StarCraft får Global Play
0

StarCraft får Global Play

mai 08 Spill.no  

I en ny utviklerblogg hos Battle.net forteller Blizzard om de nye elementene som blir implementert i StarCraft II når den kommende tilleggspakken StarCraft II: Heart of the Swarm lanseres.

Kommende godbiter

Det første er Global Play, som allerede ble annonsert for Diablo III for et par dager siden. Det handler om at man på en europeisk konto får muligheten til å spille på amerikanske og asiatiske servere, og vice versa. Man må imidlertid spille opp en egen figur for hver server-region.

Blizzard har lenge blitt kritisert for å utelate LAN-muligheter i flerspilleren i StarCraft, til fordel for sitt eget, online-baserte Battle.net, noe som har ført til ganske besværlige situasjoner når spillere har blitt kastet ut under turneringer grunnet dekning. Dette løses ved hjelp av muligheten til å fortsette avbrutte spill via replay-filen.

Endelig blir det mulig å opprette klaner i spillet, noe fansen har skreket etter siden tidenes morgen. Lite ble fortalt om dette systemet foreløpig, men forhåpningene er selvsagt allerede i taket.

Det samme gjelder muligheten for Unranked-kamper, hvor man ikke trenger å risikere rangen sin hver gang man spiller, men heller kan ta seg en uhyøytidelig match mot likesinnede, eller eventuelt få eksperimentert med nye taktikker og oppsett.

Sist, men ikke minst, blir en felles replay-funksjon. Her kan flere se gjennom samme kamp sammen, og dele pause- og play-knapp. På denne måten kan man hjelpe hverandre å analysere hva som gikk galt i forrige match, og forhåpentligvis lære av det til neste gang.

Det ser ikke ut til at alle disse funksjonene kommer til å dukke opp nøyaktig på likt, men et lanseringsvindu rundt slippet av Heart of the Swarm, som fremdeles ikke har fått noen dato, er foreløpig det nærmeste vi kommer noe sikkert. 

StarCraft II er utviklet av Blizzard Entertainment og utgitt av Activision for PC og Mac. Tilleggspakken Heart of the Swarm har ikke fått noen lanseringsdato ennå.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.