Topp 5 Wii U-spill
0

Topp 5 Wii U-spill

feb 24 Spill.no  

Wii U ble lansert før jul med brask og bram. Nintendo har ikke nådd sine salgsmål for maskinen, og vi tror nok mange sitter på gjerdet og venter på et nytt ekte Mario-spill i 3D og et helt nytt Zelda-spill.

Det er ikke dermed sagt at maskinen mangler gode spillopplevelser. En av våre faste lesere, Crizt, har spilt det meste som har kommet ut på konsollen og spurte pent om å få lov til å lage en topp 5-liste over de beste spillene til konsollen. Snille som vi er takket vi ja. Så bla om for Christians vurdering av de fem beste spillene til Wii U så langt.

5. NintendoLand

Utgiver: Nintendo

NintendoLand er spillet som lærer oss Wii U-maskinen, og introduserer spillerne for den nye håndkontrollen og dens funksjoner. Maskinens nyheter og muligheter tar oss enda et steg opp ifra Wii og Wii Sports.

Spillet er en slags Mario Party-variant i en åpen verden. Spilleren styrer sin valgte Mii i en stor fornøyelsespark, med tolv forskjellige porter som leder til hvert sitt minispill. Om lag halvparten av minispillene kan spilles av opptil fem spillere av gangen! I disse bruker en person den nye håndkontrollen, mens de andre spillerne gjerne er på lag mot den som har egen skjerm. Minispillene er av design fra forskjellige Nintendospill, som Zelda, Metroid, Pikmin og Animal Crossing.

Spillet er nok ikke en stor slager dersom man kun spiller alene, noe som er litt besynderlig med tanke på at halve spillet er minispill kun for én spiller. Derimot er spillet fantastisk moro med flere personer! Jo flere desto bedre. Og med tanke på Nintendos fokus på sofamoro for flere spillere, passer dette spillet ypperlig til Wii U!

Les vår anmeldelse her!

4. Call of Duty: Black Ops 2

Utgiver: Activision

Det er kanskje ikke så mye å si om det nye Call of Duty-spillet i forhold til de andre spillene i serien. Det som gjør at dette spillet får en plass på listen, er hva Wii U-versjonen av spillet har å tilby!

Teknisk sett er spillet ganske så identisk til de to andre plattformene, og fremstår ikke akkurat som noe spesielt. Det er ikke mye håndkontrollen gjør med spillet, men det lille som er implementert gir oss en bedre opplevelse enn på de to konkurrerende konsollene. Man får oversikt over hele banen på kartet på håndkontrollskjermen med full oversikt over fiendenes posisjoner og sin egen liste over Scorestreaks. Klasser kan man også velge å bytte via håndkontrollskjermen mens man løper rundt uten å måtte pause spillet. Kjekt og ikke bli helt lammet fordi man vurderer å bytte klasse!

Fokuset på sofaspilling kommer fram igjen siden håndkontrollen tilbyr koselig splitscreen med bruk av hver sin skjerm! Nå kan man spille lokalt med en annen person i samme sofa, der en person bruker den fulle tv-skjermen, mens den andre bruker skjermen på håndkontrollen. Alt flyter i 60 fps selv på den lille skjermen, og Call of Duty oppleves som en svært positiv opplevelse når det spilles på håndkontrollen. Kanskje får man til og med til litt lagspill med kompisen når han sitter ved siden av deg, og ikke i en helt annen by?

Les vår anmeldelse her!

3. Mass Effect 3

Utgiver: Electronic Arts

Noen mener Mass Effect 3 på Wii U er en litt tam idé. På sett og vis har de rett, da konsollen mangler de to tidligere spillene i serien, og dermed står Wii U med en historie som alt er 2/3 ferdig fortalt. Løsningen som er tatt i bruk er den samme som i Mass Effect 2 til PlayStation 3 (før Mass Effect Trilogy); en interaktiv tegneserie. Her får spilleren presentert hendelsene i eneren og toeren, samt ta viktige valg i forhistorien til spillet.

I spillet brukes håndkontrollen på samme måte som i Call of Duty: Black Ops 2, altså har man oversikt med kart og fiendenes lokasjoner. I tillegg kan man bruke evnene til lagkameratene sine med et enkelt trykk på skjermen. Ellers kan man også velge å spille selve spillet på håndkontrollskjermen, som i Call of Duty.

Les vår anmeldelse her!

2. NEW Super Mario Bros. U

Utgiver: Nintendo

Med ny konsoll, følger også et nytt Mario-spill! Suksess-serien New Super Mario Bros. så dagens lys på Nintendo DS og New Super Mario Bros. U er det nyeste og kanskje også det beste til dags dato!

Spillet er først og fremst presentert i en vakker, plettfri HD-oppløsning med sterke, klare farger! Opptil fem spillere kan spille denne gangen, nå også som sine egne Miier! Den femte spilleren styrer derimot ikke en figur, men bruker håndkontrollen til å plassere ut plattformer. Enten for å forhindre de andre spillerne for moro skyld, eller for å hjelpe de med å nå nye høyder eller redde liv. Ellers fungerer det også her å ta med seg spillet til håndkontrollerskjermen om man skulle ønske å spille i et annet rom

Langt og solid 2D-Mario, med banedesign som topper de andre utmerkede New-spillene! Dette er nok det beste alternativet til storartet moro i sofaen med venner frem til Wii U får et Mario Party eller Mario Kart!

Les vår anmeldelse her!

1. ZombiU

Utgiver: Ubisoft

Det virkelig store trekkplasteret til Wii U før lansering var Ubisoft-satsingen ZombiU! Endelig skulle den litt mer voksne og modne spillerhopen få et solid spill til en Nintendo-konsoll. Spillet har et interessant og unikt gameplay, samt skummelhetsfaktor som kan skremme selv den barskeste fra å fortsette.

I ZombiU er du en tilfeldig generert overlevende i en verden herjet av zombie-apokalypsen. Du må komme deg gjennom Londons gater og kloakksystem utstyrt med en ryggsekk, en enkel pistol og et balltre. På veien er det viktig å plukke med seg det du finner av ressurser, enten om det er ammo, førstehjelp eller mat. Alt er like viktig, og det gjelder å prioritere – ryggsekken er jo ikke uendelig stor! Håndkontrollen bruker både de vanlige knappene og touch-skjermen. ZombiU tilbyr et unikt gameplay som både er innovativt og spennende.

Prisen for å dø i ZombiU er høyere enn i de fleste andre spill. Når figuren du styrer dør er han eller hun død permanent. Autolagring er på stedet med en gang det registreres at du er død, så å skru av og på spillet vil ikke redde deg her! Man fortsetter med en ny tilfeldig person fra det punktet i spillet man har kommet, og det lønner seg å finne sin gamle figur for å ta tilbake utstyret du mistet. Spiller man på Survival Mode, må man begynne hele spillet på nytt.

ZombiU er et bra og langt zombie-overlevelsesspill der grunnleggende instinkter for å overleve er nøkkelen til suksess. Det er også en solid, skummel atmosfære over det hele, og du får virkelig følelsen av at apokalypsen er virkelig! Det beste kjøpet en kan gjøre til Wii U hittil!

Les vår anmeldelse her!

Enig/uenig? Diskuter i kommentarfeltet under!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.