Flopp for Epic Mickey 2
0

Flopp for Epic Mickey 2

jan 17 Spill.no  

Fjorårets storsatsing fra Disney, Epic Mickey 2: The Power of Two, har levert labre salgstall ifølge Eurogamer. I USA har spillet solgt 270.000 eksemplarer i lanseringsmåneden. Forgjengeren solgte 1,3 millioner.

650 mann

Spillet – som er et rotetet makkverk vi belønnet med terningkast to i vår anmeldelse – har ifølge Disney vært en storsatsing der 650 personer har vært med å lage spillet, inkludert Deus Ex-utvikler Warren Spector. Mens forgjengeren var eksklusiv på Wii ble oppfølgeren lansert på Xbox 360, Playstation 3 og Wii U, uten at dette ser ut til å ha hjulpet salget.

Mens mottakelsen var lunken i USA, er det mye som tyder på at salget i Europa ikke har vært stort bedre. I Storbritannia debuterte spillet på en 34.-plass på multiformat-listene. I ukene rundt julaften klatret det opp til en 19.-plass. Våre tanker går til de stakkars barna som fikk spillet til jul av godtroende foreldre.

Norske salgslister er kun på trykk i papiravisen til VG, og dermed utenfor vår rekkevidde, men ser vi til Sverige finner vi spillet kun på nederste halvdel av Wii-, Wii U- og 3DS-listene i desember i fjor.

Vi får håpe Disney lykkes bedre med deres nye Skylanders-aktige satsing Disney Infinity som lanseres til sommeren.

Disney Epic Mickey 2: The Power of Two er utviklet av Junction Point og utgitt av Disney Interactive. Spillet er lansert på Xbox 360, Playstation 3, Wii, Wii U, PC og Nintendo 3DS.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.