Dying Light 2 annonsert
0

Dying Light 2 annonsert

 

Microsofts E3-konferanse bød på mange gode overraskelser fra tredjepartsutviklere. Blant de største og mest etterlengtede er nok Dying Light 2, som ble avslørt med en trailer og en omfattende gameplay-demonstrasjon.

Det nye spillet er satt 15 år etter zombievirusets utbrudd. Det ser ut til at vi vil finne oss i skoene til en ny hovedkarakter og handlingen foregår i en helt ny (mest sannsynlig) fiksjonell by/region. Ut i fra det som ble vist på E3 er den nye settingen en drastisk forandring fra forgjengerens Tyrkiske lande- og byomgivelser.

Byen er veldig vertikal og fylt med gjenstander å klatre på. Som et resultat av at toeren finner sted 15 år etter apokalypsen, kan man se at byens gater er i forfall og har delvis blitt gjenerobret av naturen.

På den tiden har faksjoner dannet seg (både av den vennlige, fiendtlige og nøytrale typen), noe som vil spille en viktig rolle i Dying Light 2s narrativ.

Gjennom Dying Light 2 blir spilleren nødt til å ta hundrevis store og små valg som vil påvirke spilleverdenen, noe som tar rollespillelementene til nye høyder. I eksemplet som ble vist på E3 blir protagonisten instruert av en faksjon til å håndtere to overlevende som har okkupert en vannkilde i byen. Demoen viser først hva som skjer om vi adlyder og dreper de to overlevende: Faksjonen får kontroll over vannkilden og deler det ut til andre lokale overlevende. I gatene kan folk fritt drikke vann og moralen øker. Baksiden er at faksjonen bruker makten over vannet til å kontrollere folket og utøve vold på de som ikke hører etter.

I den andre delen av demoen viser de hva som skjer om protagonisten isteden bestemmer seg for å samarbeide med de overlevende, og heller prøve å få profitt med å gi vann til folket for en pris. Spilleren får tilgang til verdifulle resurser, men må hanskes med røvere som tiltrekkes av den lovløse tilgangen til vann.

Valgene spilleren må ta ser ut til å befinne seg i moralske gråsoner, så man må prioritere fordelene og ulempene med hvert enkelt valg. Valgene man tar vil fysisk endre spillverdenen, i tillegg til spillerens fordeler og opplevelser. Slik vil hver enkelt spillers opplevelse av spillet være annerledes. Som forventes av en oppfølger, så er grafikken oppgradert og spillet ser nydelig ut. Nærkamp- og parkoursystemet er oppgradert med flere typer bevegelser for både stilfull forflytning og slåssing.

Vi fikk dessverre ingen lanseringsdato enda, så vi får ta tiden til hjelp.

About Johan Nordal Børstad

Freelance filmarbeider og skribent om dagen, spillentusiast om natten. Spiller det meste, men har en stor forkjærlighet for så si alt PlayStation, open world-spill og solide storydrevne singleplayerspill. Favorittspill; Ratchet & Clank, The Last of Us, Mass Effect 2, Infamous 2, Assassin’s Creed 2, Uncharted 2. Ser ut til at jeg også har en forkjærlighet for oppfølgere..