Verdens største spillmaskin?
0

Verdens største spillmaskin?

sep 10 Spill.no  

Denne uken lanserer Apple en rekke nye produkter, inkludert et nytt operativsystem til iPhone og iPod Touch som inneholder den nye applikasjonen «Game Center». Ifølge Apple tar de nå for alvor opp konkurransen med andre håndholdte spillmaskiner.

Bestselgende konsoll?

Det var to selvsikre britiske Apple-ansatte jeg møtte på et hotell i Stockholm denne uken. Under en produktpresentasjon av nye iPod-maskiner, proklamerte de stolt hvem som har vunnet konsollkrigen.

– iPod Touch selger flere enheter i uka enn Nintendo DS. Den selger bedre enn Sonys PSP. iPod Touch er den mest solgte håndholdte spillmaskinen, proklamerte Apple-mannen med et bredt smil.

Det blir et lite definisjonsspørsmål. På hvorvidt man ser på iPod Touch som en MP3-spiller med spillfunksjoner, eller en spillmaskin med MP3-funksjoner. Førstnevnte definisjon har vært gjeldende frem til nå, men det er tydelig at Apple er sultne på å etablere seg som en ledende aktør i spillmarkedet.

Game Center

Denne strategien symboliseres bra med det nye iPhone-operativsystemet som inneholder «Game Center». «Game Center» er Apples egen variant av for eksempel Xbox Live eller Playstation Network. Du kan registrere en venneliste og følge med på hvilke spill vennene dine spiller. Mange spill får nå prestasjoner, det vil si belønninger i form av poeng for å utføre spesielle oppdrag, og alle prestasjoner du har klart i alle spill dukker opp på «Game Center» i en totalliste. På denne måten kan du sammenligne dine egne ferdigheter med vennene dine, og knive om å være best i et spill.

Å spille mot hverandre er også mulig med «Game Center». Frem til nå har ulike spillutviklere laget egne løsninger for å koble spillere mot hverandre, nå håper Apple at alle vil bruke «Game Center» i fremtiden.

Det er tydelig at «Game Center» representerer en mer aggressiv strategi fra Apple for å få iPhone og iPod Touch til å fremstå mer som multimedia- og spillemaskiner enn MP3-spillere. Men foreløpig virker det som «Game Center» er litt i startgropa, litt i betafasen ennå.

– Ja, «Game Center» er nettopp lansert, og vi har ikke så mye å fortelle om det ennå. Men om to måneder kommer vi tilbake for å fortelle mye mer om fremtiden for «Game Center» på iPhone og iPod Touch, forklarer mr. Apple.

Samtidig som det blir mer spilling på iPod Touch og iPhone, blir det mindre på de andre maskinene til Apple. Under produktpresentasjonen i Sverige fikk vi også testet iPod Shuffle og iPod Nano, og ingen av disse har spillfunksjonalitet. iPod Nano har tidligere hatt en del enklere spill, men med den nye trykksensitive skjermen og mangelen på knapper, virker det som Apple har sløyfet spillene til Nano for godt, og kun vil satse på iPod Touch og iPhone-spill i fremtiden.

Apple virker uansett å ha klokketro på at de vil bli den nye kongen av håndholdt gaming. De påstår selv at de har gått forbi både Sony og Nintendos håndholdte i ukentlige salgstall, og dersom de får finpusset litt mer på den noe uferdige «Game Center»-applikasjonen, er det slett ikke umulig at de kan nå sitt mål.

Se bilder av de nye iPod-modellene på neste side!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.