Norgesmesteren i DJ-ing anmelder «DJ Hero»
0

Norgesmesteren i DJ-ing anmelder «DJ Hero»

DJ Final er trippel Norgesmester i DJ-ing og turntablism – og i VM er hans beste plassering en 5. plass. DJ Final lever til daglig av å være DJ, og flere store medier hadde allerede ringt ham for å be om en uttalelse om spillet da Spill.no kontaktet ham.

En enkel innføring i DJ-ens verden

Med «DJ Hero» har endelig den jevne mannen i gata muligheten til å sette seg litt inn i hva en DJ og en «turntablist» gjør. En DJ velger låter og spiller de av, mens en turntablist manipulerer lyden med scratching og andre teknikker. «DJ Hero» blander disse to stilene på en god måte slik at man blir en slags avansert DJ.

DJ Final  er tydelig imponert:
– Dette fungerer bra! De kan selvfølgelig ikke kopiere hvordan en ekte DJ gjør det, men denne løsningen er det nærmeste man kommer.

I «DJ Hero» lærer DJ-legenden Grandmaster Flash deg opp i hvordan man opererer platespilleren og mikseren ved hjelp av en lettfattelig guide. Man har litt begrenset med funksjoner, men utviklerne har fått imponerende mange DJ-relaterte bevegelser og teknikker inn i spillet. Det hele virker ved første gjennomgang veldig gjennomført – helt til man får kramper og vondt i fingre og håndledd. DJ Final øver i perioder mange timer per dag, i tillegg til at han for tiden gamer masse på iPhone. Da burde fingrene tåle litt, men i «DJ Hero» fikk selv stormesteren kramper. Dette leder oss til å tro at utviklerne burde designet selve platespilleren noe annerledes.

Se Dennis Haffner fra Spill.no og DJ Final i aksjon her:

Det er helt tydelig lagt mye arbeid i å finne gode artister til å lage remixene i «DJ Hero». Personlig satte vi i Spill.no stor pris på heltene Grandmaster Flash, DJ Shadow, DJ Jazzy Jeff og avdøde DJ AM, som alle leverer flotte mixer. De som ikke setter hip hop like høyt kan glede seg over flere rockemixer og elektroheltene Daft Punk. Alt låter stort sett veldig bra, men inne i mellom dukker det opp en og annen slitsom låtmiks. Noen låter dukker også opp irriterende mange ganger.

«DJ Hero» har støtte for multiplayer og man kan også spille noen mikser sammen med en gitar fra «Guitar Hero». Dette er fine bonusfunksjoner, men spillet fungerer klart best i enspillermodus.

I «DJ Hero» sanker man poeng etter hvor riktig man gjennomfører de forskjellige miksene, og utover i spillet er det ganske så mye scratching, crossfader-flytting og knappetrykking som skal til for å henge med. Vi spilte selv imidlertid kun få minutter på spillets enkleste vanskelighetsgrad før vi gikk over på medium. Vi kan dog ikke se for oss at noen kan klare spillet på ekspertmodus: der er det totalt kaos og alt går i lysets hastighet!

– Selv DJ-VM er ikke så vanskelig!, ropte Magnus da han forsøkte seg på «DJ Hero» sin tøffeste vanskelighetsgrad.

Se DJ Final teste «DJ Hero» her:

Konklusjon

Akkurat som med «Guitar Hero» er det viktig å få med seg at «DJ Hero» har lite med virkeligheten å gjøre. Man er like lite DJ etter å ha spilt «DJ Hero», som man er Jimmy Hendrix etter å ha spilt «Guitar Hero». Allikevel har utviklerne klart å få med de viktigste DJ-teknikkene og dette fungerer bra. Bortsett fra noen irriterende gjengangere er også utvalget av låter utmerket. Samlet sett gjør dette «DJ Hero» til et underholdende og imponerende spill med høy spillbarhet. Endelig har vi som ikke er så store fans av «Guitar Hero» noe å leke med!

DJ HERO KONKURRANSE: Vil du vinne en «DJ Hero» t-skjorte og caps? Vi har fått  8 sett «DJ Hero» goodiebags fra Activision å gi bort. Hvis du vil være med i trekningen av dette, fortell oss hvorfor du ønsker deg en t-skjorte og caps i kommentarfeltet nedenfor! Vinnerne annonseres i denne artikkelen 14. desember.

Spill.no takker DJ Final for hans bidrag til denne anmeldelsen. Sjekk ut hans nye singel «What U Just Said», tilgjengelig i iTunes nå. DJ Final blir også å se på By:Larm 2010.

About Erling Løken Andersen

Erling er tidligere ansvarlig redaktør i Spill.no, nå styreleder i Omega Media, som eier og driver Spill.no. Erling har jobbet med spill siden 2006; først som spillutvikler, deretter spilljournalist og redaktør.