De fem ekleste spillfigurene!
0

De fem ekleste spillfigurene!

aug 27 Spill.no  

Vi har tidligere kåret de fem kuleste tykkasene, og de fem lekreste bartene i spillsammenheng. Denne uka har vi lett etter verdens mest gufne, ekle og motbydelige spillfigurene. Stygginger og eklinger som får det til å gå kaldt nedover ryggen på oss og som vi aller helst ikke vil møte i en mørk bakgate. Vi tror vi har funnet fem verdige vinnere, og begynner like godt med femteplassen med en gang.

5. Abe

Spill: «Oddworld: Abe’s Oddysee»

Format: Playstation, PC, Game Boy

Stakkars Abe. Selv om vi har all mulig sympati for ham, så har han definitivt ikke utseendet med seg. Oppblåste øyne, sammensydd munn, og et generelt fiskeaktig fjes – Abe er definitivt ingen damemagnet. Henglsete kroppsholdning, blek hud og skitne tånegler gjør ikke saken stort bedre. Og det hjelper heller ikke at hans favoritthobby er å fjerte.

Til tross for et temmelig ekkelt utseende, ble Abe en ganske berømt spillfigur. «Oddworld: Abe’s Oddysee» er et spill mange har gode minner til, og ved å ikke gjøre Abe til en aggressiv og skyteglad hovedperson fikk spillere sympati med stakkars Abe, som forsøkte å rømme fra slavedriverne på RuptureFarms.

4. Alma

Spill: «F.E.A.R.», «F.E.A.R. 2»
Format: PC, Xbox 360, Playstation 3

Vi tror det var den japanske skrekkfilmen «The Ring» som startet trenden med psykopatiske småjenter med langt svart hår. Som gjerne krabber ut av TV-en din og dreper deg. Og siden da har vi vært livredd unger og går heller en lang omvei dersom vi må gå forbi en barneskole på vei mot jobb.

«F.E.A.R.» stjal hele langhåret-skummel-jente-konseptet, og gjorde spøkelsespiken Alma til en av de ekleste spillfigurene vi har møtt. Å luske rundt i mørklagte fabrikklokaler og nedslitte boliger er skummelt nok i seg selv, om man ikke plutselig skal snu seg og se rett inn i det bleke fjeset til Alma. Mang en kontorstol har måttet skrubbes med Zalo etter sene nattetimer med «F.E.A.R.»…

3. Voldo

Spill: «Soul Calibur»-serien
Format: Dreamcast, Playstation, Gamecube, Playstation 2, Playstation 3, Wii, Xbox, Xbox 360

De fleste slåssespill har med en eller annen snåling. Blanka i «Street Fighter» og Kuma i «Tekken», for eksempel. Men ingen overgår Voldo fra «Soul Calibur»-serien i snålhet og ekkelhet. Kledd i utallige lærreimer, som også dekker øyne og munn, ser han mest av alt ut som han kommer rett fra innspillingen av «Deutsche SadoMänner 13». Men som om ikke kostymet i seg selv var urovekkende nok, er det først når han begynner å bevege seg som en blanding av en breakdancer og en slange at vi virkelig blir urolige. Voldo ser jævlig ut, og oppfører seg enda verre.

P.S. Har du kompiser som foretrekker å spille som Voldo når dere spiller «Soul Calibur», er sjansen stor for at de bærer på mørke og snåle hemmeligheter. Pass på!

2. Heksa

Spill: «Left 4 Dead»
Format: PC, Xbox 360

Du svetter allerede litt nervøst, der du sitter krumbøyd foran skjermen. Du har overlevd hundrevis av zombier. Boomer. Hunter. Charger. Alle er beseiret, og redningen er innen rekkevidde. Så hører du det. En jente som gråter. En sår og lengtende gråt som får det til å gå kaldt nedover ryggen på deg. Hvorfor gråter hun? Har hun overlevd zombie-angrepet? Hun sitter på huk borte i en krok og gråter høylydt. Trenger hun hjelp? Du går forsiktig bort, og….

Det første møtet med heksa i «Left 4 Dead» glemmer man ikke så lett. Den rabiate kjerringa med sine lange negler som skjærer deg og laget ditt i fillebiter. Og når du har blitt drept og nervene endelig har roet seg, blir spillet aldri det samme igjen. Neste gang du rusler nedover en korridor og plutselig hører den hjerteskjærende gråtingen, har du mest lyst til å falle i fosterstilling og putte fingrene i ørene. Heksa er desidert noe av det ekleste vi har møtt i et dataspill noensinne.

1. The Great Mighty Poo

Spill: «Conker’s Bad Fur Day»
Format: Nintendo 64, Xbox 360

Den ukronede kongen av ekkelhet i spill er selvsagt The Great Mighty Poo i «Conker’s Bad Fur Day». For det første er han en diger bæsj. En slimete, ekkel og stinkende bæsj. Han har gule tenner som egentlig er halvfordøyde maiskorn. Og han synger som Didrik Solli-Tangen. Bare det siste er jo egentlig nok til å havne på denne lista.

Møtet med The Great Mighty Poo er et av de absolutte høydepunktene i «Conker’s Bad Fur Day». Ja, det er rompe- og prompehumor, men rompe- og prompehumor går som kjent aldri av moten. Jeg er sikker på at vikingene lo godt hver gang noen prompet i båten på vei mot Vinland.

The Great Mighty Poo vinner vår kåring av tidenes ekleste spillfigur. Har du forslag til andre figurer som burde vært med på lista, sleng dem inn i kommentarfeltet under. Som en liten bonus slenger vi med en video fra «Conker’s Bad Fur Day» der du kan se og høre den fantastiske sangen til bæsjeklumpfavoritten vår. God helg!

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.