På PC tre år etter konsoll
0

På PC tre år etter konsoll

feb 14 Spill.no  

Double Fine Productions har annonsert en PC-utgave av heavy metal-eventyret Brütal Legend, over tre år etter at spillet ble utgitt på konsoll.

Rock!

Da spillet ble lansert på Xbox 360 og PlayStation 3 i 2009, ble det belønnet med en solid femmerterning her på Spill.no, selv om ikke alle var like nådige med Tim Schafers hyllest til heavy metal-sjangeren.

De fleste var imidlertid enige om at et spillunivers utformet etter platecover fra kjente metal-album på 80- og 90-tallet og sjangerlegender som Lemmy Killmister, Rob Halford, Ozzy Osbourne og Lita Ford på rollelisten er en mildt sagt original ide. Hovedperson Eddie Riggs er for øvrig spilt av Jack Black.

Det hele utspiller seg som et tredjepersons actionspill med tidvis innslag av strategi under de store slagene, hvor Eddie må samle ressurser og bygge enheter til å hjelpe til i kampen mot Doviculus, en usannsynlig ond kar som har gjort menneskeheten til slaver i en alternativ virkelighet.

Endelig på PC

Brütal Legend tok i sin tid hele fem år å lage, og med labre salgstall var det heller ikke særlig innbringende. Det finnes likevel ingen tvil om at det er et spill stappfullt av originalitet og personlighet, og det er tydelig at det er lagt mye kjærlighet i utviklingen.

Nå, over tre år senere, er det altså klart for en PC-utgave av spillet, med forbedret grafikk og ytelse, i tillegg til tilleggspakkene Tears of the Hextadon og The Hammer of Infinite Fate. Spillet slippes allerede 26. februar, og er lagt ut på Steam for forhåndsbestilling med 25% rabatt. Er du glad i Double Fine-humoren eller heavy metal-hode, er det verdt å ta turen, synes vi. Lydsporet er egentlig mer enn nok grunn.

Se PC-trailer

Brütal Legend utvikles av Double Fine Productions og utgis av Electronic Arts for Xbox 360, PlayStation 3 og PC. Sistnevnte lanseres på Steam 26. februar.

About Spill.no

Spill.no ble stiftet i 2009 og har siden oppstarten utviklet seg til å bli Norges største uavhengige spillnettside. På Spill.no kan du lese spillnyheter, anmeldelser og mer om spill til Playstation, Xbox, Nintendo, PC, mobil og andre plattformer.