Luke #18 – Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots
0

Luke #18 – Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

des 18 Spill.no  

Vi er kommet til nummer 7. på vår liste over syvende konsollgenerasjons beste titler, og bak dagens luke er det duket for en PS3-eksklusiv tittel, nærmere bestemt Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. Snikespillet fra 2008 blir hyllet av mange som en av konsollens aller beste titler, noe vår skribent Jørgen kan stille seg bak. Han har skrevet begrunnelsen for dagens valg, som kan leses under.

Nummer 7 – Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Det skal godt gjøres å ikke ha hørt om den legendariske Metal Gear-serien. Fra den startet i 1987 og helt fram til dags dato har Hideo Kojimas spill holdt en særdeles høy standard. Gjennom to tiår har Konami produsert over 10 spill innad i denne serien. 

 Selv med denne hyppigheten har ikke kvaliteten holdt igjen. Historien er like spennende som den er actionfylt og dramatisk gang etter gang. Hele veien opp til denne generasjonen har Kojima ikke latt vente på seg med noe nytt. Det er samtidig et spill som skilte seg ut i Metal Gear-serien denne generasjonen, og det er Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots.

Jeg var kanskje en av de mer kritiske til dette spillet da det ble lansert. Først så jeg det hos en kompis og ble ikke imponert. Jeg mente også at det å begynne rett på fireren var håpløst i et spill som er såpass avhengig av historien. Jeg stod på mitt og begynte på Metal Gear Solid(1) via emulator på min PS Vita, og kjørte så igjennom MGS 2, MGS 3, MGS P.O., og MGS P.W. Til slutt kom jeg til MGS 4. Det var først da jeg forstod hva folk mente når de sa at dette spillet alene var grunn til å skaffe seg PS3.

 Spillet bygger videre på de allerede finpolerte «stealth» -mekanismene introdusert i de første MGS-spillene og tar de til et helt nytt nivå. Jeg sniker meg innpå fiendene og skyter de med min tranquillizer-pistol, skarpskytterrifle eller rett og slett tar nakken deres. Mulighetene er uendelig og du står helt fritt til å velge din bestemte framgangsmåte. Man har tilgang på droner, og mange flere «gadgets» som man kan bruke fritt. Det er like gøy å ta ut en fiende, som å finne nye metoder til å gjøre det neste gang!

MGS 4 har alt et spill burde inneholde etter min mening. Man begynner midt i en krig og beveger seg videre igjennom jungel, fjell, snø og store bygninger. Man får alltid en mulighet til å bestemme hvordan man vil gå frem, enten det er ved hjelp av nøye planlagt sniking, eller direkte storming. Historien er noe av det mest dramatiske og spennende jeg noensinne har opplevd. Vendingene er å bli sprø av, samtidig som dype og underliggende temaer blir tatt opp. Videosekvensene er mange og lange, men dette har ingen negativ virkning da de hele tiden tilfører historien noe nytt og spennende.

Det skal godt gjøres å ikke ha hørt om den legendariske Metal Gear-serien. Fra det startet 
i 1987, til dags dato har Hideo Kojima holdt særdeles høy standard. Gjennom to tiår har 
Konami produsert over 10 spill innad i denne serien. Selv med denne relative hyppigheten, 
har kvaliteten ikke holdt igjen. Historien er like spennende som den er actionfylt og 
dramatisk gang etter gang. Hele veien opp til denne generasjonen har Kojima ikke latt vente 
på seg med noe nytt. Det er samtidig et spill som skilte seg ut i Metal Gear-serien denne 

generasjonen, og det er Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots.

MGS4 er kanskje mitt favorittspill fra forrige generasjon. Aldri før har jeg blitt så positivt overrasket over et spill jeg i utgangspunktet var såpass negativ til. Det er regelrett ikke noe galt å sette fingeren på ved dette spillet, og jeg gleder meg som en unge til det neste kapittelet i serien som tar historien til Big Boss enda litt videre. Jeg misunner alle som enda har til gode å få spilt dette mesterverket. Dere har virkelig en opplevelse i vente!

Goodiebag

For å delta i konkurransen om dagens goodiebag trenger du kun å svare på spørsmålet som er stilt nedenfor. Lurer du på hva en goodiebag kan inneholde, lister vi opp hva som kan dukke opp i listen nedenfor:

– Nye spill
– Merchandise fra spill (nøkkelringer, tskjorter, etc.)
– iPhone-deksler
– Puma og Boss parfymer
– Steam-nøkler
– …og masse mer!


Listen hittil:
25 – Deus Ex: Human Revolution
24 – Dark Souls
23 – Battlefield: Bad Company 2
22 – LittleBigPlanet

21 – Heavy Rain
20 – Braid
19 – Super Smash Bros. Brawl
18 – Batman: Arkham Asylum
17 – Forza Motorsport 3
16 – The Walking Dead: Season One
15 – Halo 3
14 – Fallout 3
13 – Uncharted 2: Among Thieves
12 – Call of Duty 4: Modern Warfare
11 – Journey
10 – The Legend of Zelda: Skyward Sword
9 – Portal 2
8 – Red Dead Redemption

7 – Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots


About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.