Historien om Snikmorderne
0

Historien om Snikmorderne

apr 11 Spill.no  

Assassin’s Creed kom fra ingen steder i 2007. Spillet ble laget av Ubisoft og ble til et av de mest spilte spillene i 2008, 2009 og 2010. 

Spillenes hoveddel omhandler to sekter. Snikmorderne og et slags “firma” som blir kalt for Abstergo. Abstergo er et av verdens største internasjonale bedrifter i året 2012. Firmaet er et dekke for den moderne versjonen av Tempelridderene. 

Selve hovedpersonen i alle spillene er Desmond Miles. En unh mann som er fra en ætt av familie som har sverget troskap til ‘Assassin Order’.

Assassin’s Creed I

Hovedpersoner: Altaïr Ibn-La’Ahad, Desmond Miles, Lucy Stillman, Maria Thorpe, Al Mualim og Warren Vidic.

I det første spillet spiller du som karakteren Desmon Miles. En forfølgert til snikmorderen Altaïr Ibn-La’Ahad. Året er 2012 og Desmond Miles aner fred og ingen fare da han plutselig blir kidnappet av Abstergo. Han får bind for øynene og blir fraktet til ‘Abstergo Industries’  der han blir fengslet. Etter noen dager, blir han tatt ut av cellen sin og fraktet til et prosjekt rom, hvor en maskin ved navn Animus blir holdt.

En Animus er et redskap som kan frakte brukeren tilbake i tid for å gjennoppleve minnene til forfedrene sine, ved hjelp av DNA. Desmond blir satt til dette og fraktet tilbake til tiden rundt det tredje korstoget. Han befinner seg i kroppen til Altaïr. Med alle hans kunskaper og ferdigheter kjemper Desmond seg gjennom oppdrag etter oppdrag for Abstergo. Men Altaïr støter på et problem. I 1191 blir byen Masyaf, hovedkvarteret til ‘Assassins’, angrepet  og Altaïr blir degradert fra ‘Master Assassin’ til ‘Novice’ fordi han ikke klarte å beskytte ‘ The Apple’ som er et strykke av Edens hage. 

Som ‘Novice’ blir Altaïr sendt på oppdrag for å ta tilbake Jerusalem og Masyaf. Han begynner et års langt oppdrag som innebærer å drepe de ni individene som styrer ‘the Holy Land’. Du jobber deg oppover ved å drepe flere og flere folk med mer og mer skjegg. Etter en lang reise rundt om i Europa finner Altaïr tilbake til hovedkvarteret til snikmorderene. Der finner han sjefen sin – Al Mualim – som viser seg å være med i Abstergo. Etter drapet på Al Mualim blir Altaïr gjeninnsatt som ‘Master Assasin’.

Med stykket av Edens hage i hånden begynner Altaïr på en håndbok for senere generasjoners hjelp.

Artikkelen fortsetter på neste side!

Assassin’s Creed II

Hovedpersoner: Desmond Miles, Lucy Stillman, Ezio Auditore da Firenze, Rodrigo Borgia, Leonardo Da Vinci , Shaun Hastings og Rebecca Crane.

Det er på slutten av 1400-tallet. Nesten 300 år frem i tid fra Assassin’s Creed I. Vi befinner oss i Firenzes gater og karakteren er Ezio Auditore da Firenze. Den da 17 år gamle Ezio, vet lite om at hans familie i generasjoner har vært snikmordere. 

Samtidig som detter skjer, i vår egen tid, lever Desmond Miles. Sammen med sin venn, som han treffer hos Abstergo, Lucy Stillman. under et oppdrag hos Abstergo bryter Lucy Stillman ut fra sin jobb hos Abstergo som genetisk minne forsker, for å hjelpe Desmond å rømme fra sin tilværelse. Samtidig som de stikker av tar de med seg tegninger av ‘Animusen’. Disse ligger “tilfeldigvis” rett ved siden av maskinen. De bygger en kopi av ‘Animusen’ og Desmond blir slengt tilbake i den, men denne gangen som den unge Ezio Auditore. Desmond igjen lete etter de gjenværende bitene av ‘Piece of Eden’ før Abstergo klarer å finne de.

Ezio oppdager at hans familie ble forrått av en nær venn av familien. Midt under et politisk plott. Faren og brødrene til Ezio blir drept, men før det rekker faren å skrive et brev til ham med instruksjoner for hemmelige ganger i huset. Ezio følger de, og ved endene av de siste instruksjonene finner han våpen, klær og rustning tilhørende en ‘Assassin’. Etter angrepet på familien, tar Ezio med seg sin søster og sin mor til familiens villa på landet. Der treffer man Ezios onkel Mario, som begynner å trene Ezio til å bli en ekte snikmorder. 

Artikkelen fortsetter på neste side!

Treningen er nå ferdig og Ezio begynner på en reise rundt om i Italia. På reisen treffer han på en rekke ukjente og historiske personer. Deriblant Leonardo Da Vinci, som senere blir en personlig venn av Ezio. Leonardo hjelper Ezio med å oversette håndboken til Altaïr, som da gir tilgang til nye våpen og nye snikmorderferdigheter. 

Sakte, men sikkert begynner Ezio å klare og likalisere ‘The Piece of Eden’. Han lokaliserer det hos Rodrigo Borgia. Borigia har et måt iløpet av spillet. Å drepe alle i den maktfulle Medici-familien for så å ta kontroll over deler av Italia. Ezio følger etter Borgia til Venezia hvor han finner ut at Rodrigo fortsatt har ‘The Piece of Eden’ som nå blir kalt for ‘The apple’. Ezio og Borgia havner i en duell og Ezio har overtaket en liten periode, inntil Borgia-soldater stormer rommet og hjelper ham. Noen minutter senere kommer venner av Ezio og de kjemper en hard kamp i rommet, men tilslutt beseirer de Borgia De lar ham flykte og introduserer Ezio til å bli et fullverdig medlem ‘Assassinorder’.

Med den største faren ute av spillet kommer det Abstergo agenter som forsøker å drepe Ezio, men ingen klarer det. Som hevn for Faren og brødrene dreper Ezio alle sammen. Desmond tar seg nå en pause fra ‘Animusen’ Da Desmond setter seg inn igjen treffer han på gudinnen Minerva, fra noen tidligere som har vandret på moder jord. Hun hevder at hun har kalt Ezio til seg sånn at Desmond og hans venner kunne få beskjeden fra henne, gjennom Ezio. Beskjeden var at det var hennes raso som lagde de rasene som går på jorden idag, og ‘The Piece of Eden’. Og at Desmond er deres eneste håp.

Minnet slutter ved at Desmond blir dratt ut av ‘Anomusen’ av Rebecca og Shaun, som er to andre ‘Assassins’. Abstergo har klart å lokalisere hvor denne lille forsamlingen befinner seg, og har nå begynt å angripe de. Med ferdighetene han har lært gjennom Altaïr og Ezio, klarer Desmond å drive vekk kreftene som er sendt etter de.

Etter angrepet ser Desmond Warren Vidic fra Assasin’s Creed I. Warren ber Desmond nyte den midlertidige seieren, for det ikke mange av de. Han kjører vekk fra stedet, og spillet slutter. 

Artikkelen fortsetter på neste side!

Assassin’s Creed: Brotherhood

Hovedpersoner: Desmond Miles, Lucy Stillman, Rebecca Crane, Shaun Hastings, Ezio Auditore da Firenze, Cesaré Borgia og Borgia-familien.

Desmond Miles, Lucy Stillman, Rebecca Crane og Shaun Hastings er på flukt fra Abstergo, IGJEN. De reiser tilbake til Auditore-villaen på landet i Monteriggioni. Hvor de setter opp en base for å bruke ‘Animusen v 2.0’. Etter å ha etterlatt Ezio i velvet hvor han snakket med Minerva, slår ‘Animusen’ feil. I stedet for at Desmond blir sendt til 1507 som planlagt, blir han sendt til 1499 med unnskyldningen om at Ezio husker noe annet.

Det var der vi forlot Ezio i Assassin’s Creed II. Ezio jobber seg oppover fra hulen hvor vi forlot ham, hvor han finner sin onkel Mario Auditore på toppen, ved utgangen. De to rir tilbake til Monteriggioni hvor søsteren og moren til Ezio befinner seg. Med ingen verdens bekymringer kommer Ezio tilbake til sin familie og sine venner. Men det oppstår et problem. Første natten til Ezio blir villaen angrepet av Cesaré Borgia og hans soldater. De bryter seg gjennom muren rundt villaen og landbyen og skyter Mario rett foran Ezio.

Artikkelen fortsetter på neste side!

Etter å ha blitt skadet og satt på hesteryggen på vei til Roma, svimer Ezio av. Han blir tatt hånd om av en kvinne som forteller han at en mann fraktet ham dit. Mannen hadde rikelig forsyninger av rustninger og ga derfor en til Ezio. Ved bevisstheten igjen oppsøker Ezio en doktor for å få leget  sårene sine. Noe som ikke skal altfor mye til. På vei tilbake til kvinnen treffer Ezio på sin gamle venn og historiske person Niccoló Machiavelli. Gjennom Machiavelli finner Ezio Roma i full kontroll av Borgiaene. Ezio stasjonerer seg i en gammel lagerbygning på Tiber øya midt i byen. Der forsøker han å bygge opp sin status i Roma igjen ved å samle sammen sine kjente venner fra ‘Assassinorder’. Blant disse er Kurtsaner (også kalt horer), tyver og leiekrigere.

Han bygger også opp en hær av snikmordere som blir rekrutert gjennom borgere som slåss mot vakter. Han rekruterer de til å bli lærling og må sende på oppdrag for å få de oppgradert til høyere ranker. Samtidig forsøker han å byte ned Borgias innflytelse rundt om i byen. Han ødelgger Borgia utkikkstårn og dreper deres kapteiner som holder vakt. Han blir også nødt til å ødelegge maskinene hans venne Leonardo Da Vinci har designet for å hjelpe Borgianerene i kamp. På denne veien dreper han forskjellige nøkkelpersoner til Borgias ressurser. Som hans nøkkelgeneraler, bankmannen hans Juan Borgia og den franske generalen, Octavian de Valois.

Gjennom 8 år som spillet bygger på, kommer Ezio endelig frem til Viana, hvor han egentlig skulle ankommet helt i starten av spillet. Året er 1507 nå og Ezio klarer endelig å spore opp Cesaré. Han kjemper seg gjennom byens og Borgias hær, hvor han til slutt finner Borgia langs byens murer. De utkjemper en lang og hard kamp, med flere av styrkene til Borgia ankommer underveis. Cesaré mener at han ikek kan beseires når det bare er de to igjen. Han mener at det er sjebnen som har bestemt det. Ezio løfter han opp til kanten av muren og slipper han ned mens han sier “Vel, da overlater jeg deg til sjebnen”. Borgia dør en grusom død da han treffer bakken, 60 meter under.

Artikkelen fortsetter på neste side!

Men med dette er ikke spillet over. Desmond blir igjen dratt ut av ‘Animusen’ fordi de blir angrepet av Abstergo. De slenger seg i bilen sin, og kjører avgårde mot Colosseum. Når de er fremme ved inngangen til velvet Ezio tidligere har vært i, skjønner Desmond at de trenger et passord. Med sin egenskap ‘TheEagle Vision’ finner Desmond ut at ved å legge sammen forskjellige trekanter i løpet av Assassin’s Creed II og Brotherhood kommer du frem til 72. Som referrerer til de 72 navnene til Gud. De sier tallet og får innpass til rommet. En slags labyrint kommer frem og Desmond blir nødt til å hoppe seg igjennom den. Denne labyrinten er sånn at du ar en uvisst tidsbegrensing på deg. Klarer du ikke det inne den tiden, må du starte på et sjekkpunkt tidligere i den. Da du har klart det, finner han eplet og Minerva snakker til ham. Tiden og karakterene fryser, og Minerva forteller at det bare kan være en som Desmond. Lucy er noe i likheten, så Desmond blir tvunget til å drepe henne.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.