De beste brukeranmeldelsene
0

De beste brukeranmeldelsene

jan 07 Spill.no  

Novembers utgave av artikkelen ble kuttet grunnet anmelderkonkurransen som brukeren «Svinepels» vant suverent. Nå er det en ny måned og nok en gang serverer jeg det beste dere brukerne har sendt inn gjennom måneden som var.

Japansk grøsserspill

Først ut denne gangen, er den relativt nye brukeren «Felgen», som debuterer med sin anmeldelse av spillet «Siren: Blood Curse». Her fanger han essensen av hva et virkelig skrekkspill er, på en naturlig og frisk måte med et oversiktlig oppsett og fin flyt i språket. Jeg skal innrømme at jeg aldri kom forbi de første 45 minuttene av spillet da jeg rett og slett feiget ut grunnet en atmosfære som fikk det til å gå kaldt nedover ryggen min – noe som bare understreker hvor rett anmelderen har. Jeg ønsker «Felgen» lykke til videre og håper han bruker det potensiale han har liggende til å utvikle seg videre og bli enda bedre.

Dobbel-profilering

Denne gangen har jeg bestemt meg for å ta for meg to anmeldelser av samme spill, da begge skribentene fortjener litt skryt for arbeidet de har lagt ned. Brukerne «Dream93» og «Fantomena» skrev i måneden som var en anmeldelse hver av spillet «Call of Duty: Modern Warfare 2». Resultatet ble to anmeldelser som står ut i mengden og viser at det går ann å skrive om samme spillet, og likevel gjøre begge like mye lesbare. Jeg gir all ære til de to, som har lagt godt arbeid i anmeldelsene sine, og ser frem til mer fra de kanter. Anmeldelsen til «Dream93» kan leses her, og anmeldelsen til «Fantomena» kan leses her.

Les også: «Dream93’s anmeldelse av Pro Evolution Soccer 2010» og «Fantomena’s anmeldelse av Assassin’s Creed 2».

Månedens beste

Novembers anmelderkonkurranse ble som sagt vunnet suverent, men ville fått sterk konkurranse om 16 år gamle «Tukket» hadde rukket å sende inn sitt nyeste tilskudd til listen over brukeranmeldelser før konkurransen var over. Jeg er stolt over å kunne si at dette er den mest profesjonelle anmeldelsen vi har fått innsendt i Desember, og at «Tukket» troner høyt oppe sammen med blant annet «Heretic», «nowayerik» og «Svinepels» som har utpreget seg som spesielt gode anmeldere her på Spill.no. I sin anmeldelse av Ratchet & Clank future: A Crack in Time viser han at mellomtitler ikke alltid er en nødvendighet, om man bare klarer å skrive en oversiktlig og lettlest tekst og klarer å balansere bruken av tekst og bilde så det ikke blir kaotisk. Jeg har kanskje ikke en PS3 til ham, men jeg kan garantere at han vil nå langt om han fortsetter å utfolde seg innen skrivingen, og jeg håper med det at jeg en gang i fremtiden ser ham ansatt som journalist.

Fikk ros av Spill.no’s fagredaktør

22 år gamle «Angmar» begynner å gjøre seg kjent her på Spill.no nå etterhvert, og har i sin seneste anmeldelse klart å fange oppmerksomheten til vår kjære fagredaktør Frode. Anmeldelsen «Chrono Trigger» er et godt stykke journalistikk og fortjener meget stor ros. Anmelderen forholder seg profesjonell gjennom det hele og må være et av de beste eksemplene på skikkelig «profesjonell» stil innen sjangeren. Her kan også anmeldelsen hans av PS3-versjonen til  Dragon Age: Origins være en god titt, da den inneholder de samme gode kvalitetene og er intressant lesning for dem som enda ikke har fått motet til å vurdere konsoll-versjonen av spillet såvell som gamere som allerede eier spillet.

Helproff gjenganger

Forrige måned hyllet jeg brukeren «Heretic» opp i skyene, og sannelig må jeg ikke gjenta det. Nok en gang serveres en anmeldelse verdig en jobb innen et spillmedie for leserene våre, og jeg kan ikke annet enn å håpe at noen skulle finne på å lese anmeldelsene hans slik at det blir alvor av en slik karriere. Gjennom variert og knallgodt språk, treffende oppbygging og ikke alt for høytidelig tone føler man at han snakker for oss alle, og ikke bare den skolerte eliten, og jeg nyter det fra ende til annen. Anmeldelsen kan leses her. Ikke glem å legge igjen en liten hyggelig kommentar, jeg er sikker på at han setter pris på enhver konstruktiv kritikk og ros som måtte komme.

Gryende talent

Nå går jeg fra det veletablerte talentet over til en som er på andre siden av skalaen. Brukeren «Soft-Is» er et gryende talent som har enhver forutsetning for å kunne nå langt. I tillegg til å bruke seg selv og å ta tiden til hjelp, har han forstått at andre kan være til minst like stor hjelp, og tok kontakt med undertegnede, i tillegg til medhjelperen min, «Caspy92» og spurte etter våre meninger slik at han fikk noen andres meninger, og utviklingen fra anmeldelsen av Battlefield 2 til den neste, som var av Crysis er tydelig og viser at det bare kan gå en vei for det unge talentet, og det er oppover og fremover. Han har fortsatt mye å finpusse på, men han er likevel et eksempel til etterfølgelse. Jeg anbefaler enhver som føler at de ikke utvikler seg noe å gjøre som ham, og ta i bruk folk rundt seg. Kanskje en klassekamerat? En voksen kanskje? Bare spør folk rundt deg. Det hjelper – bare spør «Soft-Is»!

Skjult perle av et spill

Forrige gang, så vell som gangen før det, var det «Svinepels» som dro frem et spill av litt eldre art, men denne gangen er det «Felgen» som har trukket frem en perle fra den gamle kista. Beast Within: A Gabriel Knight Mystery var ikke noe kjent spill før jeg fikk det slengt inn i anmeldelses-panelet en mandags kveld for min del, men det skal sannelig sies at jeg fikk lyst til å prøve det etter å ha lest anmeldelsen til det ferske medlemmet. Gjennom gode forklaringer og en entusiastisk tone formet spillet seg i hodet mitt og fikk meg til å skjønne hvorfor det gamle spillet virkelig var så bra. Dette er en anmeldelse av god kvalitet, og anbefales å leses sammen med en liten kopp kaffe om morgenen – det funket ihvertfall knall for undertegnedes del etter en sen kveld.

«Kamferdrops-posen»

Nok en gang inntar «Caspy92» artikkelen min, og denne gangen er det duket for latterkule etter latterkule. Hele Spill.no’s favoritt-slakter er tilbake bedre enn noen gang og setter fart på lattermusklene med setning etter setning av frustrasjon. Slakten av G.I. Joe: The Rise of Cobra lar seg ikke beskrive med ord og er en av de anmeldelsene man rett og slett må oppleve for å forstå hva det er snakk om. Her får du en liten smakebit om du sparer den til slutt: «Har du noen gang lurt på hvordan det ville vært å spille et spill. For så å sitte og være sjokkert fra første sekund over hvor skremmende dårlig det er? At du får lyst til å avlive Xboxen din bare for å la den slippe å lide? » Undertegnede kan bare tenke seg hvordan den stakkars spill-slakteren må ha hatt det foran TV-en den dagen.

Gammel anmeldelse – høy kvalitet

I forrige artikkel ba jeg om hjelp til å finne anmeldelser som fortjener litt profilering fra tiden før jeg begynte med artiklene mine. Jeg mottok god respons og kommer derfor til å innkludere denne delen fremover. Det oppmuntres fortsatt til å sende inn forslag. Disse kan sendes inn via PM til undertegnede ved å trykke her og sende meg en link til anmeldelsen fra tiden før August 2009 du mener burde få seg en liten ekstra heder. Denne måneden er det brukeren «MrLG» som får sin anmeldelse fra Januar 2009, Crysis, vist frem. Den er et godt eksempel på at vi har hatt god kvalitet her på spill.no i lengre tid, selv om det i det siste har tatt helt av og mengden kvalitetsanmeldelser har økt drastisk.
– Takk til «ShakaZulu28» for tipset.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.