«Crysis 2» og Nanodrakten
0

«Crysis 2» og Nanodrakten

I 2007 kom CryTek ut med «Crysis», et spill med grafikk som de fleste av oss bare drømte om. Uheldigvis kom spillet bare til PC. Ikke nok med det; du måtte også ha det beste av det beste innen skjermkort og PC.
 
To år senere ble endelig «Crysis 2» annonsert under E3 2009. Til stor glede for konsolleiere annonserte CryTek også at spillet ville komme til Xbox 360 og Playstation 3. Spillet vil bruke grafikk-motoren CryEngine 3, som vi i Spill.no har omtalt tidligere.

Store lovnader

Det har blitt sluppet mye info siden E3, og spillet begynner å høres lovende ut: Du spiller som samme person som i den orginale «Crysis», Nomad. Historien vil utspille seg i New York i år 2023, 3 år etter hendelsene i forgjengeren. Romvesnene har også kommet tilbake og har gjort om store deler av verden til en slagmark; blant annet London, Tokyo, Rio og New York, som spillet også vil utspille seg i. CryTek sier vi vil kjenne igjen New York, men at byen skal være «sterkt deformert».

Sammenlignet med «Crysis» vil dette være mer åpent, større valgmuligheter og mer taktisk krigføring. Du vil kunne hoppe mellom etasjene, ødelegge og klatre på bygninger. CryTek tar også steget bort fra jungelen, men ikke helt. Skogen har nemlig begynt å gro igjen. Sammenlignet med jungelen tilbyr bymiljøet flere muligheter til å velge hvordan du planlegger angrepene dine.

Du kan for eksempel dra på toppen av en bygning for å få overblikk, finne ut hvor fiendene er og hvordan du skal angripe.

Nanodraktens fire moduser

Den såkalte «Nanosuiten» har igjen en stor rolle, men du får en helt ny versjon nå: «Nanosuit 2». Nanodrakten har fire hovedmoduser:

«Tactical»-modus fjerner bakgrunnsstøy til et minimum slik at du kan høre selv de mest fjerntliggende samtaler. Du vil også se fra hvilken retning fiendene har skutt.

«Armor»-modus er nesten det samme, du tåler en støyt mer. I tilegg kan fiendene nå høre deg bedre når du går og støy fra kuler blir høyere.

«Strength og speed»-modus har nå blitt sammensatt til ett modus, den såkalte «Power»-modusen. I denne modusen vil du kunne hoppe høyt, slå hardt og springe fort.

«Infiltration»-modus er et snikemodus som gjør at du beveger deg roligere og mer forsiktig. Du kan i tilegg slå på den kjente usynlig-modusen som gjør at du er usynelig. Du vil også ha muligheten til å få silhuetter av fiender igjennom en vegg.

Nanodrakten sine fire moduser kan endres med ekstra moduler som utvider dine evner. Det er ennå uklart hvordan modulene er integrert i løpet av spillet.

CryTek vil ikke avsløre noen informasjon om historien i spillet før sommeren. Spillet vil komme til Xbox 360, Playstation 3 og PC en gang mellom 1. oktober og 31. desember 2010.

Se en video som viser mer av «Nanosuit 2» her:

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.