Kostbar krise for Sony
0

Kostbar krise for Sony

apr 28 Spill.no  

Hackingen av Playstation Network og den påfølgende lekkasjen av brukerdata og personlig informasjon kan ende opp med å bli svært kostbart for den japanske elektronikkprodusenten. Nå har flere analytikere uttalt seg om datainnbruddet.

– Tidenes verste

Analytikere hos Sky News har omtalt datainnbruddet som “tidenes verste”, og den amerikanske økonominettsiden Forbes er heller ikke nådig når de omtaler tyveriet som “en av de verste innbruddene vi har sett på mange år”.

Forbes skriver også at innbruddet kan ende opp med å bli svært kostbart for Sony. Datasikkerhetsekspertene i Ponemon Institute forteller til Forbes at kostnadene forbundet med et kriminelt datainnbrudd hadde en snittkostnad på 318 USD for hver stjålne konto i 2010. Med 70 millioner brukerkontoer på PSN tilsvarer dette 24 milliarder USD, eller svimlende 128 milliarder norske kroner.

Myndighetene i flere land har også satt i gang etterforskning av innbruddet. De fleste land har et datatilsyn som skal ivareta forbrukeres digitale rettigheter, og dersom passord og annen sensitiv informasjon har vært lagret ukryptert av Sony, kan dette bryte mot flere lands lovgivning.

Utviklerbekymring

Også spillutviklerne lider nå som Playstation Network er nede på ubestemt tid. Nettsiden Industrygamers har snakket med Q-Games, som har laget Playstation Network-eksklusive spill som Pixeljunk-serien.

– At PSN er nede påvirker definitivt sluttresultatet vårt. Men så lenge de som hadde tenkt å spille Pixeljunk Shooter 2 og andre Pixeljunk-titler kommer tilbake for å spille dem når PSN er oppe igjen blir vi glade. Og forhåpentligvis vil ikke inntektene våre bli alt for skadelidende, forteller Dylan Cuthbert i Q-Games til Industrygamers.

Playstation Network ble stengt av Sony 20. april i år etter et datainnbrudd. Nettverket vil forbli nede på ubestemt tid.

Les også:

Lag dine egne spillvideoer

Disse vant Gears 3-beta

Ny Trackmania 2-trailer

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.