Sony inngår forlik med George Hotz
0

Sony inngår forlik med George Hotz

apr 12 Spill.no  

Sonys amerikanske Playstation 3-blogg har lagt ut en pressemelding som sier at Sony nå har inngått forlik med hackeren George Hotz, som ble berømt for å ha avslørt kritiske sikkerhetshull i Playstation 3-maskinen.

Hackeforbud

Hackingen til George Hotz avduket en sikkerhetsnøkkel i Playstation 3 som gjorde spillmaskinen helt åpen for hackere. Dette muliggjorde blant annet piratkopiering av spill, samt juksing i onlinespill. George Hotz og hackermiljøet hevder at hackingen har vært motivert av at Sony fjernet Other OS-funksjonen i en oppdatering, en funksjon som lot PS3-brukerne installere operativsystem som Linux på konsollen.

Forliket innebærer at Sony ikke vil fortsette saken mot George Hotz, som de hevder de har gjort for å beskytte sin intellektuelle eiendom og sine forbrukere. George Hotz, på sin side, må avstå fra å hacke Sonys produkter i all fremtid, og kan få saftige bøter hvis han skulle bli fristet.

Selv om pressemeldingen er svært så positiv, er ikke George Hotz like positiv i sin blogg. Her erklærer han nemlig full boikott av alle Sony-produkter fremover.

Les også:

Topp fem MP-kart i Black Ops

Hjelp – du kan vinne stæsj!

Info om neste Mass Effect

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.