Egen spillkonsoll fra Valve?
0

Egen spillkonsoll fra Valve?

mar 03 Spill.no  

Neste uke går Game Developers Conference av stabelen i San Francisco, USA, og som vanlig går ryktebørsen varm i ukene før konferansen. Selv om arrangementet er ment å være for spillutviklere, har det blitt populært å demonstrere ny maskinvare, nye spillmotorer og nye spilltitler på messa, noe som også er av interesse for presse og gamere.

Valve-konsoll

Et av de heteste ryktene den siste tiden har vært at Valve jobber med å lansere en egen spillkonsoll med nettbutikken Steam som operativsystem for konsollen. Nettsiden TheVerge.com har pratet med kilder som hevder at Valve har jobbet med hardware-spesifikasjoner og programvare som vil utgjøre ryggraden i en ny konsoll. Selve konsollen skal etter sigende produseres av ulike partnere, med programvare som vil bli tilgjengelig for alle som har lyst til å hive seg med.

TheVerge.com hevder også at Valve arrangerte møter på CES der de viste frem en demoversjon av konsollen til potensielle partnere. Konsollen som ble vist frem der skal vistnok inneholde en Core i7 CPU, 8GB RAM og et grafikkort fra Nvidia. Enheten kan kjøre alle standard PC-spill, og er ikke lukket til Steam-butikken, men kan for eksempel også brukes opp mot EAs Origin.

Game Developers Conference til uken vil kanskje bekrefte om ryktene stemmer. Vi vet også at Valve har annonsert at de kommer på E3-messen i juni, så det er mulig de venter med en annonsering til da. I alle fall har disse ryktene fått vann på mølla til alle som venter på noe nytt i Half-Life-serien. Dersom Valve virkelig skal være med å lansere en ny spillmaskin, bør de ha en stortittel klar til lansering som lokker folk til å kjøpe maskinen, og hva passer vel da bedre enn Half-Life 3?

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.