0

Nytt norsk spill vil utforske traumer fra havets bunn

Sarepta Studio, som er kjent for de prisvinnende spillene My Child Lebenborn og Shadow Puppeteer, har nå avduket sitt neste prosjekt: Project Thalassa.

Project Thalassa er et narativt spill som følger en dykker på starten av 1900-tallet, der spilleren skal merke på kroppen hva slags traumer denne dykkeren opplever gjennom sitt yrke.

Prosjektlederen for spillet, Klas Lothe, forteller til Spill.no at gameplay vil befinne seg i samme spillsjangeren som Edith Finch og Firewatch, men vil også by på litt variasjon som de enda ikke kunne snakke om.

Vi slo av en prat med Lothe over telefonen som kunne fortelle oss om inspirasjonen bak deres nye psykologiske eventyr.

– Det hele begynte med en dokumentar om dykkere i Nordsjøen under Pionértiden, og vi som studio er veldig komfortable med å lage emosjonelle spill. Vi tok basis i virkelige hendelser, men har laget vårt eget skjønnlitterære univers, der vi hovedsaklig vil utforske forskjellige traumer og situasjoner som dykkere ble utsatt for i den virkelige verdenen, og hvordan de ble preget av det, sier Lothe.

For i motsetning til deres forrige spill My Child Lebenborn, som hadde i større grad en dokumentarisk tilnærming, så er Project Thalassa en oppdiktet historie, basert på oppdiktede hendelser, men reelle lidelser. og problematikk.

Det virker ikke til at alt er fryd og gammen “under the sea”.

Bakteppet for historien er et mysterium om et sunket skip, som spilleren og mannskapet tidligere jobbet på, der spillet vil skildre de psykiske traumer som følger spillerens rollefigur etter en hendelse. Uten noen fastsatt målgruppe tror Lothe spillet kan slå an blant unge-voksne. 

Spill.no er nysgjerrige på prosjektet , og lurer litt på hvordan et slik prosjekt slår rot hos Hamar-baserte Sarepta Studio med sine 10 ansatte.

– Vi kan kalle det en litt semi-organisert greie. Når vi skal begynne å snakke om nye prosjekter så hører vi rundt om folk brenner inne med en idé, så diskuterer vi muligheter, før vi åpner for en ny idé og ser om den kan passe i lag med den første, sier Lothe.

Og til slutt, for moroskyld, spør vi Lothe hva drømmeprosjektet hans ville vært, gitt han kunne fritt velge uten å være begrenset av penger eller lisenser.

– Jeg er ihvertfall slik at de spillene vi lager ikke er nødvendigvis noe jeg ville kommet på å spille selv, men med uante mengder penger ville jeg laget et flyspill til meg selv.

Project Thalassa er bare akkurat nå blitt offentliggjort, og det eneste vi har fått se så langt er en liten teaser som du kan se her. Lothe vil ikke fortelle oss når vi kan forvente å få se mer av prosjektet, men vil tippe det blir relativt snart. Project Thalassa skal lanseres til PC og konsoller.

About Stig Kenneth Limmesand

Stig Kenneth Limmesand. 28 år og enda ikke voksen. Bachelorgrad i videojournalistikk. Spiller alle mulige spill, men foretrekker eventyr og plattformer. Favorittene er blant annet Mario, Zelda, Crash Bandicoot, Uncharted og Guitar Hero.