det kommende «God of War III». Playstation 3 eksklusive «God of War III» er blant årets høyst forventede titler. Det er derfor kanskje ikke så rart at Sony velger å legge sine markedsførings-muskler bak nettopp denne tittelen. Derimot var det nok få som forventet markedsføring av denne typen. Forrige uke ble det kjent at Sony hadde alliert seg med det amerikanske brusmerket «Mountain Dew» og 7-Eleven om «God of War III»-kopper og eksklusive goder. Nå viser deg seg at de også har gjort en avtale med den amerikanske bilrace arrangøren NASCAR.

Sammen med Gamestop har Sony sponset en NASCAR bil med «God of War III» design. Bilen vil bli kjørt i et offisielt race den 20. mars. Det er tydelig at Sony har åpnet lommeboken når det kommer til «God of War III». Hvordan markedsføringen vil skje her i Norge er fortsatt usikkert, men vi kan jo håpe på noe stort vi også.

 

«God of War III» har slippdato 19. mars 2010. Spillet kommer eksklusivt til Playstation 3.

«Bioshock 2» i 3D

 

Oppfølgeren til «Bioshock» fra 2007 (2008 på Playstation 3) er rett rundt hjørnet og det er garantert mange som gleder seg. «Bioshock 2» tar oss igjen tilbake til den artistiske undervannsbyen «Rapture». Er man blant de med en skikkelig kraftig PC og en kompatibel monitor kan «Bioshock 2» gi enda et lag med innlevelse. Den amerikanske nettsiden Worthplaying.com gjorde nylig et intervju med Allen Goode, en av utviklerne bak spillets flerspillerdel. Under intervjuet ble det avslørt at «Bioshock 2» vil ha full støtte for Nvidias «3D Vision» i både enspiller- og flerspillerdelen.

 

En kompatibel monitor koster gjerne over 2500 kroner og «3D Vision» ligger selv på 1000 kroner. Det er derfor lite trolig at de fleste spillerne vil få muligheten til å oppleve «Rapture» i stereoskopisk 3D. Sitter man allerede med både kraftig PC, skjerm og briller kan man derimot glede seg til flerspilleraction i full 3D.


«Bioshock 2» har slippdato 9. februar 2010, spillet kommer til Xbox 360, Playstation 3 og PC. 3D funksjonen er eksklusiv til PC versjonen.

«Fable III» nesten ferdig

 

Peter Molyneux og Lionhead Studios «Fable»-serie er en av Microsofts større eksklusive serier. «Fable II» fra 2008 var også en stor suksess og vant flere «Årets Spill» priser. Det er nok ikke uventet mange som derfor gleder seg til neste spill i serien. «Fable III» ble annonsert under Gamescom 2009 og skal slippes senere i år. Spillet skal ta sted 55 år etter det forrige spillet og handlingene dine fra «Fable II» skal ha effekt på spillverdenen. Den alltid entusiastiske hovedmannen bak spillet, Peter Molyneux, er kjent for sine forsnakkelsesevner og det er selvfølgelig han som nå har gjort den siste avsløringen.

 

Den britiske nettsiden develop-online.net intervjuet Peter Molyneux tidligere denne uken. Under intervjuet kom det fram at spillet nærmer sine siste forandringer. Med andre ord i god tid til den antydede utgivelsesdatoen.

 

«Fable III» har antydet slippdato november 2010. Spillet kommer eksklusivt til Xbox 360.

«Mass Effect 2» diverse godbiter

 

Uken har ikke uventet vært fylt med «Mass Effect 2» saker. Deriblant finner vi at ryktene om en Playstation 3 versjon igjen har fått styrke da de fant rester av kode med navnet Playstation 3 i spillet.

 

Hvis du ikke har spilt det første «Mass Effect» eller du har mistet «savegamet» ditt og du vil oppleve forandringene disse kan bringe «Mass Effect 2». Da kan denne siden hjelpe deg.

 

Har du allerede kommet deg gjennom «Mass Effect 2» kan det være du har noen teorier om hvordan neste spill i serien vil utarte seg. Uten å avsløre for mye kan jeg si at hvordan «Mass Effect 2» slutter for deg kan ha mer eller mindre effekt på «Mass Effect 3». Bioware gikk denne uken ut å sa at noen av «Mass Effect 2» slutt-handlinger ikke vil la deg overføre valgene dine til neste spill.

 

Jeg håper dere har kost dere med vår første søndagstapas og jeg velger å avslutte med en liten filmsnutt fra nettopp Mass Effect 2». Her får du se hvor traumatisk det kan være å møte på Commander Shepard i spillet.

 

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.